Recension: Matrix biolage KeratinDose Shampoo, Conditioner & Renewal spray

Tidigare i höst lanserade Matrix en återuppbyggande hårvårdsserie inom Biolage-linjen: KeratinDose. Serien består av en salongsbehandling, schampo, balsam och leave in-spray, som ska tillföra en balans av proteiner och fukt för att vårda och återuppbygga håret med hjälp av molekylen Pro-keratin, som härmar hårstråets egna byggstenar, och silkesprotein som binder fukt. Jag har testat de tre produkterna för hemmabruk.

 

Matrix biolage keratindoseKeratinDose shampoo (189 kr/250 ml) beskrivs som skonsamt rengörande och återuppbyggande. Det är fritt från sulfater och parabener, och har en härlig fräsch doft. Trots att det är sulfatfritt är schampot lätt att löddra upp i håret, en klick ungefär lika stor som en enkrona räcker per schamponering, och mitt hår blir rent på två schamponeringar. Håret känns rent, lite “strävt” av proteinet men ändå följsamt och återfuktat.

Betyg: 4/5

 

Matrix biolage keratindose shampooKeratinDose conditioner (189 kr/300 ml) ska tillföra näring och hjälpa till att förebygga framtida skador, samtidigt som det ska bevara håret silkeslent och hanterbart. Det har samma härliga doft från schampot och är ganska löst i konsistensen, vilket gör det lätt att jobba in i håret men också att det går åt en hel del – jag använder en näve per applicering vilket gör att tuben tar slut ganska fort. Efter applicering känns håret mjukt och följsamt utan att kännas tyngt, det är lätt att reda ut och håller frizz borta.

Betyg: 3,5/5

 

Matrix biolage keratindose conditionerPro-keratin Renewal spray (194 kr/200 ml) är en leave-in spray som ska ge håret glans och göra det lätt att reda ut, samt att den ska dämpa frizz. Den kan användas både på blött hår som efterbehandling, eller på torrt hår för extra fukt. Den är vit och ganska tjock i flaskan, och känns som ett tunt balsam när det sprayas ut. Den är perfekt på knastertorra toppar som gärna spretar när de inte får tillräckligt med fukt, men hjälper också till att hålla frizzet i min lugg borta. Dock får man vara lite försiktig med doseringen här, använder man för mycket blir det lätt för tungt, å andra sidan behövs det inte så mycket för att få bra resultat.

Betyg: 4,5/5

 

Matrix biolage keratindose pro-keratin renewal sprayJag gillar att använda schampot och balsamet som komplement ca var tredje tvätt till en annan proteinfri hårvårdsserie, då håret lätt kan kännas strävt om man använder proteinberikade produkter varje tvätt – lagom är bäst. Leave in-sprayen är dock något jag sträcker mig efter ofta, framförallt på mina toppar som har blekts flera gånger sedan förra klippningen (och är i stort behov av att toppas) som gärna spretar ut, men hålls ihop bra med leave-in sprayen. Överlag, en prisvärd keratinserie, perfekt för dig med skadat och slitet hår att komplettera din vanliga hårvårdsserie med! KeratinDose finns att köpa hos frisörer, där du även kan göra Pro-keratin concentrate-behandlingen som ska återställa upp till 1 års slitage i enbart en behandling.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Matrix biolage KeratinDose Shampoo, Conditioner & Renewal spray

 • Trist

  Jag har följt dig väldigt länge nu och alltid uppskattat dina tips och rekommendationer, men det var trist att se något så sponsrat som det här. Jg förstår att du vill tjäna pengar på bloggen, det hade jag också velat. Men när du skriver ett inlägg som ovan känns det inte alls trovärdigt utan snarare oärligt och subjektivt. Jag vill ju ha dina äkta och riktiga recensioner, inte något som ett företag har bett dig skriva. Du har tillräckligt mycket vett för att inte gå på detta, skriv dina inlägg med uppriktighet så behåller du dina läsare. Om du istället känner för att livnära dig på att bli köpt av företag får du nog börja fundera över dom skatterättsliga och juridiska aspekterna istället. Gör om gör rätt.

  • purity

   Om du har följt mig så länge som du påstår så borde du inse det skrattretande i att på allvar tro att jag kan tänka att sälja mig för ett par flaskor schampo och balsam. Du får gärna återkomma med vad du är det anser tycker ser köpt ut med det här inlägget, för jag har enbart skrivit min ärliga åsikt i förhållande till vad produkterna utlovar – så har jag uttryckt mig klumpigt någonstans får du gärna peka ut just vad som sticker dig i ögonen. Är en sådan här kommentar det mest konstruktiva du har att komma med så föreslår jag att du läser andra bloggar än min i framtiden.

 • Trist

  För att inte tala om det naturvetenskapliga; “Pro-keratin concentrate-behandlingen som ska återställa upp till 1 års slitage i enbart en behandling.” Snälla sluta lura okunniga konsumenter. Detta har redan varit uppe i domstol (då loreals oärliga marknadsföring som tappade målet), sätt er in i den vetenskapliga världen och inse hur patetiskt det är att påstå det ni gör. “Laga döda hårvävnad i en behandling,” HAHA

  • purity

   Jag har aldrig påstått att dessa reparerar mitt hår med 1 användning – jag har inte ens testat salongsbehandlingen som Matrix påstår ska reparera håret med 1 behandling. Det är deras ord, inte mina – läs vad som står innan du kritiserar.

  • Antitrollpatrullen

   Hördu “Trist”, låt mig upplysa dig om skillnaden mellan ett ärligt och ett köpt inlägg. Sanna har skrivit om produkterna och vad de utlovar med företagets egna ord, och sen beskrivit både för- och nackdelar. Det är inte att vara köpt, det är att vara ärlig. Ett köpt inlägg hade haft uteslutande positiv kritik och säkerligen länkar.
   Om du nu följt Sanna så länge borde du veta att hon är en av de mer ärliga skönhetsbloggare som finns. Hon har ju tex varit med i “Vi är inte till salu”-debatten, vilken tar tydligt avstånd från köpta inlägg. Du själv borde läsa på lite och öppna ögonen innan du så genomskinligt försöker provocera. Purity är en stor blogg i skönhetsSverige, men vill du verkligen kritisera så ska du rikta dig mot de stora livsstilsbloggarna som inte sällan säljer sina åsikter för ett par skor eller en resa.

 • Hej Trist!
  Din kritik är obefogad, och också något förvånande.
  Jag är som journalist påläst inom marknadsföringslagen och som bloggläsare van att läsa både köpta och icke-köpta bloggar.
  Jag kan inte se att Sannas inlägg skulle se köpt ut. Sanna skriver, precis som många andra, ut informationen som kommer från företaget, och du kan som läsare se vad som är hennes egen åsikt och vilka påståenden som kommer från pressreleasen.
  Har du som du säger följt henne länge vet du att hon alltid gör så, det här inlägget skiljer sig inte nämnvärt från de andra hon har gjort genom åren.
  Dessutom känner jag henne privat och vet att hon inte skulle sälja blogginlägg, varken för schampo eller något annat. Sanna är en bloggare som är noga med att hålla sig till marknadsföringslagen och att hon får ta emot ogrundande anklagelser om smygreklam säger visserligen något om hur många bloggare det är som håller på med sånt, men inte något om Sannas integritet.
  Att det händer är bara… Trist.
  vänligen,
  Kicki Norman

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>