Purity recenserar: Dermalogica daily microfoliant

En bra exfoaliering är a och o för en fin hy med lyster, då den ser till att rensa huden från döda hudceller och smuts och stimulerar cellförnyelsen. En nyfunnen favorit hos mig är daily microfoliant från dermalogica, som jag nu har använt regelbundet under några månaders tid.

Daily microfoliant är ett finmalet risbaserat enzympulver som aktiveras då det kommer i kontakt med vatten. Jag häller ut ungefär en halv tesked i blöta händer och masserar in det i ansiktet under en minut. Kornen känns knappt eftersom produkten är så pass finmald, men man känner stor skillnad på huden direkt efter man har sköljt ansiktet. Huden känns renare och klarare, och morgonen därpå (jag brukar använda daily microfoliant på kvällen) har huden märkbart mer lyster. Eftersom daily microfoliant är så pass mild går den att använda varje dag, jag är dock lite lat av mig så det brukar bli några gånger i veckan här hemma hos mig. Daily microfoliant är, precis som alla andra dermalogicaprodukter, oerhört dryg, valuta för pengarna med andra ord! Jag kommer definitivt att köpa den här igen.

Pris: ca 550 kr i butik, £25 hos Jersey Beauty
Betyg: 5/5

In English: A good exfoliator is a great product if you want nice, even and brighter skin. It microfoliates dulling debris and instantly leaves the skin noticeably smoother and brighter. A new favourite of mine is daily microfoliant from dermalogica, which I’ve been using regulary for a couple of months now.

Daily microfoliant is a finely milled rice-based enzyme powder that activates when it comes in contact with water. I pour about half a teaspoon into wet hands and apply it to my face in circular motions. You can hardly feel the grains at all since it’s so finely milled, allthough you do notice a big difference at once when you’ve rinsed your skin. The skin feels more clean and clearer, and the next morning (I almost always use daily microfoliant at night) the skin looks noticeably brighter. Since daily microfoliant is so gentle, it can be used every day, allthough I’m a bit lazy so I use it a couple of times a week. With daily microfoliant, as with all other dermalogica products, a little goes a very long way. I will definately buy this product again!

Price: £25 at Jersey Beauty
Rating: 5/5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>