China Glaze Lighthouse

Nummer två ut att testas av Anchors away-lacken är det gula skimmerlacket Lighthouse.

Lighthouse är ett lack med skir gul basfärg med ett mellanting av stora skimmerpartiklar och små glitterpartiklar. Färgen byggs alltså upp av skimret/glittret och inte speciellt mycket av basfärgen, därför behövs ganska många lager för att det ska bli täckande. Jag behövde 4 lager, och då blev det inte helt täckande men det gör inte så mycket eftersom mina naglar är extremt korta just nu. Det här gör sig nog allra bäst som ett layeringlack, men har man tålamod att lacka många lager blir det jättefint på egen hand också! Gula lack brukar vara lite småknepiga att jobba med, men eftersom det mesta av färgen sitter i skimret och inte i basen i det här lacket så var det väldigt lätt att lacka med för att vara ett gult lack. Jag använde Scratch nails ridgefiller som underlack och Seche vite som överlack.

In English: Number two to be tested out of the Anchors away polishes is the yellow shimmer Lighthouse.


Lighthouse is a polish with a sheer base and something between large shimmer particles and small glitter particles. The colour is built up by the shimmer/glitter and not so much by the base, so you need quite many layers for it to reach full opacity. I needed 4 coats, and it’s not totally opaque but it doesn’t matter that much since my nails are extremely short right now. This probably works best as a layering polish, but if you have the paitence to do a few coats it’s really pretty on it’s own aswell! Yellow polishes tend to be a bit tricky to paint with, but since most of the colour is in the shimmer and not in the base in this polish, it was easy to use being a yellow polish. I used Scratch nails ridgefiller as a base coat and Seche vite as a top coat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>