Recension: SkinPlan Formula 2001 Sensitive cleanser milk

Under vintern använder jag gärna en rengöringsmjölk istället för en löddrande rengöring för att behålla så mycket fukt som möjligt i huden. Senast ut att testas är SkinPlans Sensitive cleanser milk.

 

Skinplan sensitive cleanser milkRengöringen kommer i en stor praktisk pumpflaska, där ett pump räcker gott och väl till hela ansiktet. Den innehåller avokadoolja och C-vitamin för att återfukta, och har pH 5,0 vilket är samma som hudens egna för att den ska behålla sin syrabalans – här behöver du alltså inte använda något ansiktsvatten efteråt för att återställa pH-balansen. Den är vattenlöslig, men kan även torkas bort med en fuktad bomullstuss om du inte vill använda så mycket vatten.

Rengöringen har en svag, fräsch lite “tvålig” doft, och själva konsistensen känns mjuk och len mot huden. Den täpper inte till, irriterar inte huden, tar bort orenheter och ansiktssmink effektivt och hjälper min hud att hålla fuktbalansen bättre jämfört med om jag använder en löddrande rengöring. Kort och gott, en grym rengöringsmjölk för känslig, torr hud där du får mycket produkt för pengarna! Enda negativa är att flaskan är så hög att den inte får plats i mitt badrumsskåp, men det gör mig inte jättemycket då jag kan ställa den på en hylla istället.

Pris: 195 kr / 200 ml hos apotek och Eleven
Betyg: 5/5

In English: During winter, I like to use a cleansing milk instead of a foaming cleanser to keep as much moisture as possible in my skin. Lately, I’ve been using SkinPlan Sensitive cleanser milk, which comes in a large pump bottle where one pump is enough for the entire face. It contains avocado oil and vitamin C to moisturize, and has got a pH of 5,0 which matches the skin’s own pH. It’s water soluble, and can both be washed off with water or wiped off with a damp piece of cotton. It has got a faint “soapy” scent and feels nice and soft against the skin. It doesn’t clog or irritate the skin, removes dirt and facial makeup and helps my skin keeps its moisture. A great cleansing milk for dry, sensitive skin where you get a lot of product for your money!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>