Recension: REN Satin perfection BB cream

I sitt sortiment med hudvårdande produkter har det naturliga hudvårdsmärket REN även en BB cream, som ska fungera som en hybrid mellan hudvård och makeup – Satin perfection BB cream. REN beskriver den som utjämnande, lystergivande och nedmattande, samtidigt som den ska skydda mot solens strålar med SPF 15, och även ha en skyddande anti-ageingeffekt med hjälp av antioxidanter.

 

REN satin perfection BB creamSatin perfection BB cream kommer i RENs lufttäta pumpflaska, där botten trycks uppåt när produkten pumpas ut. Den kommer bara i en nyans – light/medium, men innehåller “colour adaptive technology”, vilket ska göra att den anpassar sig till den egna hudtonen. Den är fri från silikoner, parabener, sulfater, doft & syntetiska färgämnen, är dermatologiskt testad och har en mousse-liknande fluffig konsistens.

 

REN satin perfection BB cream1Jag var till en början ganska skeptisk till nyansen, som är hyfsat mörk och lite orange för sig, men väl på min hud så smälter den in helt otroligt bra, trots mitt vinterbleka nylle. Detta är dock en produkt med väldigt låg täckningsgrad, så det den gör är framförallt att matta ned, jämna ut hudtonen och ge en fin finish – vill du ha mycket täckning så är inte detta vad du letar efter. Jag älskar denna de dagar då jag vill fräscha upp hyn litegrann men inte vara fullt sminkad, eller om jag ska använda en mineralfoundation i puderform, då den fungerar alldeles ypperligt som utjämnande och återfuktande “primer” som gör att mineralmakeupen har något att fästa tag i, och dessutom ger bättre täckning jämfört med att enbart använda mineralpuder (jag kombinerar den gärna med MAC mineralize skinfinish natural, som är ganska skir i sig men har en otroligt fin finish – med Satin perfection BB cream under får jag upp täckningsgraden).

 

REN satin perfection BB cream swatch
REN Satin perfection BB cream light/medium, fixerat med Pürminerals Balancing act shine control powderJag applicerar Satin perfection BB cream med hjälp av en stunsig, tät syntetisk borste (Real techniques Expert face brush), men har man bråttom går den lika bra att applicera med fingrarna, och jag avslutar gärna med ett fixerande puder. Behöver jag extra punkttäckning går jag helt enkelt in med en concealer. För en väldigt fin och behaglig, lätt och  transparent utjämnande finish för dagar jag inte tänker bära speciellt mycket mer makeup än bas, bryn, rouge och mascara så sträcker jag mig gärna efter denna, men ska jag ha ett par starka läppar eller en mer avancerad ögonmakeup ställer jag lite högre krav på perfektionen på min bas. Tre små minus dock: den saftiga prislappen (youch!), faktumet att den bara kommer i en nyans (passar antagligen inte de allra blekaste och mörkare hudtoner) och att pumpen mer än varannan gång trilskas med mig och tar flera minuter att pumpa igång innan det kommer ut någon produkt.

Pris: 395 kr/50 ml (finns hos bl.a. NK i Stockholm, Eleven.se och Lloyds apotek, även hos Apoteket AB från och med maj 2014)
Betyg: 3,5/5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: REN Satin perfection BB cream

 • Would love if you could put a google tranlsate button on your blog :-))) merci!

  http://www.mademoisellenature.blogspot.com

 • Spännande med naturliga produkter 🙂 den ser fin ut men jisses vad dyr 😉

 • Jeanette

  För egen del tycker jag att det är en dålig produkt, från ett märke som inte är vad det utger sig för att vara. Bara för att något inte innehåller silikoner, parabener etc. behöver inte ämnena i produkterna vara skonsamma eller icke irritabla… För oss som har en aning glansig t-zon ser det ut som att man har kletat flott i pannan – ingen höjdare. För min känsliga hy var den en katastrof. Jag fick någon sorts utslag vid huden på kinden/mot ögonen som jag aldrig har fått vare sig förr eller senare. Jag gav märket REN en chans och använde produkterna (förutom bb-cremen) i flera månader, och tyvärr var bb-cremen inte den enda produkten som inte höll måttet. Näe, det här märket rekommenderar jag nog bara till de som inte har några som helst problem med hyn och vill undvika silikoner till varje pris.

  • purity

   Vad tråkigt att du inte blev nöjd. Jag har själv inte känslig hy och fixerar alltid min bas med någon typ av puder, så jag kan tyvärr inte relatera till några av de problem du beskriver. Alla produkter passar ju tyvärr inte alla.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>