Recension: MAC Prep + Prime Beauty balm SPF35

2012 slog BB creams verkligen igenom på riktigt här i Europa, och det verkar som att en hel del varianter fortsätter att komma under år 2013. Hos MAC har BB creamen faktiskt funnits i två år, men som travel exclusive i USA och Asien, och äntligen har deras Prep + Prime Beauty balm SPF35 landat här i Sverige. Jag har testat den mörkaste nyanserna av de tre, Light plus.

 

MAC prep + prime beauty balm spf35Prep + Prime Beuaty balm SPF35 beskrivs som “lightly tinted” och ska fungera som en primer, färgad dagcreme och solskydd i ett. Den innehåller optiska pärlpigment som ska ge lyster och ge ett intryck av en jämnare hudstruktur. Den innehåller SPF35, som namnet antyder, med både UVA- och UVB-skydd, och produkten kommer i en hög smal klämtub (samma som Studio sculpt foundation).

 

MAC prep + prime beauty balm spf35(1)Själva konsistensen är lite gelcreme-aktig, liknande Studio sculpt foundation, och väl på huden är den väldigt lätt att applicera och tona ut – den nästan smälter in och ser väldigt naturlig ut, samtidigt som den ger bra täckning – bättre än vad jag förväntar mig av beskrivningen “lightly tinted”. Huden känns återfuktad, men inte fet eller oljig, och den får en fin lyster utan att se blank eller skimrig ut. Med lite fixerande puder ovanpå så får man en riktigt fin, naturlig, återfuktande och skyddande bas, perfekt för vardagsbruk eller för dig som känner att du bara behöver något som jämnar ut hudtoden.

 

13-01-15(5)
Prep + Prime Beauty balm SPF35 i nyansen light plusJag behöver ungefär en klick stor som en kokt ärta för hela mitt ansikte, vilket gör den ganska dryg i mitt tycke. Jag har använt en tät borste med naturlig borst för att applicera, MAC #109, vilket ger ett riktigt fint resultat. Tuben är ganska stor, 40 ml, vilket gör att den känns prisvärd. Den här BB creamen är perfekt för er som är riktigt bleka om nosen, som sagt så använder jag den mörkaste av de tre nyanserna och den passar min hy på vintern – samtidigt som det är ett plus för de som är riktigt ljusa tycker jag att det är ett litet minus att man inte har tänkt på de som är mörkhyade, vilket är lite konstigt med tanke på att MAC vanligtvis lanserar sina basprodukter i allt från ljusa till riktigt mörka nyanser.

Pris: 290 kr / 40 ml
Betyg: 4,5/5

In English: MAC Prep + Prime Beauty balm SPF35 is described as “lightly tinted”, with optical pearl pigments that is supposed to re-texturize the skin. It’s made to work as a primer, tinted moisturizer and sunscreen in one, and contains both UVA and UVB protection. It comes in a slim squeeze tube (same as Studio sculpt foundation) and has got a gel/creme formula. It’s very easy to apply and blend, and once applied it almost feels like it melts together with your own skin – looks and feels very natural, while adding good coverage. The skin feels moisturized without being greasy or oily, and it gets a nice glowy look without being shimmery or shiny. With a bit of fixing powder on top, you’ll get a nice, natural, moisturizing and protecting base, perfect for an everyday look or for those who only need a bit of coverage to even out the skintone. I need a dab about the size of a cooked pea for my entire face, and I’ve been using MAC #109 to apply it. The tube is quite large, 40 ml, which makes it quite reasonably priced, and the shade range is excellent for those who are really pale, I’ve used the darkest shade (light plus) and it matches my skin tone during the winter – although I’m surprised to see that MAC, who usually makes base products for darker skintones as well, didn’t launch any shades for those with deeper skintones.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Recension: MAC Prep + Prime Beauty balm SPF35

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>