Inglot-palett nr 2

Under Helsingforsvisiten då jag passade på att Back2MAC:a besökte jag även Inlgot-butiken som ligger i Kluuvi-gallerian centralt i stan. Precis som sist när jag shoppade Inglot så föll valet denna gång på ögonskuggor i deras Freedom system-palett med plats för 5 skuggor. Planen var från början att plocka ihop en palett med neturala nyanser, men sen insåg jag att jag har så enormt många neutrala skuggor med fantastisk formula redan, så det blev ett urval av färgglada skuggor i lite mer dämpad ton istället.

 

Inglotpalett nr 2

 

Inglotpalett nr 2(2)Kort om själva paletten: Själva baspaletten består av en rejäl plastbotten med 5 magnetiska hål för skuggorna, med ett tjockt frostat genomskinligt plastlock som fästs med hjälp av fyra små magneter, en i varje hörn, vilket innebär att locket går att ta bort helt, men också sitter väldigt säkert på plats. När man köper paletten så gör man det till ett fast pris, du kan alltså inte köpa skuggor och palett var för sig utan du måste fylla en palett när du handlar, och personen vid disken fyller paletten åt dig på plats. Skuggorna sitter säkert på plats när de väl är iploppade i hålen, men petar man lite försiktigt i en kant med t.ex. en pincett går det att ta upp skuggan ur paletten om man skulle vilja byta plats på dom. Jag har bökat om i mina två paletter efter att dessa bilder togs, så jag har en palett med gröna, gula och orange toner, och en palett med lila och blå toner. Paletternas magneter fäster även i varandra när man staplar dom, vilket sparar plats och gör det enkelt att ta med sig önskat antal paletter.

 

Inglotpalett nr 2(1)

 

Inglot freedom system stacked
Två Inglot-paletter staplade på varandra – de hålls ihop av de magnetiska locken.Denna gång föll valet på skugga nr 407, 07, 152, 494 och 33, alla skuggor har en frostfinish förutom 494 som mer har en satinaktig lyster. Samtliga skuggor applicerar mjukt som smör, är högpigmenterade och hemskt lätta att ha och jobba med.

 

Inglot 407 eyeshadow
#407

 

Inglot 407 eyeshadow swatch
#407

 

Inglot 07 eyeshadow
#07

 

Inglot 07 eyeshadow swatch
#07

 

Inglot 152 eyeshadow
#152

 

Inglot 152 eyeshadow swatch
#152

 

Inglot 494 eyeshadow
#494

 

Inglot 494 eyeshadow swatch
#494

 

Inglot 33 eyeshadow
#33

 

Inglot 33 eyeshadow swatch
#33I Helsingfors var Inglot aningen dyrare än i Dublin; jag betalade ca 360 kr för min palett med 5 skuggor, i Dublin kostade den ungefär 300 kr. Jag tycker fortfarande att det är ett väldigt bra pris (ca 70 kr/skugga) med tanke på den höga kvaliteten som dessa skuggor håller – jag har fortfarande inte stött på någon Inglot-skugga med dålig/ojämn pigmentering eller pudrig textur. En komplett lista över vart du hittar Inglots fysiska butiker hittar du här, tyvärr finns de inte i Sverige ännu men jag har inte slutat hoppas att de ska komma hit så småningom! Har ni testat något från Inglot? Vad tycker ni i så fall om produkterna?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

17 comments to Inglot-palett nr 2

 • Åh, 407 har jag också. Det är en av mina absoluta favoriter.

 • Så läckra färger, passar fint till våren och sommaren

 • Pernilla

  Ett bra tips för att få upp skuggorna är att ta en av magneterna på locket och “lyfta upp” skuggan i kanten istället för att peta med något. Funkar superbra! Fick tipset på inglot i Amsterdam.

 • Jag har en Inglot-palett med 3 skuggor och ett rouge.
  De är otroligt bra kvalitet men färgerna jag valde är sådana som jag inte direkt använder dagligen så paletten blir lite liggande längst ner i lådan…
  Sen plockade jag faktiskt ihop en till palett med 5 skuggor i olika röda/rosa nyanser för nåt år sen, som jag använder som rouger/highlighters och den blir LITE mer flitigare använd men jag borde verkligen använda dem mer.
  De är ju så ljuvliga!

  • purity

   Du får plocka fram paletterna och lägga dom lite mer synligt så kanske du kommer dig för att använda dom mer ofta! =) Jättefint att använda knalliga färger som eyeliner t.ex. till vardags.

 • Vilka fantastiska färger! Speciellt nr. 33! Tack för igår vännen. Kram

 • Jag lyckades också hugga tag i den blåa skuggan 🙂
  Helt underbara skuggor när man blöter penseln.

  • purity

   Testa att applicera den skirt över en mörk bas med en fluffig pensel, då blir den iriserande. Lite som insektsvingar, hur vackert som helst!

 • Pernilla

  Än så länge har jag bara två Inglotskuggor (som jag köpte i Prag förra helgen) nr 376 och 361 och de är jag jättenöjd med 🙂 Synd att de inte finns att köpa ännu i Sverige bara …

  • purity

   Hörde ett rykte om att de var på väg hit för ett par år sedan men det verkar ligga på is tills de hittar en bra lokal i Stockholm. Gick ju iof rykten om Sephora flera år innan de kom hit också, så håller tummarna att Inglot hittar hit snart med =D

 • Aila

  Tjusiga, jag brukar lyfta ut skuggorna med hjälp av den lilla magneten som sitter på locket 😉 I höstas var jag på besök i Polen och där köpte jag 10 pans palett med 10 skuggor så klart för 300 spänn 😉

  • purity

   Åh, bra pris! Inglot kommer ju iof från Polen så är kanske inte så konstigt. Jag har fått tipset om magnetlocket tidigare men lyckas inte få upp mina skuggor på det sättet, vet inte vad jag gör för fel =/

 • Jag har ett gäng skuggor och de är superkrämiga och fina, tyvärr upplever jag att de inte håller jättebra trots Shadow Insurance.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>