Neutrogena Norwegian formula Deep moisture body lotion Dry & sensitive skin

Vintertid finns det inget alternativ för mig, min hud skriker efter fukt och skydd, annars går den sönder av kylan. Senast ut att testas av återfuktare för kroppen är Neutrogenas Norwegian formula Deep moisture lotion för torr och känslig hy.

 

neutrogena norweigan formula deep moistureHudkrämen, som är inspirerad av norska fiskare och de extrema väderförhållanden de utsätts för, kommer i en praktisk pumpflaska. Den är rik på glycerin för att återfukta och skydda huden på djupet, är dermatologiskt testad, parfymfri och speciellt framtagen för att minimera risken för allergier. Formulan beskrivs som kladdfri och snabbabsorberande, så att du inte ska behöva vänta med att klä på dig efter att du har smort in dig.

Själva krämen har en ganska tjock konsistens, men den är enkel att jobba in i huden och absorberas riktigt snabbt och bra för att vara så pass återfuktande och tjock. Den lämnar en antydan till en liten hinna på huden, som känns om man drar fingertopparna över huden, men den är inte kladdig eller kletig utan fungerar mest som ett skyddande lager för huden. Perfekt vintertid med andra ord, när kroppen behöver hålla inne all fukt den kan. Lite trist att den är doftfri, men å andra sidan krockar det då inte med någon annan doft man bär samtidigt och det är perfekt för känslig hy. Jag kan absolut rekommendera Deep moisture lotion till dig som är torr, känslig och har lätt att få eksem, men också dig som ogillar hudkrämer som lämnar en hinna efter sig och konkurrerar med doften på din parfym. Norwegian formula Deep moisture lotion Dry & sensitive skin kostar ca 69 kr för 250 ml och finns att köpa på apotek och välsorterade livsmedelsbutiker.

In English: The Norwegian formula range from Neutrogena has been inspired by Norwegian sailors and the harsh weather conditions they’re exposed to. One of the products is called Deep moisture body lotion for Dry and sensitive skin, and it comes in a smart pump bottle. It’s rich in glycerine to deeply moisturize and protect the skin, and it’s also dermatologically tested, scent-free and ideal to prevent allergic reactions. The formula is described as non-greasy and quickly absorbing, which is quite correct and also quite impressing due to the fact that the moisturizer has got a pretty thick consistency. It leaves a trace of a membrane behind on the skin, but it’s more protective than anything else, and it doesn’t bother me at all. Highly recommended for those with sensitive and dry skin that needs extra protection during winter, or those of you who like quickly absorbing moisturizers that doesn’t compete with the scent of your perfume.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Neutrogena Norwegian formula Deep moisture body lotion Dry & sensitive skin

  • AnnaKaize

    Jag råkade köpa den parfymerade varianten för torr hud, men den doften var verkligen inget vidare… Den luktade lite sur-unket om du förstår vad jag menar, så jag ska testa den här i stället tror jag. Tack igen raring 🙂

  • Miia

    Vad bra med doftfritt! Och att den är för känslig OCH torr hud, vilket jag har. Jag avskyr parfym i krämer, speciellt till ansiktskrämer. Jag får huvudvärk och det sticker i näsan på mig. Det enda undantaget är min handkräm – Cath Kidstons Wild rose, med doft av rosor.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>