Smashbox Fade in Fade to back eye shadow palette

I augusti släpps Smashbox höstkollektion Fade to black här i Sverige, en limited edition-kollektion med fokus på neutrala nyanser, sotigt lila, grönt och så klart svart. I kollektionen finns två paletter med 7 skuggor i varje, Fade in (varm) och Fade out (kall), i det här inlägget tänkte jag visa er Fade in.

 

Smashbox fade in palette

 

Smashbox fade in palette1Paletten, som har ett ytterhölje av metall, är tunn och minimalistisk, och känns lagom tung i handen. Inuti hittar vi en spegel i locket och en medföljande pensel med kort skaft, och 7 skuggor: en matt varm beige, en matt ljus taupe, en frostig ljus taupe, en matt chokladbrun, en frostig olivgrön, en matt kall mörkbrun och en svart med guldglitter.

 

Smashbox fade in palette2

 

Samtliga sju skuggor är krämiga och härliga i konsistensen, är bra pigmenterade och väldigt lätta att jobba med på ögonlocket. Tack vare att den går från så pass ljust till så pass mörkt så går dessa skuggor att kombinera med varandra på många olika sätt, vilket gör paletten väldigt användbar.

 

Smashbox fade in palette swatchJag saknar en highlighter i satin-formula, men i övrigt är det här en grym varm sotningspalett där samtliga skuggor håller hög kvalitet, perfekt att ha med sig på resan om man vill ha mycket att välja på men vill packa lätt. Den medföljande penseln är dessutom helt okej, skaftet är väldigt lätt så den ligger inte riktigt så bekvämt i handen som jag hade önskat, men själva borst-delen som är fluffig och mjuk levererar riktigt bra och funkar perfekt att tona och sudda med. Fade in och Fade out kostar 360 kr/st och finns att köpa hos Kicks från och med den 19 augusti.

In English: In august, Smashbox releases their fall collection Fade to black in Sweden. One of the products in the collection is a palette called Fade in, consisting of 7 warm eyeshadows from nude to sparkling black: matte warm ivory, matte flesh, shimmery taupe, matte chocolate brown, khaki with golden shimmer, matte dark chocolate and black with gold pearl. They are all soft, highly pigmented and easy to work with on the lid, although I do miss a satin highlighter shade for it being a complete “create a whole look” palette. It also includes a small fluffy brush which has really high quality, perfect for blending or applying shadows sheerly – although the handle is quite light so it’s not as comfortable to hold as heavier brushes. Overall, a great palette with shadows of high quality for combining several different looks, perfect for traveling with a light makeup bag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

14 comments to Smashbox Fade in Fade to back eye shadow palette

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>