Acadermiamässan 2013

Igår förmiddags slog skönhetsmässan Acadermia upp portarna på Kistamässan, med ledorden “Sveriges första riktiga skönhetsmässa”, “för en säkrare skönhetsbransch” och “det är inte fult att vara vacker”. Förmiddagen började en timme innan insläpp för allmänheten med en pressfrukost i Anti-agingcafét för journalister och bloggare, där mässans grundare introducerade sig själva och sina samarbetspartners. Jag hängde med Des, Lina, Helena och Emelie större delen av dagen, men träffade även på andra bekanta bloggvänner som Elin, Aida, Kristina och Malin.

 

1

 

2
Des, Lina och Helena!Fokuset var stort på skönhetsbehandlingar och anti-aging på mässan, och många utställare fanns på plats i en ganska liten, men ändå smart planerad mässhall. Daisy Beauty hade en blogglounge i sin monter vilket var väldigt uppskattat, skönt att vila fötterna mellan varven!

 

4
Daisy Beautys mysiga blogglounge

 

3
Alla bloggare fick ett handgjort armband från Marielle designs av Marielle herselfFörutom utställare så bjöd dagen på seminarier och workshops. Jag gick på två seminarier, ett om hur kroppen och huden åldras med Joseph A. Lewis, grundare av MD Formulations och Priori, och ett som egentligen skulle ha letts av Socialstyrelsen angående reglering av skönhetsbranschen, som istället fick sista minuten-improviseras av representanter från Art Clinic och Proforma Clinic. Det första seminariet var jätteintressant, Joe är verkligen kunnig inom sitt område och är en duktig föreläsare, där lärde jag mig mycket! Det andra seminariet blev lite platt fall, det kändes som att det förlorade lite av sin mening när Socialstyrelsen inte var där och vi istället fick lyssna till hur Socialstyrelsen inte reglerar alla de privata kliniker som finns runt om i Sverige.

 

8
Joseph A. Lewis pratade åldrande av kroppen och huden

 

15
Jeremy Wion, Mikael Ohlén och Ronny Pettersson om reglering av skönhetsbranschenJag gick som sagt även på en workshop, där man demonstrerade den s.k. “vampyrbehandlingen” som går ut på att man tar ett blodprov från patienten, centrifugerar bort de röda blodkropparna och använder sig av plasma och vita blodkroppar som en helt vanlig filler. Som sjuksköterska blev jag lite bestört av att den italienska behandlaren utförde behandlingen iklädd den långärmade kostym han hade burit hela dagen, sköljde ur sprutan med antikoagulantia och sedan återanvände den (dock bytte han nål), och la upp sitt material på ett helt vanligt skrivbord bland vattenflaskor och anteckningsböcker. En katastrof ur hygiensynpunkt. Dessutom var det lite svårt att hänga med, även som sjukvårdspersonal, i de olika momenten.

Överlag fick jag lite av en “meh”-upplevelse av mässan, jag hade liksom förväntat mig så mycket mer även om mycket var bra. Många intressanta märken fanns på plats, men jag saknade makeupdelen som lyste med sin frånvaro. Essie och Nubar var på plats med varsin monter med nagellack, men i övrigt var det bara kliniker och hudvårdsföretag. Skönhet är ju mer än bara ingrepp och hudvård, tycker att Acadermia helt missade den roliga och kreativa delen som makeup innebär.

 

5
Kön till essies gratismanikyrer ringlade lång hela dagen

 

7
Hos Victoriakliniken kunde man klämma på silikonimplantatDessutom kändes det ganska trångt på förmiddagen, det var mycket folk på plats, och det var svårt att komma fram och få prata med de som jobbade i vissa montrar. Även när det började tunnas ut med folk framåt eftermiddagen kändes en del utställare rätt avslagna och rätt ut sagt ointresserade av att interagera med besökarna av deras monter. Är jag på en mässa vill jag få massor av information, produkttips och rekommendationer. Kommer jag till en monter går jag direkt om utställaren sitter kvar bakom sin disk och inte verkar vara ett dugg intresserad av att prata om sina produkter (ja, jag tittar på er, Weleda), och tappar intresset ganska snabbt när jag måste dra ur information ur utställaren när jag frågar om märket.

