Recension: Davines OI Oil Absolute beautifying potion

Håroljan är en av dom absolut populäraste hårstylingprodukterna just nu, tack vare glansen, följsamheten och den snabba torktiden de ger. De flesta innehåller den populära arganoljan, men en av dom få på marknaden som inte har med det i sin ingredienslistan är Davines OI Oil absolute beautifying potion.

 

Davines OI OilOI Oil kommer i en smart plastflaska med inbyggd pump, vilket gör den enkel att dosera, och inte lika ömtålig som en glasflaska. Den utlovar glans, mjukhet, en anti-frizz-effekt, skydd och näring till håret. Den utlovar även en snabbare torktid på håret. De aktiva ingredienserna är Roucouolja, som ska ge en uppbyggande och antioxidativ effekt till håret, Ellagsyra som ska neutralisera skadliga fria radikaler, och Silikonoljor som andas, som ska ge håret en skyddande film mot yttre påfrestningar och reparera hårets struktur. Oljan appliceras i fuktigt hår, jag behöver 2-3 pump till mitt långa hår, och den har en väldigt mysig och mjuk, härlig doft av mysk och honung.

Ni som undviker silikoner bör även undvika OI Oil, men på mitt hår fungerar silikoner väldigt bra och så gör även OI Oil. Längderna känns återfuktade, mindre frissiga och får glans, utan att bli nertyngt, och mitt hår torkar även snabbare vilket jag uppskattar något enormt då det brukar ta runt 4 timmar att självtorka utan några stylingprodukter i. Den är inte riktigt fullt så närande som till exempel Unites version med arganolja, men den känns samtidigt lite lättare, så har du väldigt fint hår eller tycker att hårolja med arganolja i är lite för rika i konsistensen är den här väl värd att testa!

Pris: 340 kr / 135 ml
Betyg: 4,5/5

In English: OI Oil Absolute beautifying potion from Davines is one of  few hair oils that don’t contain the popular argan oil. Instead, the active ingredients are Roucou oil and breathable silicones. A few drops goes a long way, I need 2-3 pumps for my long hair, and the scent is soft and wonderful of musk and honey. My hair feels moisturized, detangled, less frizzy and dries much more quickly when I’ve been using it than compared to using no products at all in my hair. It’s not quite as nourishing as Unite’s version with argan oil, but at the same time it feels a tad lighter on the hair, so if your hair is very fine or if you find hair oils with argan oil a bit rich in consistency, this is well worth checking out!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>