Inglot 5 eye shadow square Freedom system palette

Jag kom på att jag helt och hållet har glömt att visa er Inglot-paletten jag shoppade på mig i Dublin i våras! Men bättre sent än aldrig, eller hur? =) Inglot är ett polskt märke som fokuserar på högkvalitativa produkter till bra priser, och det är framförallt deras färgstarka ögonskuggor och Freedom system som har gjort dom kända. Freedom system går ut på att du väljer en tom palett för ett fast pris som du sedan fyller med ditt val av ögonskuggor, concealer, rouge, läppstift, brynvax eller brynskuggor. Jag valde en ögonskuggspalett som jag fyllde med 5 stycken fyrkantiga skuggor.

 

Inglot paletteSjälva baspaletten består av en rejäl plastbotten med 5 magnetiska hål för skuggorna, med ett tjockt frostat genomskinligt plastlock som fästs med hjälp av fyra små magneter, en i varje hörn, vilket innebär att locket går att ta bort helt, men också sitter väldigt säkert på plats. När man köper paletten så gör man det till ett fast pris, du kan alltså inte köpa skuggor och palett var för sig utan du måste fylla en palett när du handlar, och personen vid disken fyller paletten åt dig på plats. Skuggorna sitter säkert på plats när de väl är iploppade i hålen, men petar man lite försiktigt i en kant med t.ex. en pincett går det att ta upp skuggan ur paletten om man skulle vilja byta plats på dom.

 

Inglot palette1Det finns ett stort antal ögonskuggor att välja på i regnbågens alla färger, i både matta, skimriga och glittriga nyanser. Jag fastnade för nyanser i guld, grönt, turkos och lila när jag plockade ihop min palett (det var dock grymt svårt att välja!) och valde färgerna #430, #477, #331, #338 och #439.

 

Inglot 430 eyeshadow
#430

 

Inglot 430 eyeshadow swatch
#430

 

Inglot 477 eyeshadow
#477

 

Inglot 477 eyeshadow swatch
#477

 

Inglot 331 eyeshadow
#331

 

Inglot 331 eyeshadow swatch
#331

 

Inglot 338 eyeshadow
#338

 

Inglot 338 eyeshadow swatch
#338

 

Inglot 439 eyeshadow
#439

 

Inglot 439 eyeshadow swatch
#439Som ni ser är skuggorna riktigt bra pigmenterade, och de är väldigt trevliga och krämiga att jobba med. Jag gillar formatet på paletten (i Europa verkar det som att vi är begränsade till en maximal storlek om 10 skuggor på en palett, men i USA finns det paletter för plats om 20 skuggor) och det är jätteroligt att se så pass många härliga färger att välja bland. En palett är helt klart prisvärd med tanke på den höga kvaliteten, jag betalade runt 300 kr för min palett vilket blir ca 60 kr/skugga, vilket är otroligt billigt. Inglot finns tyvärr inte i Sverige än men jag hoppas verkligen att dom kommer komma hit framöver, en komplett lista över vart du hittar Inglots fysiska butiker hittar du här. Nästa gång jag får möjlighet ska jag shoppa på mig en palett i neutrala nyanser! Vad tycker ni om Inglot, är det ett märke ni skulle vilja se här i Sverige? Har ni testat någon av deras produkter?

In English: I just remembered that I have totally forgotten about showing you the Inglot palette I bought when I was in Dublin earlier this year! Inglot is a Polish brand mostly famous for their bright colours and Freedom system palettes. You can choose between different products and different sizes of palettes, I chose an eyeshadow palette with 5 slots for shadows in gold, green, turquoise and purple: #430, #477, #331, #338 and #439. The palette itself is very sturdy and of high quality, and I love the fact that the lid (which is attached with 4 magnets in each corner) comes completely off, yet stays on well when traveling and such. The shadows are all highly pigmented, creamy and nice to work with and it’s lovely to see such many gorgeous shades in the range (but it’s difficult as hell to choose shades!). You can’t buy shadows and palettes separately though, you have to fill the palette up when you buy it, and it’s a bit tricky to pop up the shadows yourself from the palette without damaging them, but it can be done if you’re careful. All in all, I really love the concept, and the price range is excellent for such high quality products. I really hope they will open a store here in Sweden at some point!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

19 comments to Inglot 5 eye shadow square Freedom system palette

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>