Tim Burton’s Queen of Hearts (Alice in Wonderland)

Ursäkta bristen på FOTD’s och uppehållet från Tim Burton-temat här på sistone, men jag har gått och dragit på mig en riktigt envis förkylning så jag har inte orkat sminka mig alls de senaste dagarna =/ Idag känner jag mig lite bättre däremot, så jag tog tag i temasminkning nummer fyra, nämligen Queen of Hearts från Tim Burtons filmatisering av Alice i Underlandet, som har premiär den tredje mars.

Queen of Hearts (eller the Red Queen; detta är två olika karaktärer från början men Tim Burtons karaktär är en blandning av de båda) spelas av Helena Bonham Carter, och hon är drottning av Underlandet. Hon är en ilsken person, känd för sitt dåliga och växlande temperament, och delar gärna ut dödsstraff till de som inte lyder hennes minsta vilja. En mening man ofta hör henne säga är “Off with their heads!”.

Vill du hänga på i det här sminktemat? Lämna en länk till en bild eller blogginlägg där du visar din egen tolkning av Queen of Hearts!

Ansikte / Face

 • Glue stick for covering brows
 • MAC studio sculpt concealer – NW20
 • MAC select cover up concealer – NW20
 • MAC studio sculpt foundation – NW20
 • Stargazer white foundation
 • MAC prep + prime transparent finishing powder
 • MAC sculpting powder – sculpt

Ögon / Eyes

 • UDPP
 • MAC eyeshadow – electric eel
 • MAC eyeshadow – wisteria
 • MAC fluidline – blacktrack
 • NYX jumbo eyeshadow pencil – milk
 • MAC plush lash mascara

Läppar / Lips

 • MAC lip erase – dim
 • MAC lip pencil – cherry
 • Chanel rouge allure laque – dragon

Skuggornas placering: En blandning av electric eel och wisteria från fransraden och upp över ögonbrynen (som är täckta med hjälp av den första metoden i den här videon) och fortsatt upp på pannbenet i en solfjäderform.

(Photoshopped version)

In English: I apologize for the lack of FOTD’s and the break from the Tim Burton theme lately, but I’ve had a really bad cold so I haven’t done any makeup at all the last few days =/ I feel a bit better today, though, so I thought I’d do theme makeup number four; the Queen of Hearts from Tim Burton’s version of Alice in Wonderland, which premieres this spring.

Queen of Hearts (or the Red Queen; these are two different characters from the beginning, but Tim Burton’s character is a mix of these two) is played by Helena Bonham Carter, and she’s queen of Wonderland. She’s a furious queen, well known for her bad and often fast changing temper, and she’s quick to decree death sentences at the slightest offense. Her most famous line, one which she repeats often, is “Off with their heads!”.

Do you want to join in with the makeup theme? Post a link to a blog entry or a picture with your own interpration of the Queen of Hearts in the comments section!

Shadow placement: A mix of electric eel and wisteria from the lashes and up over the eyebrows (which have been covered up using the first method in this video) and continued up on the forhead in a fan shape.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>