Recension: Everyday Minerals semi-matte foundation

Everyday Minerals Matte foundation var den allra första mineralfoundationen jag testade för flera år sedan precis när jag hade börjat blogga. För ett tag sedan fick jag hem en burk med deras Semi-matte-formula i nyansen Fairly light från webshopen Beautyminerals.se som jag har testkört de senaste veckorna.


em semi matteEveryday Minerals har hottat upp sina förpackningar rejält sedan jag sist testade. Stilrena vita lock och platta burkar som tar minimalt med plats, och det bästa av allt: de har stängbara sifterlock, så pudret åker inte upp genom sifterlocket om man förvarar burken på högkant eller har med sig burken när man reser. Formulan Semi-matte har minimalt med lyster som får huden att se fräsch ut utan att du skiner som en discokula. Foundationen har medium täckning men går bra att bygga i lager utan att den ser kakig ut på huden, och huden känns mjuk och återfuktad efter applicering.


em semi matte1


em semi matte2Det här är en foundation jag gärna sträcker mig efter när min hy är i bra grundskick, för lystern har desvärre en tendens att framhäva ojämnheter och plitor. Jag har dessutom förstorade porer på kinderna som framhävs lite extra av foundations med lyster i, så på de områdena är ett nedmattande puder ett måste efteråt, men det gäller för alla mineralfoundations med lyster i. Då jag har blandhy med feta partier så är det här en typisk vinterfoundation för mig, på sommaren blir jag nämligen väldigt lätt blank och kör hellre på en lite torrare och gärna nermattande foundation istället.


11-11-11(5)
Wearing Everyday Minerals Semi-matte foundation in Fairly lightJag får däremot ett väldigt fint resultat med Everyday Minerals Semi-matte, huden får fin lyster utan att jag ser blank ut i ansiktet, den är lätt att jobba med, och den är fri från vismuth som kan få min hy att börja klia. Dessutom finns den i många olika nyanser med olika undertoner, och det går att beställa burkar i provstorlek så du kan prova innan du köper en stor burk. Priset per burk är väldigt humant, men eftersom burkarna bara innehåller 5,5 gram så är priset högre än t.ex. Lily Lolos mineralfoundations, i alla fall hos svenska återförsäljare. Har du normal eller torr hy tror jag att det här är en foundation som verkligen faller dig i smaken, har du blandhy eller fet hy skulle jag satsa på matte-formulan eller kombinera semi matte med ett nedmattande puder i T-zonen.

Pris: $12.00 hos Everyday Minerals, 229 kr hos svenska återförsäljaren Beautyminerals.se / 5,5 gram
Betyg: 4/5

In English: Everyday Minerals Matte foundation was the very first mineral foundation that I tried several years ago just after I had started blogging. A while ago, I got a jar of their Semi-matte formula in Fairly light from the Swedish webshop Beauty Minerals that I have tried out the past few weeks.

Everyday Minerals have has really improved their packaging since I last tried them out. Clean white lids and flat jars that takes up minimal space, and the best of all: they have got closeable sifter lids, so the powder doesn’t go up through the sifter lid if you store the jar on the side or if you bring the jar when traveling. The formula Semi-matte has got minimal glow that makes the skin look fresh without shining like a disco ball. The foundation has got medium coverage but can be built in lacers without looking cakey, and the skin feels soft and hydrated after application.

This is a foundation that I love to reach for when my skin is in a good condition, because the glow has a tendency to enhance unevenness in the skin structure. I also have got enlarged pores on my cheeks that are enhanced a bit extra by glowy foundations, so on those areas I need to use a mattifying powder to finish, but that applies to all glowy mineral foundations. Since I have combination skin with oily parts, this is a typical winter foundation for me, because I tend to get oily very easily during summer and then I rather reach for a drier and preferably mattifying foundation instead.

I do get a great result with Everyday Minerals Semi-matte, my skin gets a nice and fresh glow without making me look oily, it’s easy to work with, and it’s free from bismuth which tends to make my skin itch sometimes. Plus, it’s also available in a bunch of shades with different undertones, and you can order sample jars to try it out before you buy a full size jar. The price per jar is great, but it only contains 5.5 grams which is about half the amount of many other mineral foundations. If you have combination or oily skin, you might want to go for the matte formula instead, or combine semi-matte with a mattifying powder in the T-zone.

Price: $12.00 for 5.5 grams at Everyday Minerals
Rating: 4/5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Recension: Everyday Minerals semi-matte foundation

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>