Recension: Vision haircare Brown dry shampoo

Jakten på det perfekta torrschampot är evig, speciellt för oss med mörkt hår som ofta har problem med att håret blir grådassigt när vi använder vissa torrschampon. Svenska hårvårdsmärket Vision haircares lösning på problemet är ett torrschampo speciellt anpassat för brunt hår.

 

Vision haircare brown dry shampooBrown dry shampoo är speciellt anpassat för de med brunt hår och kommer i en sprayflaska som drivs med gas. Jag gillar den här typen av torrschampoförpackningar eftersom det är väldigt lätt att applicera, men man får vara försiktig och inte hålla munstycket för nära håret för då kommer det för mycket på ett ställe. Vision haircare beskriver torrschampot som “ett tyngdlöst puder som fräschar upp mörkt hår”. Det ska både få bort en glansig hårbotten och skapa volym och ge en torr och matt frisyr. Produkten har en lätt och fräsch “frisörproduktdoft”, perfekt för dig som ogillar starkt doftande torrschampon.

Jag tycker att det här torrschampot påminner om Batistes torrschampo – suger upp överflödiga oljor, ger struktur till håret och lite volym, men ger aningen mer stadga och stylingeffekt än Batistes variant. Perfekt om du vill ha ett torrschampo med lite stylingeffekt i sig, med andra ord! Jag använder det här när jag vill ha lite extra struktur och volym de dagar jag inte riktigt har tid att tvätta håret, eller då jag behöver lite extra struktur och stadga när jag ska sätta upp håret. Ofta vill jag däremot bara ha en lite renare känsla i håret, och då tycker jag att detta ger lite för mycket stylingeffekt. Ser man bara till att hålla munstycket minst 20 cm från hårbotten lämnar det inga vita fläckar eller gör håret grådassigt, precis som utlovat.

Pris: 149 kr / 200 ml hos professionella frisörsalonger och webshopar
Betyg: 4/5

In English: Swedish hair care brand Vision’s Brown dry shampoo is made especially for dark hair and comes in a spray bottle for convenient applicaton. It’s made to absorb oils and create volume and texture, which it does brilliantly, but a bit too much texture for everyday use for my taste. Great for creating updo’s, or when you want to add extra texture and don’t have time to wash your hair, though. Make sure to keep the nozzle at a distance of at least 20 cm when you spray and there will be no white residue in your dark hair.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

5 comments to Recension: Vision haircare Brown dry shampoo

  • AnnaKaize

    Då ska jag absolut testa det här, o försöka att inte hålla det för nära som jag typ alltid gör… tack snygging 🙂

  • Sannah

    Den här jakten är evig för mig också, så det är bra när man får tips på nya produkter i kategorin. Att doften inte är så stark låter lovande när det gäller detta torrschampo, och stylingeffekt vill man ju gärna ha ibland som sagt, så länge håret inte blir alltför strävt. Är en fin balansgång det där tycker jag.

  • Isabelle

    Letar också ihjäl mig efter torrschampon till mörkt hår. Men de flesta jag har provat ger små mörka prickar som ser ut som pormaskar i hårbotten och i pannan. Är det likadant med denna? 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>