Recension: The Body Shop Vitamin E Aqua boost sorbet

Under sommaren byter jag gärna ut min hudvård mot lättare, mer djuprengörande och nedmattande produkter, jämfört med vintern då jag gärna använder milda, återfettande och skyddande produkter till min blandhy. I sommar har jag testkört The Body Shops nya tillskott i Vitamin E-serien: Aqua boost sorbet.

 

TBS vitamin E aqua boost sorbetAqua boost sorbet kommer i en frostad glasburk med vitt skruvlock. Den beskrivs som “den ultimata fuktighetsbevararen”, och innehåller en teknik som heter Aqua sphere – mikroskopiska sfärer som kan hålla hundratals gånger sin egen vikt i fukt. Den innehåller även vetegroddsolja, sheasmör och sojaolja som ska verka naturligt fuktighetsbevarande, samt mineralpartiklar som ska hjälpa till att absorbera fett och ge huden en matt finish.

Krämen, som ser ut som en nedmattad ljusrosa gel, har en ganska påtaglig blommig doft, och den känns ganska grynig i konsistensen (antar att det är Aqua sphersen vi känner här) men det jämnas ut när den smörjs på huden. Den känns svalkande och skön vid applicering, ger bra med fukt utan att kännas fett, och ger ett något nedmattat intryck av huden. Jag har gärna velat applicera en face mist (jag har använt ansiktsvattnet på sprayflaska i samma serie) efteråt för att få en extra fuktboost, men de dagar jag har kört utan har huden absolut inte känts torr eller stramande. Jag har heller inte drabbats av några kvisslor, blemmor eller andra hudirritationer under tiden jag har använt Aqua boost sorbet, och den fungerar bra som bas under ansiktsmakeup.

 

TBS vitamin E aqua boost sorbet1Det här är definitivt en ansiktskräm jag kan tänka mig att köpa igen under sommarmånaderna då min hy blir oljigare, men under vår, höst och framförallt vinter känns den lite för dåligt återfuktande och framförallt för lite återfettande. Jag stör mig inte så mycket på den ganska påtagliga doften, men är du känslig för parfymerade produkter kan det vara så att denna är för starkt parfymerad för dig. Plus för att den känns svalkande och skön på huden, det har varit extra skönt i värmeböljan vi har haft nu i sommar!

Pris: 215 kr/50 ml
Betyg: 4/5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: The Body Shop Vitamin E Aqua boost sorbet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>