Recension: Hawaiian Tropic Protective sun spray lotion SPF15

Solskydd är ett måste för mig när jag vet att jag kommer vistas utomhus minst en halvtimme under våren och sommaren, oavsett om det är sol eller mulet. SPF15 brukar vara lagom för mig på kroppen här i Sverige, jag får en fin solbränna och undviker att bränna mig. En av dom flaskor med SPF15 som finns hemma hos mig just nu är Protective sun spray lotion från Hawaiian Tropic.Protective sun spray lotion kommer på sprayflaska, vilket jag föredrar när det kommer till solskyddskrämer för kroppen då det går snabbt och enkelt att fördela den jämnt på kroppen efter att man har sprayat på några små “öar” här och var. Tyvärr så är inte munstycket på den här krämen helt hundra, så krämen sprayas på i små kluttar och det stänker. Det är enklare att få på den på kroppen om man sprayar i handen och sen smörjer på den som en vanlig kräm, så poängen med spraymunstycket går tyvärr helt bort med denna.Själva krämen är lagom tjockflytande, absorberas snabbt av huden och har en svag klassisk Hawaiian Tropic-doft av kokosnöt. Protective sun spray lotion har både UVA-och UVB-skydd och är vattenresistent upp till 80 minuter. Hade spraymunstycket varit bättre hade den fått en solklar femma, för själva krämen är en riktigt bra produkt och jag gillar den fina blomdesignen på flaskan!


Pris: ca 95 kr / 200 ml
Betyg: 4/5


In English: Sunscreen is a must for me when I know that I will be outdoors at least half an hour during spring and summer, regardless if it’s sunny or cloudy outdoors. SPF15 is usually perfect for my body during the Swedish summer, I get a nice tan and avoid getting burned. One of the bottles with SPF15 that I have at home right now is Protective sun spray lotion from Hawaiian Tropic.

Protective sun spray lotion comes in a spray bottle, which I prefer when it comes to body sunscreens since it’s a quick and easy way to apply it evenly after you’ve sprayed on a few “islands” here and there. Unfortunally, the spray nozzle isn’t top notch in this lotion, it sprays on unevenly and it splashes a bit. It’s easier to apply it if you first spray it in your palm and then apply it like a regular lotion, so the point with the nozzle is completely lost.

The lotion itself has got a great consistency, not too thin and not too thick, it’s absorbed quickly by the skin and it has got a mild classic Hawaiian Tropic coconut scent. Protective sun spray lotion contains both UVA and UVB protection and is water resistant up to 80 minutes. If the nozzle had been better, it had received full points, because the lotion itself is great and I like the pretty flower design on the bottle!


Price: 95 SEK / 200 ml
Rating: 4/5


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: Hawaiian Tropic Protective sun spray lotion SPF15

 • Jag älskar också Hawaiian Tropics solkrämer men den här sommaren blir sista sommaren som jag använder Hawaiian Tropic. De doftar ljuvligt men tyvärr innehåller de massa skumma ingredienser. Jag ska använda upp mina sista flaskor men sedan får det tyvärr vara… /N

  • purity

   Glitter Sisters: Vad är det för “skumma ingredienser” du vill akta dig för som HT innehåller till skillnad från andra solskyddskrämer? Nyfiken!

   Tyrannika: Ja verkligen, den hade varit grym om spraymunstycket hade funkat!

   The Cat: Berätta gärna vad du tycker när du testat =)

 • jag har den här i spf 20 och jag blev också besviken på spraykorken och hur kasst den fungerade… det känns som ett så klantigt misstag av dem att göra.

 • Jag har också en sådan där, dock inte hunnit använda den än.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>