Kicks nail polish Purple Rain

Skönhetskedjan Kicks lanserade sitt eget sminkmärke i början av september, med nagellack som första produkt ut. Nagellackslinjen består av 40 olika nyanser i flaskor på 8 ml och lacken kostar 39 kr/st. Först ut att testas är lila frostlacket Purple Rain.

Purple Rain är en nära dupe på China Glaze coconut kiss, men eftersom det är lite mörkare och djupare i färgen än Coconut Kiss så föredrar jag faktiskt Purple Rain framför CK. Dessutom täcker det i färre lager och är lättare att hantera. Kicks har verkligen lyckats med formula på det här lacket, samma gäller för storlek på nagellacksflaskan och penselns form och egenskaper. Purple rain flyter ut fint över nageln, penseln ger ifrån sig alldeles lagom mycket med lack och är varken för spänstig eller för mjuk, och lacket täcker i två lager. Älskar! Dessutom är färgen hur fin som helst, jag hoppas att de andra lacken håller samma höga kvalitet formulamässigt som Purple rain. Jag använde Seche base som underlack och Seche vite som överlack.In English: Swedish beauty chain store Kicks launched their own makeup brand in september, with nail polish as the first product out. The nail polish line consists of 40 shades in 8 ml bottles and costs 39 SEK each. First out to be tried is the purple frost Purple Rain.

Purple Rain is a near dupe of China Glaze coconut kiss, but since it’s a tad darker and deeper than Coconut Kiss, I actually prefer Purple Rain before CK. Plus, it’s opaque in fewer coats and is easier to work with. Kicks have really succeeded in creating a great formula for this polish, and the size of the bottle and the size and properties of the brush is great aswell. Purple rain flows nicely onto the nail, the brush dispenses just the right amount of polish and it’s not either to stiff or too floppy, and the polish is opaque in two coats. Love! Plus, the shade is gorgeous, I keep my fingers crossed that the other polishes keeps the same high quality as Purple rain formula-wise. I used Seche base as a base coat and Seche vite as top coat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

11 comments to Kicks nail polish Purple Rain

 • Letar efter underlack som motverkar gula naglar, några tips?

 • Snyggt! Har du testat Kicks nailpolish Thunder Sky? Skitsnygg färg!

  • purity

   Caroline: jag tycker att ridgefillerlack, som ofta är lite mjölkiga i färgen, skyddar lite bättre mot missfärgningar än genomskinliga underlack. Är väldigt nöjd med Seche base som jag använder just nu, en annan favorit är Scratch nails ridgefiller.

   Carros Beauty: Nope, inte än!

   Beauty by linda: det är en klassisk lackfärg, kan inte slå fel! =)

   Anna: Tycker dom har ett riktigt bra pris, speciellt med tanke på kvaliteten =) åh, hoppas du gillar dependlacket!

 • Är just hem kommen från en tur till KICKS och stod och tittade på dessa lack en stund 🙂 Verkligt snygga och skall köpa några av dem så fort jag får pengar nästa gång (vilket borde vara relativt snart)
  Köpte föresten Depend # 260 idag som du skrev om för några dagar sedan.. underbart lack 🙂

 • Lacket är nästan identiskt med OPI purple with a purpose, bara betydligt billigare 😀

 • Martine

  Har två nagellack från Kicks och tycker de är bra och riktigt fina. Jättebra att de har lanserat ett budgetmärke i Sverige 🙂

 • Isabelle

  Hej! Jag har skrivit en liknande kommentar förut, men kan du göra ett inlägg där du tipsar om olika basprodukter såsom primer, foundation och puder som mattar ner och ej täpper till porerna? Jag behöver tips på foundation och primer som inte ger finnar och gärna flera olika sorter (från olika märken eller liknande) Skulle vara super snällt 🙂

 • Vad fint! Köpte deras terracotta dust! Håller med dig om formulan toppen! Och bra pris:)

 • Jag har funderat på om jag ska köpa det här eller inte då det som sagt verkar likt Coconut Kiss, men om du tycker det här är bättre kan det nog vara värt att äga =)

  • purity

   Johanna: Ja, härligt när man hittar billiga dupes! =)

   Martine: Kan inte göra annat än hålla med =)

   Isabelle: Jag tror desvärre att jag inte har testat tillräckligt med just sådana produkter för att känna mig bekväm med att skriva ett helt inlägg om det. Men generellt sett så brukar mineralfoundations utan vismuth vara snälla mot huden, bareMinerals matte kanske kan vara något för dig? Original-formulan som har lite lyster i sig innehåller ju vismuth men det gör inte matte-versionen.

   OhShiny!: Ja, kanonpris!

   roxcat: Det är snäppet mer pigmenterat och får liksom ett annat djup, men har du redan coconut kiss så är purple rain en vääääldigt snarlik dupe. Men som sagt, kostar ju inte många tior!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>