SkinPlan Echinacea Purpurea Body lotion

Echinaceablomman har sedan lång tid tillbaka använts inom naturmedicinen för att lindra vid förkylning och luftvägsinfektioner. Svenska hudvårdsmärket SkinPlan har tagit tillvara på blommans läkande egenskaper och tillsatt den i sin nya body lotion, Echinacea purpurea Body lotion.

 

Skinplan Echinacea purpurea body lotionEn av 500 vetenskapliga studier som har gjorts på echinacea visar på att blomman ökar aktiviteten av immunceller och stimulerar till ny tillväxt av vävnad för sårläkning. Därför är Echinacea purpurea speciellt framtagen för torr och känslig hy och hy med problem som t.ex. eksem. Den innehåller 0,09% saft från kronblad och stjälk på Echinacea purpurea, vilket tydligen ska vara mer än tillräckligt för att ha effekt på huden. En annan aktiv ingrediens är glycerin (4,32%) som är mjukgörande och fuktighetsbevarande. Den har en diskret, typisk kroppsmjörjs-doft som passar även känsliga nosar, och kommer i en klämtub med snäpplock.

Jag har verkligen kommit att gilla den här lotionen, speciellt nu på vintern när min hy är extra känslig och behöver vård och fukt. Lotionen är ganska tjock, men är lätt att massera in i huden, och den lämnar ingen hinna efter sig utan sjunker in helt. Efteråt känns huden mjuk, smidig och återfuktad, och nariga irriterade partier känns lugnade. Echinacea purpurea Body lotion finns att köpa hos SkinPlans kliniker samt ska enligt uppgift lanseras även hos Eleven.se.

In English: Echinacea purpurea Body lotion from SkinPlan is a body lotion especially developed for dry, sensitive skin and skin with skin conditions like eczema. The main active ingredient is Echinacea purpurea, the flower that is known among natural medicine as healing and soothing when you have a cold or respiratory infection. A study has shown that echinacea also stimulates the skin cells’ growth and amps up the activity of immune cells, which SkinPlan has taken advantage of. The body lotion contains 0,09% echinacea juice, which is said to be more than enough to be active on the skin, and also 4,32% glycerin that is moisturizing and softening. I’ve really come to like this lotion, especially now during the winter when my skin is drier and more sensitive than the rest of the year. The lotion is quite thick, but is easy to work into the skin, and once absorbed it doesn’t leave an oily membrane behind but is entirely absorbed. The skin feels soft, smooth and moisturized, and dry irritated parts feels soothed.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to SkinPlan Echinacea Purpurea Body lotion

 • Jag gillar deras Vitamin C-Booster, så det är bra att de ska lansera sina produkter på eleven.se. 🙂

 • Isabella

  Hej! Jag har letat runt i arkivet efter en bra ansiktskräm men hittar bara en massa andra hudvårdsprodukter, “lättare” varianter. Kan du rekommendera någon ansiktskräm för vintertorr hy?? Måste man använda dag & nattkräm? & ögonkräm? Jag är 19 år, har blandhy, mest torr över ögonbrynen & näsvingarna, & vill helst ha något man använder varje dag & inte är alltför dyr.. Oj märkte precis att det kan vara svårt för dig att säga nåt på rak arm men skulle uppskatta tips väldigt mycket 🙂

  • purity

   Jag skulle rekommendera Vichys aqualia thermal, light-versionen på sommaren och den vanliga versionen nu på vintern, den är suverän! Du behöver ingen separat dagkräm och nattkräm egentligen, den stora skillnaden är att dagkräm ofta innehåller solskydd medan nattkrämer ofta är lite mer närande, men det går alldeles utmärkt att använda samma hudkräm dygnet runt. Ögonkräm har jag hört att man ska börja använda så fort man köper sin första mascara – själv slarvar jag alldeles för ofta med ögonkräm och använder det i princip bara när jag är torr, känslig och irriterad runt ögonen.

 • Tova

  Åh skulle funnits för ansiktet 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>