Recension: Dior Diorskin Nude BB creme

Diors nyaste tillskott i BB creme-familjen, Diorskin Nude BB creme beskrivs som en perfekt blandning mellan hudvård och makeup för att agera som en förskönare för huden och ge en “rosy nude complexion”. Den kommer i tre nyanser, jag har testat den ljusaste 001.

 

Dior Diorskin nude BB creamProdukten kommer i en långsmal tub med en smart inbyggd pump, som gör den lätt att dosera. Dior beskriver Diorskin Nude BB creme som en perfekt balans mellan transparens, lyster, perfektion och hållbarhet. Den ska ha en lätt formula som smälter in i huden utan att kännas tung eller kakig och bli som en “andra hud” med rosiga lysterpigment som anpassar sig efter den egna hudtonen. Kärningredienserna är mineralvatten och ett antioxidantkomplex innehållandes tre teer som ska ge återfuktning utan att bli fet, en jämnare och lenare hud, boosta cellförnyelsen och skydda huden mot solens farliga strålar (SPF 10) och fria radikaler.

 

Dior Diorskin nude BB cream1Nyans 001 är egentligen en halv nyans för ljus även för min vinterhy (motsvarar ungefär MAC NW13-15), så det finns hopp för er bleknosar där ute som letar efter en tillräckligt ljus BB creme. Formulan är väldigt lätt och tunn, men ändå fluffig och “håller ihop” på något sätt, och är lätt att applicera på huden. Jag har använt en borste med naturliga hår, MAC #109, för att buffa in den i huden, och då smälter den in nästan otroligt bra med min egna hudton. Täckningen är lätt till medium, men låter ändå min egna hud lysa igenom, samtidigt som den döljer ojämnheter och röda partier – för blemmor och liknande behöver du dock ta till en concealer. Den känns lätt och återfuktande utan att göra min hud fet, jag fixerar den däremot gärna med ett löspuder för att få den att hålla så bra som möjligt, och då sitter den på plats under hela dagen.

 

13-03-07(5)
Diorskin Nude BB creme i nyansen 001Kort och gott, den här BB creamen går i princip inte att misslyckas med. Är du ute efter en BB cream med lyster, lätt till medium täckning som ger en fantastisk fin och “naken” finish på huden utan att bli oljig eller framhäva torrflagor och är beredd att lägga ut en liten slant, är Diorskin Nude BB creme väl värd att spana in. SPF 10 känns dock lite väl i lägsta laget för att vara en BB cream, tycker jag.

Pris: 445 SEK / 30 ml
Betyg: 5/5

In English: Dior’s Diorskin Nude BB creme is described as a perfect mix between skincare and makeup to act as a beautifier for the skin and provide a “rosy nude complexion”. It comes in three shades, I’ve tried the fairest, 001. The packaging is a narrow tube with a smart built in pump which makes dosing it really easy. Dior describes the formula as a perfect balance between transparency, glow, perfection and longevity. The light formula is made to melt into the skin without being heavy and act like a “second skin” with rosy glow pigments that adapts to the skintone. The core ingredients are mineralized water and an antioxidant complex containing three teas to moisturize without adding oils, provide a smoother and softer skin, boost the cell renewal and protect the skin against the sun (SPF 10) and free radicals. Shade 001 is half a shade too light for me, but I do get away with it. The formula is light and thin, but still fluffy and easy to work with. I’ve applied it with MAC #109 which works really well to buff it into the skin almost seamlessly. The coverage is light to medium, but still lets my own skin shine through, while it covers uneven skin and red parts – for larger imperfections, you do need to use a concealer. It feels light and moisturizing without making my skin oily, I do like to fix it with a powder however to set it, and then it stays put all day long. To sum it up, it’s very difficult to fail using this product, and if you’re looking for a BB creme with light coverage and a naked, glowy look and don’t mind splurging on it, it’s well worth checking out!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Dior Diorskin Nude BB creme

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>