Recension: Moroccanoil Extra volume Shampoo & Conditioner

Moroccanoil var ett av de första märkena att lansera håroljan berikad med arganolja som finns representerad hos i princip vart och vartannat hårvårdsmärke idag. De har under årens tid även utökat sitt sortiment med vårdande produkter och stylingprodukter, bland annat schampo och balsam för olika hårtyper. Jag har testat serien som ska ge håret ökad volym de senaste veckorna.

 

Moroccanoil extra volume shampoo & condtionerMoroccanoil Extra volume shampoo (199 kr/250 ml) innehåller arganolja, som är rik på antioxidanter och näringsämnen och ska ge glans, hanterbarhet och rörelse, samt göra det enklare att styla. Det är fritt från sulfater, fosfater och parabener, och formulan ska även vara “color-safe” och inte dra ut hårfärg ur hårstrået. Formulan är koncentrerad, så endast en liten klick behövs för att få ordentligt med lödder, och det har en svag, lite varm och örtig doft. Mitt hår behöver två schamponeringar för att kännas rent, det blir inte “gnissel-rent” utan känns återfuktat, men ändå rent.

 

Moroccanoil extra volime shampooMoroccanoil Extra volume conditioner (209 kr/250 ml) är precis som schampot berikat med arganolja och fritt från parabener, och har samma härligt mysiga doft. Balsamet beskrivs som starkt koncentrerat så endast en liten mängd behövs, vilket stämmer bra då det behövs endast lite produkt för att hela håret ska kännas återfuktat. Det ska verka i 1-2 minuter och sedan sköljas ur, och efteråt känns håret mjukt, följsamt och lätt att reda ut.

 

Moroccanoil extra volume conditionerJag gillar verkligen effekten jag får av den här duon – mjukt, glansigt, återfuktat och följsamt hår med stuns och volym – samma dag och början av dagen efter tvätt. I slutet på dag 2 efter tvätt och dag 3 är håret fettigt, tungt och i stort behov av en hårtvätt, oavsett om jag har använt stylingprodukter eller inte. Det är nog helt enkelt lite för tungt för min hårtyp, jag har klassiskt färgat hår som är torrt i längder och toppar och fetare mot hårbotten, och jag vill helst gå 3 dagar mellan tvättarna för att minimera slitage och för att mitt hår tar flera timmar att torka när det är blött. Föredrar du att tvätta håret varannan dag och inte har några problem med fet hårbotten så kan dessa dock vara väl värda att testa, för resultatet direkt efter tvätt är riktigt riktigt bra. Moroccanoils produkter finns att köpa bland annat hos Lyko och Baresso samt hos frisörer.


Betyg: 3/5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Recension: Moroccanoil Extra volume Shampoo & Conditioner

 • Jag har testat maroccanoil shampo & balsam förut för nåt år sedan eller så, jag gillade det faktiskt inte. Tyckte håret kändes torrare och trassligare, blev rätt besviken när man hade hört att så många andra gillade men passade väll inte mej

 • Johanna

  Är produkterna även fria från silikon? Tycker att det borde det vara ifall schampot är fritt från sulfater… Jag använder balsammetoden men är alltid nyfiken på att hitta nya produkter som är fri från sls, silikon och parabener..

  • purity

   Det framgår tyvärr inte av pressmaterialet, men det brukar stå om produkter är silikonfria så jag skulle gissa på att dessa inte är det. Moderna silikoner går att tvätta bort alldeles utmärkt utan att använda sig av sulfater, så en del serier som är sulfatfria innehåller ändå silikoner.

 • Det låter ju himla bra, men jag har nog samma hårtyp som du, tyvärr 🙁

 • Josefin

  Okej. Hjälp! Jag är i Usa just nu.. Har redan börjat gå bananas på smink och annat, vad får jag INTE missa att ta med mig hem till Sverige?!

  • purity

   Jättesvårt att rekommendera när man inte vet vad för produkter du föredrar, men generellt sett skulle jag säga att satsa på produkter som inte finns i Sverige, eller produkter som är sjukt mycket billigare i USA än i Sverige. Och köp inte grejer bara för att det är billigt, utan satsa på sånt du verkligen vill ha.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>