Recension: The Body Shop Camomile Waterproof eye & lip make-up remover

I höstas revampade The Body Shop sin Camomile-serie, och la till ett par nya makeupborttagare när de ändå höll på. En av nykomlingarna i serien var Waterproof eye & lip make-up remover, en tvåfasremover som ska vara lite mer effektiv mot både läppsmink och vattenfast ögonmakeup.

 

TBS Camomille waterproof eye & lip make-up removerCamomile Waterproof eye & lip make-up remover kommer i en genomskinlig plastflaska med snäpplock. Den innehåller Community fair trade-producerad kamomill från Storbritannien, som ska verka lugnande och skonsamt mot huden, och är även fri från alkohol, färgämnen och parfym. Det är en tvåfasremover, vilket innebär att den är hälften oljelöslig och hälften vattenlöslig, och man måste skaka removern innan man använder den för att de båda skikten ska blanda sig.

Jag är generellt ett stort fan av tvåfasremovers, då de ofta biter på den mest envist vattenfasta makeup utan att man behöver gnugga ihjäl sig, och jag är riktigt nöjd med även Camomile Waterproof eye & lip make-up remover. Den har en fräsch, lite örtig doft, tar enkelt och snabbt bort både ögonmakeup och läppsmink, dock upplever jag att jag får gnugga lite mer på vattenfast smink än icke-vattenfast, men det försvinner ändå relativt smidigt och enkelt. Och det bästa – min hud känns varken irriterad eller särskilt oljig efter jag har använt denna, en liten oljig hinna blir kvar efteråt men jag använder i princip alltid en separat rengöring för ansiktet efter att jag har tagit bort min ögonmakeup som rår på detta, och jag har stött på betydligt oljigare tvåfasremovers i mina dagar. Dryg är den också, jag har använt denna dagligen i flera månaders tid och det är först nu som flaskan börjar sina. Kan definitivt tänka mig att köpa igen!

Pris: 145 kr/150 ml
Betyg: 4,5/5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension: The Body Shop Camomile Waterproof eye & lip make-up remover

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>