Recension: Vichy Capital soleil Self tanner

I brist på tid att njuta i solen (med måtta och hög SPF!) har jag börjat testa mig igenom årets förråd med Brun utan sol-produkter. Först ut för recension är Vichys Capital soleil Self tanner.


Vichy capital soleil self tanner


Capital soleil Self tanner kommer i en klämtub med snäpplock. Den innehåller fuktgivande ämnen, bland annat vitamin E och thermalskt källvatten, som ska ge 12 timmars fukt, och är anpassad för alla hudtyper, även känslig hy. Den är milt parfymerad och dermatologiskt testad, och utlovar färg inom 1 timme som sedan gradvis byggs upp under ytterligare 2-3 timmar.

Själva krämen är ofärgad, vilket gör det lite svårare att se vart man har applicerat och hur mycket (här underlättar det att använda en BUS-vante), men konsistensen är lättarbetad och absorberas snabbt utan att kännas kladdig, och hjälper även till att återfukta huden. Den ger en fin, jämn och naturlig färg som är ett par nyanser djupare än min egen hudton, och effekten sitter i ca 5 dagar innan den behöver bättras på. Stort plus för att den är anpassad för både kropp och ansikte och täpper inte till huden, och att den har minimalt med BUS-stinkdoft!

Pris: 139 kr/100 ml
Betyg: 4/5

In English: Capital soleil Self tanner from Vichy is described as moisturizing and suitable for all skin types. The product is clear, which makes it a bit difficult to see where it has been applied, but the formula is easy to work with and absorbs quickly while moisturizing the skin. The fake bake is a couple of shades deeper than my natural skintone and looks very natural. It lasts for about 5 days before you need to re-apply. A huge plus for the fact that it lacks the typical self tanner-scent, and that it works for both face and body without clogging the pores!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Recension: Vichy Capital soleil Self tanner

 • Johanna

  Tycker tyvärr att den luktar mycket mer bus än förra årets variant, men annars håller jag med om att den är jättebra.

 • Marie

  Är den varmtonad eller kalltonad? Jag vill hitta en bus som är kalltonad eller neutral och som inte går åt det gyllene hållet.. Har du några tips?

 • Blir nyfiken på bus och funderar faktiskt på att testa i år för första gången någonsin!

  • purity

   Tips är att börja med en färgad variant och använda BUS-handske! Är själv väldigt förtjust i St Tropez mousse-variant just nu =)

 • Linda

  Hur funkar Vichys velvety cream under smink?
  Jag använder Bare Minerals lösa puder och det kändes inte jättebra för min del. Jag kände mig oljig och sminket gled omkring i ansiktet, något det aldrig gör i vanliga fall eftersom jag har torr hy.

  Fick en pytteliten tub som test och det räcker inte. Vet inte om jag har lust att spendera 185 kr på något som är för gammalt till nästa sommar?
  Så osäker men måste bestämma mig nu innan tuberna tar slut på Apoteket, de tar aldrig hem fler ex utan hävdar att produkterna blir slutsålda. Varför bara just den solkrämen jag behöver under sommaren? Är det ingen som köper solkrämer resten av året då?
  Tyvärr måste jag ha spf 50 på våren och sommaren pga soleksem och pigmentfläckar som blir större och fulare för varje år – trots solskydd. 🙁

  • purity

   Jag har tyvärr inte testat velvety cream från Vichy! Kanske går att klicka hem från nätet om det inte går att få tag i butik året runt?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>