 

11
GlossyBox var på plats och visade upp sitt koncept

 

6
Priori

 

13
Roliga förpackningar på Honoré des prés lyxiga och udda parfymerDet fanns så klart ett par företag som var genuint intresserade också, Johan som är grundare av det lappländska hudvårdsmärket c/o Gerd pratade gärna om sina produkter och lämnade sitt kort för vidare kontakt med oss bloggare, och även Veritaskliniken, M. Picaut (där även Cskincare och Beauty sticks  fanns på plats), Essie som lackade naglar gratis, Luxsit, Organique och Annemarie Borlind var några av de montrar där jag kände att jag fick bra med information och ett trevligt bemötande. Fick även med mig produktprover i varierande storlekar från många märken som är tidigare okända för mig, så ska bli spännande att testa!  Mässan håller på även idag söndag, kommer den tillbaka nästa år önskar jag mer makeup och fler genuint intresserade utställare. Ni som var på mässan, vad tyckte ni?

 

12
De två bästsäljande produkterna ur c/o Gerds sortiment

 

14
Svenska Cicamed

 

9
Hos Organique använder man “stöpplarna” till en speciell typ av massage.

 

10
M PicautIn English: Went to the beauty expo Acadermia in Stockholm yesterday, with focus on beauty treatments and anti-aging. I really missed the makeup part, and some of the stalls lacked in enthusiasm – when I approach a brand at an expo, I wish to hear all about them without having to lead the conversation myself.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

19 comments to Acadermiamässan 2013

 • Alltså, jag blir rent av provocerad över att utställare är så ointresserade av att prata om sina produkter. Varför bryr de sig ens om att ställa ut i så fall. Pft!

  Men: himla fina bilder du tagit. Ångrar lite att jag är för lat för att ta mig till kista, men att sitta hemma och äta äppelpaj var inte så tokigt det heller.

  • purity

   Ja visst är det trist, själva meningen med att komma ut på mässa är ju att synas och inspirera konsumenterna, liksom. Stå i butik bakom en kassa hör inte hemma på mässa.

 • Jag kände likadant! På det hela taget hade jag verkligen jätteroligt men bröstimplantat och fillers är inte alls det första jag tänker på när jag tänker skönhet. Det var för många företag som höll på med ingrepp och jag saknade liksom du sminket och färgerna.

  • purity

   Ja, långt ifrån alla som är intresserade av skönhet pysslar ju med fillers och andra skönhetsbehandlingar. Mer smink nästa gång, tack!

 • Jag håller helt med dig Sanna tycker att du har sammanfattat precis vad jag själv tycker väldigt bra. Det som Elin skriver är också enligt mitt tycke … Tack för länken fina!

 • Beautybylinda

  Jag håller helt och hållet med dig. Saknade sminket och många vid montrarna kändes lite loja.. Var jättekul att träffa dig 🙂 är lite blyg dock haha

 • Fina bilder du tagit! Kikade på info om utställare och bestämde mig därefter för att inte åka.
  Förstår vad du menar med oengagerade utställare, det är ju själva interaktionen med utställaren som skapar tilltro till varumärket, tänk att de inte fattar bättre.

  Trevlig söndag!

 • […] gjort ett desto bättre jobb med att dokumentera vad vi faktiskt fick se, kolla in rapporterna hos Sanna och Des t […]

 • Hejsan! Googlade på mässan och hamnade här! Jag har haft en trevlig helg på mässan och det har varit roligt att nätverka! Men jag saknade också utställare för smink, hår osv. Är inte intresserad av fillers 🙂
  Ha en trevlig kväll! kramar

 • Sara A

  Var där en sväng och blev ganska besviken. Inte många utställare som var intresserade av “slutkunder” utan snarare hudterapeuter som de kunde sälja/leasa maskiner till. En och annan billig manikyr, men dåligt med make up och hudvårdsutbud. Och den “lyxiga presentpåsen värd 950 kr” visade sig vara en kasse med blandade rabatter på ingrepp (inte mycket till rabatt heller), en alcogel och ett par varuprov. Så himla dåligt. Och maken till loja representanter i montrarna… Känns som man har mer nytta av ett varv på Åhléns.

 • då kanske jag inte missade så mycket 🙂

  • purity

   Nä du behöver nog inte känna dig jätteledsen att du inte kunde gå. Vissa grejer var bra, andra mindre bra, det totala intrycket blev rätt mediokert.

 • Ohh en motsvarighet till IMATS vore ju helt underbart.
  Saknade också smink på mässan och gärna lite mer hårvård och nagellack!
  Vissa utställare var verkligen inte alls så intresserade och man fick nästan dra ut informationen ur dem. På söndagen så var det faktiskt bättre, mycket lugnare stämning och uställarna hade mer tid att prata.
  Var där mellan 12-17 och hann med ganska mycket samt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>