Recension: Biotherm Biosource total and instant cleansing micellar water

För ett par månader sedan tog sista flaskan med ögonmakeupremover slut här hemma, och då jag nyligen hade fått hem en bra rabattkupong från Kicks bestämde jag mig för att slå till på något lite dyrare jag inte hade testat tidigare. Valet föll på Biotherms Biosource total and instant cleansing micellar water.

 

Biotherm Biosource total and instant cleansing micellar waterMicellärt vatten är en av mina favoritprodukter för att ta bort ögonmakeup till vardags (för tyngre makeup använder jag en oljebaserad remover), då de laddade partiklarna i vattnet “drar till sig” makeup, smuts och orenheter så man slipper gnugga så mycket. Det kan även användas för att rengöra ansiktet, men jag tycker det är mest effektivt för att ta bort ögonmakeup.  Biosource total and instant cleansing micellar water kommer i en hög flaska med skruvkork och har en svag, fräsch doft. Det ska passa alla hudtyper, även känsliga, och innehåller thermalplankton-vatten som är rikt på vitaminer och mineraler som ska återfukta, lugna och förhindra att huden tappar fukt.

Jag har använt Biosource total and instant cleansing micellar water genom att blöta en bomullstuss och sedan använda den som en vanlig ögonmakeupremover. Den känns svalkande och skön, är effektiv på att ta bort makeup utan att man behöver gnugga ihjäl sig runt ögat, och den irriterar inte huden. Har du däremot använt vattenfasta eller oljebaserade produkter så räcker den inte riktigt till, utan då behöver man ta till det tunga artilleriet. Med andra ord, en bra vardagsremover, perfekt för dig med känslig hy som har svårt att hitta ögonmakeupremovers som inte irriterar, men jag tycker att Biodermas micellära vatten är minst lika bra och den kostar mindre för en mer än dubbelt så stor flaska.

Pris: 245 kr / 200 ml
Betyg: 4/5

In English: Recently, I’ve been using Biotherm’s Biosource total and instant cleansing micellar water as an eye makeup remover. It is designed for the entire face, but I love micellar waters as everyday eye makeup remover since the charged particles extracts the makeup and dirt on your skin without having to rub your eyeballs out. It’s formulated for all skintypes, even sensitive skin, and contains thermal plankton cellular water to encourage hydration, soothe the skin and prevent moisture loss. It feels nice and soothing against my skin, removes non-waterproof makeup very effectively without irritating my skin and having to rub the sensitive area around my eyes too much. When wearing oil based or waterproof makeup, however, I choose an oil based remover. Perfect as an every day eye makeup remover, but I do find Bioderma’s micellar water just as good and it’s less than half the price.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension: Biotherm Biosource total and instant cleansing micellar water

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>