MAC Posh Paradise collection

Oktoberkollektion nummer två från MAC heter Posh paradise, med en färgskala i kalla, murriga toner. Kollektionen innefattar paint pots, mattene lipsticks och nagellack i härliga höstfärger med ett par klick av sommarens nyanser som fortfarande hänger sig kvar.


MAC Posh Paradise
Release date: September 15th, 2011 (US/Canada), October 2011 (International)


Mattene Lipstick ($14.50 / 190 SEK)

– Naked Bliss Neutral light pink
– Rare Exotic Bright mid-tone blue pink
– Legendary Mid-tone brick red
– Unknown Pleasures Deep red blue
– Seeds of Desire Deep brown plum
– Eden Rouge Bright blue-red
– Delectable Orange-beige
– Potent Fig Deep blue grape
– Deliciously Foribbden Mid-tone berry
– Fresh Amour Light lavender

Paint Pot ($17.50 / 190 SEK) 

– Treasure Hunt Light pearled yellow (Frost)
– Half-Wild Mid-tone purple (Frost)
– Hyperviolet Deep violet (Frost)
– Nubile Light peachy nude (Frost)
– Idyllic Mid-tone copper bronze (Frost)
– Genuine Treasure Reflects antique gold (Frost)
– Pure Creation Mid-tone frosty blue (Frost)
– Imaginary Blackened navy (Frost)

Nail Lacquer ($15.00 / 145 SEK)

– Immortal Gold Pale gold (Frost)
– Rain of Flowers Blackened violet with violet pearlized pigments (Frost)
Mattene lipstick: Fresh Amour, Naked Bliss, Delectable, Rare Exotic, Eden Rouge, Deliciously Forbidden, Legendary, Unknown Pleasures, Potent Fig, Seeds of Desire.Paint pots: Treasure hunt, Nubile, Idyllic, Pure creation
Genuine treasure, Half-wild, Hyperviolet, Imaginary Nail lacquer: Immortal gold, Rain of flowers


Jag är väldigt förtjust i mattene lipsticks, dom är inte fullt så kritmatta som MACs vanliga matte-formula, utan mer med en satin-formula på läpparna. Alla tio nyanser ser dessutom helt underbara ut, Fresh amour, Rare exotic, Eden rouge, Deliciously forbidden och Potent fig lockar mig framförallt. Paint potsen ser också väldigt läckra ut, men jag vet att hur mycket jag än älskar färgen på en paint pot så är det tyvärr väldigt sällan jag sträcker mig efter dom eftersom jag allra helst arbetar med puderskuggor. Något från Posh paradise som lockar er?

In English: The second october collection from MAC is called Posh paradise, with a colour spectra of cool, deep tones. The collection contains paint pots, mattene lipsticks and nail lacquers in gorgeous fall colours with a few spots of summer shades that still lingers.

I’m very fond of mattene lipsticks, they aren’t as chalky matte as the regular MAC matte formula, but has more of a satin finish on the lips. All ten shades does look divine, too, Fresh amour, Rare exotic, Eden rouge, Deliciously forbidden and Potent fig look really promising. The paint pots looks lush aswell, but I know that how much I do love the shade of a paint pot, I rarely reach for them since I prefer working with powder shadows. What do you think of the Posh Paradise collection?

Product images and information: MAC cosmeticsPlease remember to link back to this post if you wish to share this information or pictures on your website/blog!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to MAC Posh Paradise collection

 • Läppstiften är helt klart det som lockar mest. Vet inte riktigt vad som har hänt, men jag har blivit helt galen i läppstift. Fresh Amour, Naked Bliss, Rare Exotic, Eden Rouge och Potent Fig är nog de som har stört chans att hamna på inköpslistan.

  • purity

   Unn: Läppstift är kärlek, man kan inte ha för många!

   Josefine: jag skulle säga att det beror helt på vad du föredrar och vad du har för hudtyp. Har du inte oljiga ögonlock fungerar paint pots alldeles utmärkt som ögonskuggsbas, till exempel, eller ensam på ögonlocket som en lite mjukare ögonskugga. Cream colour bases är lite oljigare och skirare än paint pots, så generellt sett fungerar de bättre på andra ställen i ansiktet än just runt ögonen, men som sagt – det är väldigt individuellt, och beror väldigt mycket på vad man föredrar att arbeta med och vad som fungerar just för dig!

 • Josefine

  Hur funkar egentligen kladd-grejor som paint pots? Är det snyggt irl och kan man kombinera? Funderar även på dessa cream colour bases….såg en supernice make med just en sådan, men om det inte funkar utanför fotostudion är det ju skit samma 😛

 • Martine

  Mattene lipsticks ser grymt fina ut – alltid en sucker för läppstift, speciellt matta. Och eftersom jag är smått sjukligt beroende av nagellack så började jag att dregla så fort jag såg Immortal gold och Rain of flowers

  • purity

   Martine: Jag såg swatches på lacken hos Temptalia idag, sjukt fina båda två men tydligen är formulan lite knepig…

   Anna: Hoppas antingen kicks.se eller någon finsk nätbutik börjar skicka MAC till Åland snart, tycker lite synd om er som inte kan få tag på det =(

   Anneli: Ja, det har blivit en del under åren! =)

 • Underbar kollektion 🙂 Läppstiftena ser underbara ut allihopa 🙂
  Nagellacken skulle jag gärna ha i min kollektion, de ser underbara ut 🙂
  Voi voi, jag tycker nog att MAC borde komma till lilla Vasa också… 😉

 • Kollade i ditt gamla arkiv, och såg din sminksammling.. är riktigt avis… Vad mycket smink du haar! :O 😀 Önskar att jag hade så mycket smink! 🙂

 • Något av läppstiften tror jag. Fastän de skulle jag faktiskt vilja kolla på live. Oftast så blir det så himla fel nyansmässigt. Jag gillar naturella färger men oftast blir de väldigt bruna på mig (hallå 90-tal!). Jag skulle vilja hitta ett perfekt, krämigt rosa stift. Fastän Rare Exotic ser väldigt snyggt ut också. Är även nyfiken på lacket Rain of flowers.

 • […] MACs limited edition-produkter, senaste omgången i hela 10 nyanser släpps med oktoberkollektionen Posh Paradise. Ett av dom är knallrosa Rare […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>