Recension: Lancôme Hypnôse Doll Eyes mascara

Doll Eyes heter den senaste mascaran ut i Lancômes Hypnôse-familj. Mascaran utlovar långa, tjocka och separerade dockögonfransar för en vacker och intensiv blick med en formula som innehåller både mjukt vax (bygger upp volymen) och hårt vax (böjer fransarna), plus förlängade polymerer.
Det första jag reagerade över med den här mascaran var den underligt julgransformade borsten. På ena ögat är den perfekt , där den yttre och smalare delen av borsten är perfekt för att komma åt de små fransarna i den inre ögonvrån och den tjockare inre änden maffar på med volym på de längre fransarna, men är man inte dubbelhänt så blir det helt fel på det andra ögat. Det andra jag reagerade över var att den är himla starkt parfymerad med rosdoft, vilket inte är speciellt allergivänligt och egentligen bara en onödig ingrediens att stoppa i en mascara.

Själva formulan är inte riktigt min kopp te, volymegenskaperna får mina fransar att klumpa ihop sig eftersom den klumpar ihop sig när man bygger den i lager, och jag upplever inte direkt någon förlängande effekt. Den håller däremot mina fransar mjuka efter applicering och den fäller inte under dagen. Bäst fungerar den faktiskt på mina nedre fransar där jag oftast bara applicerar ett eller max två lager.
Hypnôse Doll Eyes levererar inte i förhållande till vad jag förväntar mig från en mascara i den här prisklassen, då gillar jag föregångaren Hypnôse Drama betydligt bättre.

Pris: 305 kr
Betyg: 2/5

In English: The latest mascara addition to the Lancôme Hypnôse family is called Doll Eyes. The mascara promises long, thick and separated doll eye lashes for a beautiful and intense look with a formula that contains both soft wax (builds up volume) and hard wax (curls the lashes), plus lengthening polymers.

The first thing I noticed about this mascara is the weird cone shaped wand. It’s perfect for one hand, where the outer and thinner part of the wand is perfect for reaching the smaller lashes in the inner corner of the eye and the thicker inner part adds volume to the outer lashes, but if you’re not ambidextrous, the whole point with it is lost on the other eye. The other thing I noticed was that it’s quite heavily scented with rose perfume, which isn’t that allergy friendly and it’s really an unnecessary ingredient to put in a mascara.

The formula itself isn’t really my cup of tea, the volumizing ingredients makes my lashes clump when you build it in layers, and I really don’t notice any lengthening effect. Although, it does keep my lashes flexible after it has dried down, and it doesn’t shed during the day. It actually works best on my lower lashes where I most often only apply one or two layers, at the maximum.

Hypnôse Doll Eyes doesn’t deliver what I expect from a mascara in this price range – I like the predecessor Hypnôse Drama way better.

Price: $25
Rating: 2/5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Lancôme Hypnôse Doll Eyes mascara

 • Tack så jättemycket för denna recension 🙂
  Jag är alltid på jakt efter den perfekta mascaran och har hört en massa bra om denna mascara… den är ju rätt dyr och det var bra att jag läste denna recension innan jag går och köper den 🙂
  Har en mascara från Lancôme som heter Définicils och den är rätt så bra 🙂
  Min jakt på den perfekta mascaran fortsätter 😉

 • Tyckte resultatet såg fint ut 🙂 däremot så har jag inte heller fattat det där med att doftsätta mascaror..

 • Tove

  Tjusig flarra iaf! 😉

  • purity

   Anna: Jakten på den perfekta mascaran tar aldrig slut!

   Beautybylinda: jag tycker att den klumpar ihop fransarna alldeles för mycket, det är okej för en mascara i budgetklass (runt hundralappen) men jag förväntar mig mer av en 300-kronorsmascara.

   Tove: ja det är jag beredd att hålla med om! =)

 • Mia

  jag var så otroligt sugen på den där men nu, njaa..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>