Recension: Oriflame EverLasting foundation

Svenska skönhetsjätten Oriflame har flera foundations i sitt sortiment, en av dem heter EverLasting foundation och kommer i 6 nyanser. Jag har testat den näst ljusaste, Fair nude.


oriflame ever lasting foundationEverLasting foundation är en semi- till heltäckande flytande foundation som beskrivs som “long lasting”, med en lätt silikonbas som ska göra den enkel att applicera och behaglig att bära. Själva konsistensen är lite geléaktig, fluffig och lite “stunsig”, och den har en lätt, fräsch “hudvårdsdoft”. Den kommer i en smart flaska med inbyggd pump.

Vad jag gillar med EverLasting foundation är att den hjälper till att återfukta huden, samtidigt som den inte gör den fet och oljig eller framhäver torrflagor. Den har ganska hög täckning, vilket gör att ett tunt lager räcker (men den går även att bygga i lager), så den är dryg och ser naturlig ut på huden och får en snygg finish. Geléformulan är smidig och spänstig att jobba med, och foundationen är väldigt lätt att jobba in i huden. Fixerar man den med ett puder så tycker jag att den sitter bra på plats på huden utan att glida omkring hela dagen, men jag får en tendens till blänk i pannan efter ett par timmar, och den mattas även av en aning under dagen.


12-11-14(5)
Oriflame EverLasting foundation i nyansen Fair nudeÖverlag tycker jag att EverLasting foundation levererar riktigt bra i förhållande till sitt pris, men jämfört med andra long lasting-formulas så tycker jag inte riktigt att EverLasting håller lika länge. Är du ute efter en flytande foundation med medium till hög täckning, som ger fukt utan att se flottig ut på huden och får en snygg finish till ett bra pris, spana in denna!

Pris: 160 kr / 30 ml
Betyg: 4/5

In English: EverLasting foundation from Oriflame is described as a long-lasting foundation with medium to full coverage. It comes in six shades, I’ve tried the next to lightest, Fair nude. It has got a light silicone based formula to make it easy to apply and comfortable to wear, and the consistency is gel-like, a bit fluffy and bouncy. What I like about this foundation is that it helps the skin keep it’s moisture, without making it look greasy, and it doesn’t emphasize dry parts either. The high coverage makes a little go a long way (but you can also build it in layers) and it looks natural on the skin with a nice finish. The gel formula is easy to work with, and if you fix it with a powder, it stays on the skin without sliding around, but I do get a bit of shine in my T-zone after a couple of hours, and the foundation also mattes off a bit during the day. Overall, it delivers great results for a foundation in this price range, but compared to other long lasting formulas, this doesn’t last nearly as long on the skin. If you’re looking for a medium to full coverage foundation that moisturizes the skin without making it look greasy and has got a great finish on the skin, check this out!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: Oriflame EverLasting foundation

 • Den lät väldigt intressant faktiskt!
  Dock får jag inte köpa ny foundation än på ett tag, har redan 4 flytande hemma så har sagt att jag måste ta slut på minst 3 av dem! ;D

  Skulle förresten vara trevligt om man kunde få se en bild utan foundation och en med, eller kanske halva ansiktet med och halva utan så man ser hur den täcker och så, även om det står! ;D

  • purity

   Jag skulle jättegärna lägga upp såna bilder, tyvärr så har jag inte tid med det då jag jobbar heltid och bloggen är endast en hobby, och då jag hinner ta bilder på mitt smink så är det typ fem minuter innan jag går utanför dörren…

 • Astrid

  Vaer köpte du denna? Skulle verkligen vilja ha den 😀

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>