Hud & Kosmetikmässan 2015

I onsdags och torsdags gick årets upplaga av Hud & Kosmetikmässan av stapeln på Kistamässan norr om Stockholm, en fackmässa anordnad av Sveriges Hudterapeuters Riksförbund (SHR) för personer som arbetar inom skönhet. I år anordnades mässan i samarbete med Apotek & Egenvård som var vägg i vägg, och där fanns en hel del intressanta skönhetsmärken med apoteksinriktning vars montrar jag passade på att besöka. Jag var inbjuden i egenskap av skönhetsbloggare och var där en sväng både på onsdagen och torsdagen.

 

8

 

2
Daisy Beauty hade en stor och bekväm lounge för inbjudna bloggare och journalister, där man kunde vila fötterna, plocka produktprover från ett urval av utställarna och hänga med världens bästa bloggkollegor

 

3
Tina pausar i en av loungesofforna med senaste numret av Daisy Beauty

 

27
Fina Kristina Norman från Daisy Beauty fanns på plats i Daisy-loungen och delade ut tidningar och höll stämningen på topp

 

På onsdagen passade jag på att göra en ansiktsbehandling hos en av mässans utställare, iS Clinical. iS Clinical är ett amerikanskt salongsmärke där “iS” står för innovative skincare där produkterna ska ge en mer hälsosam, återfuktad och skyddad hud med hjälp av avancerad teknik och högkvalitativa ingredienser. Behandlingen jag valde att göra heter Fire & Ice som består av två steg – Intensive resurfacing masque, en syramask med 18% glykolsyra, och Rejuvenating masque, en svalkande och återfuktande mask med bland annat hyaluronsyra och aloe vera. Behandlingen går även under namnet “red carpet facial” och är tydligen poppis bland Hollywoodkändisar.

 

4

 

6

 

Sarah från Noscomed, som är distributör för iS Clinical här i Sverige, bäddade ner mig under ett varmt duntäcke och rengjorde först med gelrengöringen Cleansing Complex innan hon applicerade den första masken som fick verka ett par minuter.

 

7

 

Här ligger den första masken på, som stack och pirrade rätt ordentligt i huden. Efter detta neutraliserades masken med hjälp av samma rengöring som användes tidigare, innan den svalkande och återfuktande masken applicerades. Behandlingen avslutades med ögonkräm, två olika serum (Super serum advance+ som ska öka kollagenproduktionen, och återfuktande Hydra-cool serum som ska lindra efter behandling), fuktkrämen Youth complex och slutligen lätt tintade solskyddet Eclipse med SPF50+. Allt som allt tog behandlingen ca 30 minuter och var hur skön som helst, och huden kändes helt fantastik både direkt efteråt och fortfarande så här ett par dagar senare – återfuktad, smidig, mjuk och jämn i både ton och struktur med en fantastisk lyster. Den här behandlingen skulle jag lätt kunna tänka mig att göra igen inför ett speciellt tillfälle!

 

Torsdagen var den dag jag passade på att besöka de montrar jag var intresserad av och spana in produktnyheter. Nedan följer ett bildspam med ett axplock av vad som fanns på plats!

 

26
Kanu Nature som producerar spa- och wellnessprodukter med hög andel ecocert-ingredienser fanns på plats och visade bland annat upp sina veganvänliga Body butters baserade på bland annat Sheasmör och kokosolja. Passion fruit blev min favorit!

 

5
Benjamin på Gilda cosmetics gav Tina en skön 45-minutersbehandling med deras nya C-vitaminserum

 

23
Vitamin C super serum används dagtid och ska ljusa upp, strama upp och ge lyster till huden samtidigt som den skyddas mot både fria radikaler och UV-strålar. 

 

1
Svenska M Picaut fanns på plats och visade upp sina nya produkter – skumrengöringen Glorious green foaming cleanser och fuktserumet Hydra miracle serum, som kom direkt till mässan från fabrik.

 

22
REN skincare fanns på plats på Apotek & Egenvård och visade upp sitt sortiment. Jag fick med mig ett prov på nya nattmasken Wake wonderful night-time facial som verkar enormt lovande!

 

21
IDUN minerals gav oss en sneak peek på sin nya flytande foundation vid namn Norrsken…

 

20
…och höstens nya nagellack

 

19
ecotools visade upp sina nya borstar som är anpassade efter olika hudtyper och tillstånd. 

 

16
Esse organic skincare fanns på plats för att visa upp sina nya produkter berikade med probiotika

 

18
Dermarome hade dukat upp bareMinerals nya puderfoundaiton, Blemish remidy, som släpps nu i September

 

17
Svenska mineralsminksmärket Palina fanns på plats, och lyfte framförallt fram sitt nya HD-puder.

 

15
Leighton Dennys höstkollektion I am goddess fanns uppdukad hos Nail Systems of Sweden. Duokromer!!!

 

14
Masker från GlamGlow frontades hos LMG Scandinavia

 

12
Svenskprodukcerade märket Dofta hade en stor monter med tjusiga och väldoftande parfymer, doftljus och oljor, men tjejen i montern verkade dock enormt stressad och var inte alls intresserad av att berätta mer om märket, vilket gjorde att jag tyvärr kom därifrån utan någon information alls.

 

13
Fröken Rosa is not impressed by your Wooden balls…

 

24
Linda Mehrens fanns på plats för att visa upp sin sprillans nya borstlinje där man har använt en ny syntetisk fiber som känns som naturhår. Väldigt nyfiken på dessa!

 

25
Får det lov att vara en 24-karats guldmask? LuxMe nord delade ut prover på under ögonen-masken i samma serie, vilket gjorde att hälften av mässbesökarna gick omkring och hade på sig vad som såg ut som guldsniglar under ögonen. Jag tog med mig mina prover hem och ska testa med spänning.

 

11
Svenska Depend fanns på plats på Apotek & Egenvård och visade upp sina O2-produkter.

 

10
I Turkos monter hittade vi spännande nya serum från Alqvimia

 

9
Brun-utan-sol-märket Marc Inbane fanns på plats och visade upp sin spray-on-BUS, som buffas in med hjälp av den medföljande kabukiborsten. De hade även en rolig peeling med kolkorn som blev svart när man masserade ut den på huden. Jag hade två otroligt trevliga, roliga och intressanta dagar på mässan, men efteråt var jag helt slut av alla intryck. En kasse produktprover fick följa med mig hem också, jag har redan börjat testa M Picauts nyheter, C-vitaminserumet från Gilda och nattmasken från REN och är än så länge sjukt nöjd med allihopa – recensioner kommer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

7 comments to Hud & Kosmetikmässan 2015

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>