Tim Burton’s Edward (Edward Scissorhands)

Nu är vi framme vid den nionde och sista Tim Burton-sminkningen. Trots att jag har varit lite seg på att göra klart temat tycker jag att det har varit skitroligt att göra alla sminkningar, dags att börja planera nästa tema nu med andra ord!

Edward Scissorhands är ytterligare en favoritfilm hos mig. Den handlar om en gammal vetenskapsman (spelad av Vincent Price) som bor ensam i ett stort hus. En dag bestämmer han sig för att skapa en artificiell man, som han döper till Edward (spelad av Johnny Depp), och han lyckas att tillverka alla delar förutom händerna. Tills vidare får Edward saxar till händer, men vetenskapsmannen är fast besluten att en dag ge honom ett par riktiga händer. Åren går, och vetenskapsmannen uppfostrar Edward som sin son och lär honom att läsa, prata och vara social. En kväll avslöljar vetenskapsmannen att han har en speciell överraskning till Edward, vilket visar sig att vara ett par händer. Under tiden han visar dom för Edward dör han olyckligt nog i en hjärtattack, och Edward är dömd att vara “ofärdig” för evigt.

En dag, många år senare, kommer en dam vid namn Peg (spelad av Diane West) från den lilla staden upp till det stora huset på kullen för att sälja skönhetsprodukter. Där hittar hon Edward, och hon övertalar honom att följa med henne ner till staden. Trots att han verkligen inte passar in i den lilla perfekta pastellstaden så blir han snabbt vän med resten av Pegs familj och snart även resten av staden då de märker att Edward har en talang för att klippa hår. Pegs dotter Kim (Winona Ryder) är till en början väldigt misstänksam mot Edward, men till slut blir hon väldigt förtjust i honom; något som skapar förödande konsekvenser.

Vill du hänga på i det här sminktemat? Lämna en länk till en bild eller blogginlägg där du visar din egen tolkning av Edward Scissorhands!

Ansikte / Face

 • MAC prep + prime skin
 • MAC studio sculpt concealer – NW20
 • MAC studio fix fluid foundation – NW20
 • MAC loose blot powder – medium
 • MAC mineralize skinfinish natural – light
 • MAC sculpting powder – sculpt
 • MAC eyeshadow – gesso
 • MUS tri brow colour

Ögon / Eyes

 • UDPP
 • MAC eyeshadow – mulled cider
 • MAC eyeshadow – espresso
 • MAC eyeshadow – brulé
 • MUS tri brow colour

Läppar / Lips

 • MAC lipstick – night violet

Jag blev ganska nöjd faktiskt, hade jag bara haft flytande latex att göra skärsåren med så hade det blivit pricken över i:et!

In English: It’s time for the last character in the Tim Burton theme! Allthough I’ve been a bit slow with finishing this theme, I really enjoyed doing it. Time to start planning the next theme, in other words!

Edward Scissorhands is another favourite movie of mine, and it’s about an old scientist (played by Vincent Price) who lives alone in a mansion. One day, he decides to create an artificial man, who he names Edward (played by Johnny Depp), and he manages to create all parts of his body except his hands. As a temporarily sollution, Edward gets scissors for hands while the scientist figures out how to create the perfect human hands for him. Years go by, and the scientist raises Edward as his son, tutoring him in various subjects. One day, the scientist tells Edward that he has a special surprise for him, which turns out to be hands. Unfortunally, he dies in a heart attack while revieling them to Edward, leaving him doomed to be “unfinished” forever.

One day, many years later, a sales woman named Peg (played by Diane West) from the small town knocks on the door to the mansion to sell beauty products. There she finds Edward, and she convinces him to come with her back to the town. Allthough Edward doesn’t fit in at all in the town, he soon befriends the rest of Peg’s family and the rest of the town too, when they discover that he has an exceptional gift for cutting hair. Peg’s daughter Kim (played by Winona Ryder) is very suspicious about Edward for a long time, but finally she falls in love with him; something which leads to devastating consequences.

Do you want to join in with the makeup theme? Post a link to a blog entry or a picture with your own interpration of Edward Scissorhands in the comments section!

I’m pretty happy about the results; some liquid latex to do the cuts with had been the cherry on top of the ice cream!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>