Recension – Sampar So much to dew Midnight mask

En av produkterna vi fick med oss hem att testa från Sephoras butiksinvigning var fuktmasken So much to dew Midnight mask från hudvårdsmärket Sampar, som är ett av dom märken som säljs exklusivt på Sephora här i Sverige. Jag har testat den regelbundet under ett par veckors tid.


Sampar so much to dew midnight maskMasken, som passar alla hudtyper, kommer i en klämtub med en syntetisk borste, som du klämmer ut produkten i för att sedan applicera masken på huden med. Det går att öppna och stänga tuben, vilket är praktiskt när man reser om man vill undvika att ha halva tuben i korken när man kommer fram. Själva masken är semi-transparent (och blir helt transparent på huden), har en lätt kräm/gelkonsistens och har en svag, fräsch grön doft.

Med den här masken utlovar Sampar en fuktökning i huden på 31% efter bara en timme, och bäst resultat får du om du bär den över natten och sedan tvättar bort den på morgonen. Den innehåller bland annat Sampars “smart hydrating complex”, som imiterar hudens fuktlipidfilm och därmed håller kvar vattnet i de kutana cellerna för att på så sätt återställa hudens långvariga fuktbalans. Den innehåller även hyaluronsyra, som återfuktar på djupet, samt serum från sheasmör, myntaendorfin och probiotiskt socker som agerar som en antioxidantsköld som ska skydda huden från yttre påverkan.


Sampar so much to dew midnight mask1Jag tycker själva förpackningen är lite dum, framförallt känns borsten lite ohygienisk och jag behöver ändå alltid ta till fingrarna för att jobba in masken i huden efter att jag har applicerat med borsten så den hade lika gärna kunnat komma i en vanlig klämtub eller pumptub. Masken i sig känns skön, svalkande och återfuktande på huden, och när jag har burit den över natten har huden alltid känts mjuk, len, återfuktad och “plumpad” morgonen efter, utan att kännas fet. Precis vad jag önskar mig från en fuktmask! Dessutom är den riktigt dryg, vilket gör att tuben känns värd sina slantar. En riktig vinterhjälte, och jag tror att den här även kommer vara helt fantastisk i sommar på hud som har utsatts för för mycket sol.

Pris: 375 kr / 50 ml
Betyg: 4,5/5

In English: So much to dew Midnight mask from skincare brand Sampar is a moisture mask made for all skintypes. It promises 31% more moisture in the skin after just one hour, with best results if used overnight. The active ingredients are Sampar’s “smart hydrating complex”, that perfectly mimics the skin’s hydrolipidic film and locking water within cutaneous cells and thereby restoring the skin’s lasting moisturization, hyaluronic acid which hydrates the skin in-depth, and shea butter serum, mint endorphin and probiotic sugar that strengthens the skin’s defences. It comes in a squeeze tube with an applicator brush, which feels a bit unnecessary both because it feels kinda unhygienic and pointless because I use my fingers after applying with the brush anyway to work it into my skin properly. It has got a fresh, “green” scent and a gel/cream texture and feels cooling and moisturizing on the skin, and after using it overnight, my skin feels soft, smooth, moisturized and “plumped” without being oily. Perfect for winter, and I bet it will work wonders on sun damaged skin, too. A little also goes a long way which makes me feel it’s worth the money.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension – Sampar So much to dew Midnight mask

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>