Recension: Origins GinZing Energy-boosting moisturizer

Ansiktskrämer är något jag aldrig kan få nog av att testa, det utvecklas nya grymma formulas ständigt och dessutom har min hy olika behov under de olika tiderna på året, vilket gör att jag behöver byta typ av återfuktare med jämna mellanrum. Senast ut att testas är Origins GinZing Energy-boosting moisturizer.

 

Origins GinZing Energy-boosting moisturizerGinZing Energy-boosting moisturizer kommer i en klassisk glasburk med skruvlock och utlovar en hy med frisk och vacker glow med en lätt gel-cremekonsistens. Den innehåller Panax ginseng och kaffeböna, som ska optimera cellenergin och hålla huden i balans, oliv, vete och korn som ska bygga en skyddsbarriär genom att fylla på fuktreserverna, och grapefruktolja, spearmintolja och citronolja som ska minska irritationer, främja energinivåerna och minska trötthet. Krämen ska även verka varsamt exfolierande för att ge optimal lyster. Den har en härlig citrusdoft som onekligen känns uppiggande, och har även en lätt svalkande effekt på huden.

Det här är en typisk kräm som min hy bara älskar att slurpa i sig sommartid – lätt, återfuktande, uppiggande och väldoftande. Den kan användas både morgon och kväll, men absolut skönast är den trötta morgonar då den definitivt piggar upp. Huden känns balanserad, har fått en vacker lyster (vilket jag misstänker även har att göra med faktumet att det är sommar ute) och jag har haft minimalt med tilltäppta porer och blemmor under tiden jag har använt denna. Tummen upp! Enda jag kan klaga på egentligen är att den inte är speciellt dryg, jag använde upp den sista droppen i min burk imorse och då har jag använt den dagligen i ca 1,5 månad.

Pris: 245 kr / 50 ml
Betyg: 4,5/5

In English: GinZing Energy-boosting moisturizer from Origins promises a fresh and healthy glow with a light gel-creme consistency that is quickly absorbed by the skin. Powered by Panax ginseng, coffee bean, olive, wheat, barley, grapefruit oil, spearmint oil and lemon oil, it promises revitalized energy to the skin, maximum moisture and gently exfoliating to boost the skin’s glow. This is the typical sort of moisturizer I absolutely love during summer, it’s lightweight, moisturizing, refreshing and has got a lovely citrus scent. My skin feels balanced, has got more glow and I haven’t had any problems with clogged pores while using this. The only negative thing is that it doesn’t last that long, I finished my jar in just under 1,5 months. Other than that, it’s a great summertime moisturizer for combination skin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Origins GinZing Energy-boosting moisturizer

  • Låter toppen ju 🙂

  • Åh, har inte börjat testa min än, men supersugen. Kul att fler svenska bloggare börjar uppmärksamma origins.

  • […] Hela GinZing serien (finns även en mascara och en ögonkräm) beskrivs som en ”shot av espresso för huden”, Energy-Boosting Moisturizer ska verka uppfriskande och samtidigt  ge enormt med fukt, lyster och glöd. Låter vekligen super och krämen ska testats redan den här veckan, recension kommer om ca 6 veckor då jag fått känna lite mer på produkten. Under tiden kan ni läsa här vad PuritySanna tycker om GinZing Energy-Boosting Moisturizer (länk)… […]

  • […] Det första jag lade märket till var doften, som förvisso är väldigt fin men otroligt stark vilket jag faktiskt inte tycker känns riktigt sunt att ha i en ansiktskräm, det andra var att methyl trimethicone kom som andra ingrediens efter vatten, methyl trimethicone är en typ av silikon och jag har fortfarande väldigt blandade känslor när det kommer till användandet av silikoner i hudvårdande produkter. Till det positiva är att min hud verkligen har tyckt om den här krämen, jag har använt GinZing som en dagkräm då min hud har en tendens att gå åt det torrare hållet känner jag inte att den har räckt till som nattkräm, utan serum stramar huden fortfarande lite men använder jag serum känns produkten AMAZING. Jag brände mig lite lätt i somras och använde ändå Ginzing och min hud som är lite känslig reagerade faktiskt inte negativt på detta vilket kändes bra. Jag har haft problem med några av Origins produkter innan då min hud blivit knottrigt pga att de innehåller så mycket essentiella oljor men med GinZing har jag inte märkt något. Snart har det gått två månader och jag har använt GinZing dagligen och ändå är produkten inte slut, vilket känns positivt och överraskande tillsammans med det otroligt låga priset på ca 250:- när Origins övriga hudvård ligger på mellan 400:- till 900:- så blir det ett bra betyg från min sida. Här kan ni även läsa vad Purity (Sanna) tycker om GinZing Energy-Boosting Moisturizer. […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>