Tim Burton’s Willy Wonka (Charlie and the chocolate factory)

Tim Burton-karaktär nummer sju är Willy Wonka ur filmen Kalle och chokladfabriken. När jag var liten så älskade jag den här historien, som från början är en bok skriven av Roald Dahl, och den har filmatiserats två gånger varav den senaste är regisserad av Tim Burton. Filmen handlar om Kalle Spann (spelad av Freddie Highmore) , som är en fattig pojke som bor ihop med sina föräldrar och morföräldrar i en liten stuga i närheten av Willy Wonkas (spelad av Johnny Depp) chokladfabrik. Fabriken har varit stängd för allmäna besökare sedan länge på grund av att recept och idéer läckte till andra chokladtillverkare, men en dag så meddelar Willy Wonka att en gyllene biljett har placerats i fem av hans chokladkakor som säljs världen över. De som hittar biljetterna vinner en guidad tur i chokladfabriken och en livstids ranson av choklad. Varje år får Kalle en Wonka-chokladkaka i födelsedagspresent, kommer han hitta en gyllene biljett i den i år?

Den här gången har jag valt att inte tolka karaktärens sminkning rakt av, utan har inspirerats av Willy Wonkas svart/vitrandiga knopp på hans käpp =) Vill du hänga på i det här sminktemat? Lämna en länk till en bild eller blogginlägg där du visar din egen tolkning av Willy Wonka!

Ansikte / Face

 • MAC prep + prime skin
 • MAC select cover up concealer – NW20
 • MAC studio fix fluid foundation – NW20
 • MAC loose blot powder – medium
 • MAC mineralize skinfinish natural – light
 • MAC sculpting powder – sculpt
 • MAC shaping powder – accentuate
 • MAC Fix+

Ögon / Eyes

 • UDPP
 • MAC eyeshadow – brulé
 • MAC eyeshadow – girlie
 • MUS tri brow colour
 • MAC fluidline – blacktrack
 • NYX jumbo eye pencil – milk
 • MAC plush lash mascara
 • H&M brow fix

Läppar / Lips

 • MAC prep + prime lip
 • MAC penultimate eyeliner – rapidblack
 • NYX jumbo eye pencil – milk
 • MAC lipgelée – slicked pink
 • MAC glimmerglass – blackwareIn English: Tim Burton character number seven is Willy Wonka from the movie Charlie and the chocolate factory. I loved this story, which is a book by Roald Dahl from the beginning, when I was little, and it has been made into a movie twice, whereas the latest version is signed Tim Burton. The movie is about Charlie Bucket (played by Freddie Highmore) who is a poor boy who lives with his parents and grandparents in a small house near Willy Wonka’s (played by Johnny Depp) chocolate factory. The factory have been closed for a long while due to industrial spionage, but one day, Willy Wonka announces that a golden ticket have been placed inside five of his chocolate bars that are being sold all over the world. The people who finds the tickets wins a guided tour to the chocolate factory and a life time consumption of chocolate. Each year, Charlie gets a Wonka chocolate bar for his birthday, will he be one of the lucky five winners of the golden ticket?

This time, I’ve chosen not to redo the character’s makeup, instead I’ve been inspired by the white and black striped knob on Willy Wonka’s cane =) Do you want to join in with the makeup theme? Post a link to a blog entry or a picture with your own interpration of Willy Wonka in the comments section!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>