Recension: Clinique Take the day off Cleansing balm

Något av det mest irriterande som finns är när riktigt bra produkter plockas bort ur sortimentet för att göra plats för en annan produkt på hyllan. När något sådant händer, blir man därför extra glad när märket i fråga lyssnar på sina kunder som skriver till dom genom sociala medier och ber dom ta produkten tillbaka, och märket verkligen tar till sig och återlanserar produkten – som Clinique gjorde med sin fasta oljerengöring Take the day off Cleansing balm.

 

Clinique take the day off cleansing balmTake the day off Cleansing balm kommer i en väl tilltagen lila burk i plast med ett tungt silverfärgat skruvlock. Produkten beskrivs som en lätt makeupborttagning som snabbt ska lösa upp alla typer av makeup och solskydd, utan att lämna några restar efter sig, och ska passa alla hudtyper. I burken är produkten fast, men när den kommer i kontakt med huden förvandlas den till en silkig olja, och den ska varken kladda eller torka ut huden. Den är helt fri från parfym och är även testad av ögonläkare, för att vara säker att använda för borttagning av ögonmakeup.

 

Clinique take the day off cleansing balm1En liten klutt ungefär lika stor som en stenkula räcker för att göra rent hela ansiktet, och produkten masseras in på torr hud tills alla makeuprester har lösts upp innan den slutligen sköljs bort med vatten. Du kan sedan, men behöver inte, följa upp med din vanliga rengöring för ett extra djuprengörande resultat. Take the day off Cleansing balm löser snabbt och effektivt upp både ansiktsmakeup, ögonmakeup, läppmakeup och smuts som ligger på huden, utan att irritera ögonen och lämnar ingen oljig hinna efter sig när den har sköljts bort, utan huden känns bara ren och len. Jag brukar dock följa upp med min vanliga löddrande rengöring i kombination med rengöringsborste för att få ett djuprengörande resultat, för det här är en produkt (dvs ett extra steg i hudvårdsrutinen) jag sträcker mig efter när jag känner att jag verkligen vill ha bort all skit, smuts och makeuprester från huden (och det är himla skönt att kunna gnugga bort även ögon- och läppmakeup med en och samma remover!). Eftersom burken är så pass stor är den dryg som attan också, jag har bara skrapat på topplagret i min burk och då har jag använt den 1-2 gånger i veckan de senaste 3 månaderna. Snäppet vassare än The Body Shops variant som jag upplever känns aningen oljigare på huden efter att den har sköljts bort (med den vill jag absolut följa upp med en löddrande rengöring, det känner jag inte att jag behöver med Take the day off Cleansing balm), och som inte heller är lika dryg som denna. Love love love!

Pris: 295 kr/125 ml (endast hos clinique.se)
Betyg: 5/5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Clinique Take the day off Cleansing balm

 • Karolina

  Hej Sanna!
  Jag har läst din blogg länge, kommenterar inte så ofta men måste uppmärksamma din OTROLIGA uppdatering just nu! Det är så himla kul att klicka in och hitta flera nya inlägg varje dag 🙂 Tusen tack för din superbra blogg!
  Kram

  • purity

   Åh, tack, vad kul att du uppskattar det! Har haft lite extra tid och inspiration just nu så försöker få upp så mycket inlägg som möjligt medan det håller i sig, har så mycket fina grejer jag vill blogga om just nu =)

 • Det är sällan jag blir sugen på hudvård av att läsa om den av någon anledning, men den här lockar mig väldigt mycket!

 • Sofia

  Håller med Karolina här ovan, verkligen jätteroligt att läsa alla dina spännande inlägg på senaste tiden 🙂 Sen till denna produkt som jag varit sjukt sugen på testa, gillar bodyshops variant men tycker lite som du att man måste använda något efter den annars är man ganska så oljig efteråt, men har dragit mig lite eftersom denna är lite dyrare men framförallt lite svårare att få tag i. Men känner jag mig själv rätt så kommer det nog säkert snart bli en beställning 😉
  Sen påtal om instakonversationen vi hade för ett tag sedan om depottning av skuggor från mus (@tigerfian) så såg jag att inserten till mac’s större pro skuggor finns att beställa från deras hemsida, man måste dock söka på palette så dyker dom upp, dom finns inte bland de andra skumt nog ^^ well, detta blev ju ett sjukt långt inlägg men tack för en härlig blogg!:D

  • purity

   Och bara för det så har jag varit jättedålig på att uppdatera och svara på kommentarer på sistone… Men jag blir himla glad av dina ord =) Oho, bra att veta om insertsen till dom stora skuggorna!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>