Organiqs 031 Soft blue & 033 Dusty brown Organic eye shadow

Det danska ekologiska sminkmärket Organiqs har även en ögonskugga i sitt sortiment, Organic eye shadow. Skuggorna kommer i 6 neutrala nyanser, jag har testat dammblå 031 Soft blue och kalla bruna 033 Dusty brown.

 

Organiqs organic eye shadow

 

Organiqs organic eye shadow1Skuggorna kommer i dosor helt i naturfärgad papp, med ett elastiskt snöre som håller locket stängt. Dosorna är förseglade med genomskinlig tejp som ska skäras av med en vass kniv för att man inte ska slita bort det övre lagret av pappen. Själva skuggorna innehåller ekologisk  jojoba-, babassu- och calendulaolja samt E-vitamin. De är utvecklade från rena, naturliga mineralpigment och har alla en satinfinish. De innehåller även bambusilke som ska göra skuggan silkeslen.

 

Organiqs 031 soft blue organic eye shadow1
031 Soft blue

 

Organiqs 031 soft blue organic eye shadow swatch
031 Soft blue över en bas av foundation

 

Organiqs 033 dusty brown organic eye shadow1
033 Dusty brown

 

Organiqs 033 dusty brown organic eye shadow swatch
033 Dusty brown över en bas av foundationÄr du ett fan av ekologisk makeup och skira ögonskuggor kommer du definitivt gilla dessa – för mig, som gillar mer pigmenterade skuggor, var de tyvärr en flopp. För att få den färgintensitet ni ser på swatchbilderna har jag byggt upp skuggorna i flera lager, och inte ens då är dom heltäckande. Dom har däremot en mjuk, lite silkig konsistens och är lätta att få upp på penseln, men pigmenteringen är som sagt inte helt hundra. Organiqs skuggor finns att köpa bland annat hos Nelly för 115 kr/st.

In English: Danish organic brand Organiqs has got six eyeshadows in their product range. Two of them are called 031 Soft blue and 033 Dusty brown. They come in casings made out of cardboard with an elastic string to keep the compact closed. The shadows contain organic jojoba-, babassu- and calendula oil and vitamin E. They are developed from pure minerals and contains bamboo silk to make it silky soft. If you like organic makeup and sheer eyeshadow, you’ll probably like these – I’m more of a fan of pigmented eyeshadows and these really disappointed me. These are heavy swatches, and I couldn’t layer the shadows to more opacity than this. The texture is silky soft and buttery though, but the lack of pigmentation really makes these a no-no for me.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Organiqs 031 Soft blue & 033 Dusty brown Organic eye shadow

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>