Purity undrar: Hur applicerar du din foundation?


purity undrar5


Hur applicerar du din foundation? Använder du borste, fingrarna eller en svamp? Applicerar du över hela ansiktet, utvalda partier, på öron och hals?

Mitt svar: Jag ser foundation som något som ska förbättra min egen hy, inte täcka den helt, så jag arbetar med foundation på det sättet att jag lägger tunt eller inget alls på de partier där min hy är fin, och lägger lite mer där det behövs täckning. Jag ser till att välja en foundation som matchar min hudton så bra som möjligt, och då behöver jag inte applicera på öron och hals för att få det att smälta in fint. Jag använder nästan uteslutande borste för att applicera, kabukiborste till mineralfoundation, duofiber eller en tät naturhårborste till flytande foundation.

bryt1


Purity asks you: How do you apply foundation? Do you use a brush, your fingers or a sponge? Do you apply foundation on your entire face, on selected parts of the face, on ears and neck?

My answer: I see foundation as something to perfect my skin, not cover it entirely, so I work with it by applying a thinner layer or nothing at all where my skin looks good and more where I need more coverage. I make sure to use a foundation shade that matches my own skintone, and then I don’t need to apply it on my neck and ears to make it blend nicely. I almost always use a brush for applying foundation, a kabuki brush for mineral foundation and a duo fibre brush or dense brush with natural bristles for liquids.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

15 comments to Purity undrar: Hur applicerar du din foundation?

 • Fingrar till flytande foundation och kabuki till puderfoundation.

 • Använder en flytande foundation och brukar applicera den med fingrarna.

 • Eller ja, typ händerna känns det mer som.. Men oftast går jag utan smink.

 • Foundationpensel från Smashbox, över hela ansiktet med concealer där det behövs 🙂 Men det är oftast snarare en BB kräm och lite mineralfoundation som gäller, så får man ju en snygg bränna samtidigt 😀

 • Lotta

  Samma som Ninni, fingrar till flytande och kabuki till puder. Har mest flytande och tar i hela ansiktet ner till käklinjen där jag bara drar det neråt. Inget på öronen.

 • Min stippling brush från Real Techniques om jag vill ha naturligt, skirt resultat. Buffing Brush från samma märke om jag vill ha mer täckande. Samt fingrar om jag är lat. 🙂

 • Sedan ett par veckor använder jag Beauty Blender och älskar den. Använder den till allt. Hur smidigt som helst, och är riktigt enkelt att lägga både tunt och mer täckande.

  Värd varenda krona! =)

 • Johanna

  Jag använder alltid rena fingrar att applicera min flytande foundation!!

 • Pluttar ut en liten miniärta bb-cream (dior nude bb) på pekfingret och smetar ihop det med andra fingret, och lägger under ögonen och ner mot näsan som en trekant ungefär. blandar ut lite med fingrarna. Använder inte concealer/puder/primer osv utan bara den.

 • Aila

  Jag använder flytande foundation, arbetar in den med en borste från mitten utåt… (hoppas du förstår vad jag menar när jag säger från mitten utåt 🙂

 • Titti

  Jag använder en helt vanlig kökssvamp för att applicera min flytande foundation. Att applicera det med en speciell borste tror jag är överdrivet.
  Jag lägger alltid på ett rikligt lager (hellre för mycket än för lite) över hela ansiktet, öronen, halsen och ner mot bysten så att det täcker rejält och blir till min “egen” hudton.
  Min nuvarande foundation är flera nyanser för ljus men den täcker bra!

 • Skatan

  Beauty Blender, världens bästa pryl!!! Till flytande och creme då.
  Till puder, både löst och i kaka, använder jag kabukis!

 • Johanna

  Jag använder fingrarna eller dufiberborste till foundation, beroende på hur min hud är den dagen och vilken täckning jag vill ha.

 • am

  En mini kabuki, men den ska snart bytas ut mot något med skaft då den är så jobbig att hålla i. Applicerar i hela ansiktet och drar ut mot halsen och öron eftersom jag är så blek och inte hittat nån bra match än.

 • Sara A

  Foundationpensel (Foundation brush duo) från Make Up Store. Eller, om jag är lat, fingertopparna. Puderfoundation, typ id. Bare Minerals blir det kabuki eller mini-kabuki.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>