Pressvisning: Davines More inside

Igår eftermiddag bjöd Kraft group in till pressvisning av frisörhårvårdsmärket Davines nya stylingserie More inside i sina nya fräscha lokaler i Gamla stan i Stockholm. På plats fanns Laura Luciani, Education and Technical Marketing Manager på Davines i hemlandet Italien, och frisören Richard Becker från salong Altoego i Stockholm för att presentera produkterna.

 

1
More inside består av totalt 17 produkter

 

2
Det bjöds på brownies, panna cotta och fruktspett till bubblet – NOM!Idén bakom More inside är att leverera en komplett stylingserie som inspirerar till kreativitet, med tydliga namn som berättar vad de är och vad de gör, och en unik formula baserade på olika aktiva ingredienser som kombineras för att ge en specifik funktion. Davines kallar dessa kombinationer för “faktorer”, som är fyra till antalet: extra återfuktande, extrem elasticitet, flaghämmande och textur, som kombineras på olika sätt i de olika produkterna beroende på användningsområde. Vissa produkter är helt nya, andra är omformuleringar på populära produkter som har funnits i sortimentet sedan tidigare.

 

4
Laura Luciani pratade ingredienser och tanke bakom de unika förpackningarnaSamtliga produkter är fria från parabener och tillsatta färgämnen, utvecklas på ett hållbart sätt genom att använda återvunnet material och koldioxidkompensera, har en härlig doft av ingefära och trä, och har extremt vackra förpackningar designade av Maria Vittoria. Alla produkter som inte kommer på sprayflaska är dessutom inslagna i ett vackert FSC-certifierat papper, för en känsla av att du får med dig en liten present hem när du har köpt en produkt, som är både vackert förpackad och innehåller en bra produkt. Man har även tänkt på frisörer och ergonomi vid framtagningen av förpackningar, för att skapa produkter som underlättar så mycket som möjligt vid applicering i frisörers dagliga arbete – till exempel ett hårspraymunstycke med bred sprayradie som sprayar till stor del uppåt, för mindre slitage på handleder.

 

5
Vackert paketerade produkter i designat papper signerat Maria VittoriaTotalt är produkterna 17 till antalet, och serien består bland annat av sprayer, geler, vax, saltvattenspray och relaxing fluid, och priserna ligger mellan 249 och 289 kr per produkt. Jag blev omedelbart kär i Shimmering mist, som ger en fantastisk lyster till håret, och är även himla nyfiken på Medium hairspray med ett munstycke med reglerbart tryck och en väldigt fin mist, samt Invisible serum som ska ge håret den där perfekta känslan det får dagen efter tvätt när det används på nytvättat hår. Jag återkommer med recensioner! Davines finns att köpa hos salonger och återförsäljare av frisörprodukter, är More inside en serie ni känner er nyfikna på?

In English: Yesterday, professional hair care brand Davines introduced their new styling range More inside to bloggers and journalists in Stockholm. The range is developed to be a complete styling series that inspires to creativity, with names that tells what the products is and what it does. They are formulated with four factors that are combined in different ways in the products: Extreme moisture, extreme elasticity, non-flaking and texture, depending on the desired effect. All products have a lovely scent of ginger and wood, are free from parabens and added colourants, and are a part of the zero impact sustainability program. Some of them are reformulations of old favourites in the Davines range, some of them are completely new. They are also packaged in gorgeous bottles and cans designed by Maria Vittoria – just like a pretty easter egg waiting to be opened and discovered what’s inside! There are 17 products all in all, I’ll be back with reviews of some of them!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Pressvisning: Davines More inside

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>