Recension: Vichy Aqualia thermal Day SPA & Night SPA

Ni som följt bloggen en längre tid vet att Vichys fuktkräm Aqualia thermal light är en storfavorit hos mig. Nyligen lanserade de nya produkter i Aqualia thermal-serien, inspirerade av SPA-känslan man får vid Vichy-källan – dagcremen Day SPA och nattkrämen Night SPA.

 

Vichy aqualia thermal spaBåda krämerna kommer i Vichys klassiska burk med skruvlock – dock har dessa lite generösare storlek på 75 ml jämfört med de vanliga 50 ml på Vichys krämer. Gemensamt för de båda är att de innehåller hyaluronsyra, som är återfuktande och återuppyggande, och thermalskt källvatten från Vichy, som med sina mineraler ska verka stärkande och lungnande, och de har en vatten-gelkonsistens. De ska ge långvarig fukt och lyster och även fungera lugnande för mycket känslig hy, och de har en fräsch doft med en touch av marint och gurka.

 

Vichy aqualia thermal day spa

 

Vichy aqualia thermal day spa1Aqualia thermal Day SPA (275 kr / 75 ml) beskrivs som en 48 timmars fuktgivande och uppfriskande vatten-gelé som ska ge långvarig fukt och omedelbar lyster. Den har verkligen en speciell konsistens, mjölkigt genomskinlig och ganska tunn och rinnig – här hade det varit betydligt enklare att dosera med en pumpflaska eftersom krämen gärna vill rinna av en spatel eller fingret som man stoppar ner i burken. På huden känns den svalkande och skön, intensivt fuktgivande och absorberas snabbt av huden utan att lämna en kladdig hinna efter sig. Huden känns återfuktad, men inte fet, och får en fin naturlig lyster och ger en bra bas att applicera makeup på.

Betyg: 4,5/5

 

Vichy aqualia thermal night spa

 

Vichy aqualia thermal night spa1Aqualia thermal Night SPA (309 kr / 75 ml) ska ge fukt i 24 timmar och även verka lugnande. Den ska även kunna användas som en fuktmask nattetid. Den har en aningen tjockare konsistens än Day SPA (vilket gör den lättare att hantera), den är ljusblå och opak till färgen, men har även den den samma sköna svalkande och intensivt återfuktande känsla som dagkrämen. Jag har även testat att använda den som fuktmask men det är inte riktigt någon hit då överflödig produkt gärna torkar till och lägger sig som en hinna på ansiktet, i normal mängd dock absorberas den helt och lämnar ansiktet mjukt och slätt. Perfekt som fuktbooster under natten, huden känns mjuk och smidig när man vaknar på morgonen och den hjälper även till att lugna irriterad och kliande hy.

Betyg: 4,5/5

Jag är riktigt riktigt förtjust i dessa, det enda som drar ner betyget egentligen från full pott är den knepiga konsistensen (som är skön på huden men svår att hantera) ihop med burkformatet, och faktumet att Night SPA inte funkar så bra som fuktmask (där föredrar jag en lite fetare mask som inte riktigt torkar till på ytan vilket gör det lättare att torka bort överflödet). Min hy känns ordentligt återfuktad, men är ändå i balans och blir inte fet, inga porer täpps till och min hy blir inte irriterad eller flammig. Dessutom upplever jag att jag har fått ökad lyster, och huden känns väldigt mjuk och len. Dessa kommer jag absolut att köpa igen, de stora burkarna kostar en slant men de är prisvärda!

In English: Vichy recently launched two new moisturizers in the Aqualia thermal range, Day SPA and Night SPA. They’re both enriched with the mineral rich water from the Vichy spring to soothe and  strengthen the skin, and contains hyaluronic acid which is moisturizing and helps reconstructing the skin. They have a water-gel formula to moisturize without being heavy, and they’re suitable even for the most sensitive skin. I really like these, they add a lot of moisture without being heavy at all, soothes and smoothes, and my skin looks more luminous now than before I started to use them. The formula is a bit tricky in combination with the screw top lid jar though, it would have been easier to handle if they had come in a pump bottle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

7 comments to Recension: Vichy Aqualia thermal Day SPA & Night SPA

 • Åh, jag gillar Vichy. Speciellt deras deodoranter 🙂

 • Linnea

  Vichy gör underbara produkter! Hatar också burkar, har därför fört över krämen till en tom pumpflaska från åhlens!

 • Ella

  Jag behöver hjälp med att hitta en dagcreme, så undar om du kanske har något förslag?
  Jag har en del finnar och pormaskar ( är 17 år så det beror väl en del på det), men har samtidigt både torr och känslig hy som även blir fet efter ett tag, så har ingen aning om vad jag ska köpa. Just nu använder jag en från L300 köpt på Apoteket för jag känner ändå att det är bäst att använda en för torr hy.
  Vet inte heller vad för rengöring jag ska använda, om jag kanske ska använda en rengöring för oren hy och dagcreme för torr?
  Tack på förhand och hoppas du kan ge något förslag! 🙂

  • purity

   Det låter som att du har en yttorr och känslig blandhy. Jag skulle välja en mild, men djuprengörande ansiktsrengöring om jag vore du (lyx: Dermalogica special cleansing gel, medium: bareMinerals Deep cleansing foam, budget: Formula 10.0.6 Best face forward), kombinerat med en lätt peeling ett par gånger i veckan för att bli av med död hy som täpper till porerna (lyx: Dermalogica daily microfoliant, medium: bareMinerals Exfoliating treatment cleanser eller The body shop Vitamin C microdermabrasion) och avsluta med en kräm som ger mycket fukt, men inte är fet, och inte innehåller massa parfymer och grejer – t.ex. dessa från Vichy. Byt ut din löddrande rengöring mot en rengöringsmjölk och lägg till ett fuktgivande serum innan din ansiktskräm på vintern. Jag har liknande hy som du, visserligen är jag lite äldre än dig men jag tycker det fungerar riktigt bra, jag får varken utslag, blir torr, oljig eller får igentäppta porer som orsakar finnar och pormaskar.

 • […] men verkligen gillar nattkrämen 🙂 Vill ni läsa vad andra tycker om dessa två så har både Sanna & Aida recenserat […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>