Pressevent med Real Techniques

Förra veckan bjöd PR-firman Letsfaceit in till pressvisning för ett av de märken de representerar – borstmärket Real Techniques. Dagen till ära fanns tjejerna bakom märket på plats, Sam och Nic Chapman, som driver en av världens mest framgångsrika beauty-Youtubekanaler: Pixiwoo.

 

1Nic och Sam (som är systrar) är i botten båda två makeupartister. Sam var den som startade Youtube-kanalen år 2008 och Nic hakade snabbt på. Idag har Pixiwoo nästan 1,6 miljoner följare, och har laddat upp över 500 videor. År 2011 blev de kontaktade av Paris presents, tillverkaren bakom bland annat Eco Tools, att utveckla Real Techniques, och resten är historia. Det var verkligen hur kul som helst att träffa tjejerna, som dessutom var supertrevliga och härliga personer, och de såg till att mingla runt med alla på plats efter sin presentation och kramas med alla när vi gick.

 

2
Härliga Nic och Sam!Tanken bakom Real Techniques-borstarna är att det ska vara budgetvänliga verktyg tillverkade av högkvalitativa material med en innovativ design, för att enkelt kunna applicera en perfekt makeup. Samtliga borstar är tillverkade av mjuk syntetfiber, Taklon, och är klippta för hand. Handtagen på borstarna är dessutom färgkodade efter användningsområde: Orange = flawless base, Lila = enhanced eyes, Rosa = perfect finish. Man lanserade även nyligen sin “duo fibre collection”, borstar med två typer av fibrer ideala att jobba i mjuka lager med, dessa har vita handtag.

 

4
De tre borstkiten i sortimentet: Starter set (lila borstar), Core collection (orange borstar), Travel essentials (blandade färger)

 

5
Tack vare utformningen på skaften kan borstarna stå av sig själva på ett plant underlag. Här ser ni Powder brush, Expert face brush, Blush brush och Stippling brush

 

3
Duo-fibre collection med vita handtag I dagsläget finns det tre stycken set med borstar med tillhörande väska, duofibersetet som saknar väska, samt ytterligare 12 borstar som kan köpas individuellt. Priserna ligger mellan 89-349 kr (där de dyrare priserna är borstkiten), och här i Sverige kan de köpas hos bland annat Eleven (affiliatelänk), Brallis, Lyko, Beautyplanet, Craycray och Affection kosmetikbutiker. Vill du shopppa billigare från utlandet finns märket att handla bland annat hos iHerb, Lookfantastic och Feelunique. Jag har testat ett gäng av borstarna och är än så länge himla imponerad av flera av dom, framförallt borstarna för ansiktet. Vi fick med oss lite prover hem, så jag kommer att återkomma framöver med lite mer djupgående recensioner. Har ni testat några borstar från Real Techniques? Vilka är era favoriter?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

12 comments to Pressevent med Real Techniques

 • Linda

  Jag har starter set och stippling brush. Har haft dem i ett par år nu och jag gillar dem skarpt. En av fördelarna tycker jag är att de inte har borstfästet så långt ner, det är ingen skarv vid fästet. Jag har ett antal borstar från tbs som lossnar där för att det kommit in vatten trots att jag är försiktig och lägger dem att torka plant.

  • purity

   Enda jag inte gillar med formen på borstarna är att de är tjockare längre ner, jag förvarar alla mina borstar i koppar och då får det plats färre borstar ju bredare dom är nedtill…

 • Eye candy tyckte jag såg riktigt fin ut 🙂

  • purity

   Oj, nu blev det nog kommenterat på fel inlägg! Jag blev besviken på pigmenteringen i Eye candy tyvärr, den är svår att applicera jämnt. Synd på den fina nyansen!

 • am

  Provat stippling brush? Jag köpte den för vissa gillar sådana till foudation men den stack som fan i ansiktet, kanske gjorde helt fel? :S

  • purity

   Nej har tyvärr inte testat den. Har du testat MACs #187? Det är en helt fantastisk duofiberborste som fungerar väldigt bra att “stöppla” på foundation med. Den är lite dyr, men den är verkligen värd pengarna om man ser till att sköta om borsten, för då håller den ungefär hur länge som helst.

 • Emma

  Jag köpte expert Face brush för några månader sedan och jag älskar den! Lovar mig själv dyrt och heligt att aldrig någonsin byta ut den, resultatet blir skitbra både med foundation och bb-cream! Nu vill jag bara ha alla andra ansikts-borstar också, men det är väldigt bra priser så det ska jag väl kunna skramla ihop till 🙂

  • purity

   Expert face brush är en favorit hos mig också, går snuskigt fort att applicera med den och resultatet blir flawless!

 • Jag har deras starter set (för ögon) hemma och jag älskar det verkligen! Borstarna är jättemjuka och lätta att använda. Är speciellt förtjust i base shadow brush (som jag använder till “blending”) och brow brush.

  • purity

   Jag är inte helsåld på brow brush. Tycker den är alldeles för bred och tjock, ger inte den precisionen jag vill ha.

 • Tanja

  Hej! Jag vill köpa borstarna men inte för det dyra priset svenska webbshopparna tar :/. Men jag hittar ingenstans om att något handlat från Real Techniques egna hemsida.. Dem shoppar worldwide nu men jag är rädd att det blir tull kanske… Någon som vet?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>