Recension: Make up forever HD foundation

Igår slog Sveriges första Sephora-butik upp portarna i Täby centrum, och med sig tog dom sminkmärket Make up forever till Sverige – hurra! Därför tänkte jag att vi idag ska prata lite om deras HD foundation, som jag köpte med mig hem från Riga i augusti. Den kommer i hela 26 nyanser, jag har testat 118 Flesh som är ljus med neutrala undertoner.


mufe hd foundationHD foundation beskrivs som “invisible cover foundation” och är utvecklad med HD-filmtekniken i åtanke. Den ska vara osynlig både för det egna ögat och för HD-kameran, samtidigt som den ska ge medium till full täckning för att täcka ojämnheter. Den är oljefri, berikad med fuktgivande ingredienser och ska få huden att kännas mjuk och se strålande ut. Förpackningen är en tung plastflaska med inbyggd pump, där ett pump räcker för ett lager i hela mitt ansikte. Jag har använt en duofiberborste för att applicera den.

Det här har snabbt blivit en av mina absoluta favoritfoundations för min blandhy. Tack vare att den är oljefri så hjälper den att hålla feta partier i schack, samtidigt som den inte känns uttorkande eller blir fnasig, och huden får en semi-matt finish med lyster. Den ger medium täckning som är byggbar i lager om man önskar högre täckning, och känns väldigt lätt på huden då ett tunt lager räcker långt. Den sitter på plats under hela dagen och jämnar ut, slätar ut och smälter ihop med huden. Den gör sig dessutom exceptionellt bra på bild, både med och utan blixt, men framförallt så ser huden riktigt bra ut på bilder i starkt artificiellt ljus.Make up forever HD foundation i nyansen 118Den är inte jättebillig (men faktiskt inte mycket dyrare här i Sverige än i USA), men den är dryg, och det är en bra foundation med snygg finish som gör sig hur bra som helst på bild. Den passar bäst för dig som har blandhy, då den kan vara lite för torr för dig med torr hy, och  inte tillräckligt matt för dig med fet hy. Stort plus för många nyanser att välja mellan och den inbyggda pumpen!

Pris: 335 kr / 30 ml
Betyg: 5/5

In English: Make up forever’s HD foundation is described as an “invisible cover foundation”, and is developed with the HD film industry in mind. It’s supposed to be invisible both to the naked eye and the HD camera, while giving a medium to full coverage to cover imperfections. It’s oil free, enriched with moisturizing agent and is made to make the skin feel soft and look radiant. It comes in 26 shades, I’ve used 118 which is light with neutral undertones. The packaging is a heavy plastic bottle with a built in pump, I need 1 pump for my entire face and I’ve been applying it with a duo fibre brush. This has quickly become one of my favorite foundations for my combination skin. Thanks to the fact that it’s oil free, it helps to keep oily parts of my face balanced, while it doesn’t dry the skin or enhance dry spots, and the skin gets a semi matte finish with a bit of glow. It provides medium coverage which is buildable in layers, and it feels very lightweight on the skin since you only need a thin layer for good coverage. It stays put all day and evens out, smoothes and blends perfectly into the skin. It also looks flawless in pictures, especially if you’re using an artificial light. It’s not cheap, but a little goes a long way, and it’s a good foundation with a nice finsh that looks perfect in pictures. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

31 comments to Recension: Make up forever HD foundation

 • Den så veldig fin ut på deg. Dere er heldige som har fått Sephora til Sverige! 🙂

 • Agreed! Så sjukt jävla bra. Hoppar den dock under mensacne då den visserligen täcker lysande och sitter kvar, men även tycks stänga in eländet lite.

 • Fantastiskt att det bara skiljer ca 40:- mellan svenska och amerikanska priserna..trodde dom skulle ta i så dom kräktes :p
  Har varit sugen på den jättelänge så får nog bli en resa till Sephora vid nästa Stockholmsbesök! 🙂

  • purity

   Ja, jag blev också förvånad över det bra prisläget, woop! Lättaste sättet att ta sig till Täby från Stockholm om man inte åker bil är att ta roslagsbanan från Stockholms östra (ligger vid T-banestationen Tekniska högskolan).

 • Låter som att det skulle vara en perfekt foundation för mig, synd bara att man bor så förbaskat långt upp i landet :/

 • Åh, vad bra! Jag är så sugen på att testa den, men trodde att den skulle kosta typ 700 spänn eller något här. Nice! 😀

 • Josefin

  Wow! Det är den finaste foundation jag har sett på dig! Hoppas den är lika fin i verkligheten som på bild! 🙂

 • Linda

  Ser ju väldigt fint ut 🙂
  Passar bra till bröllopsmake up:er med andra ord då 🙂

 • Evelina

  Sephora har också öppnat på det nya Emporia i Malmö! Kan inte vänta på att åka dit och kolla vad som finns! 🙂

 • Jag har en fråga, vad har du för kamera? dina bilder är alltid så fina och tydliga 🙂

 • Tack för denna recension! Alldelses lägligt då kag tänkte maila dig och fråga om just denna. 🙂 Låter som en perfekt foundation till mig! Ska blir kul att prova! Är deras mascaror bra? Testat nån av deras vattenfasta?
  Tack igen för en superbra blogg och sitt goa bemötande!

  • purity

   Har inte hunnit testa deras mascaror än tyvärr, men vi fick med oss ett litet prov på en av deras mascaror från butiksöppningen så ska bli spännande att testa =)

 • Milu

  Jag var där i torsdags och köpte samma foundation i nyansen N117. Är jättenöjd! Den smälter in i huden verkligen.

  Jag köpte Make up forever Smoky Lash mascara när jag var på Sephora i Köpenhamn för några månader sen, min absoluta favoritmascara hittills, riktigt svart och volymbyggande utan att smula eller svärta under ögonen. Den börjar torka ut nu efter flera månaders daglig använding, tänkte köpa en ny i torsdags men jag blev så sugen på att testa Benefit They’re real mascaran istället så det fick bli en sån, sen köper jag Smoky Lash igen när They’re real är slut. Nu när man bara kan glida in på Sephora här hemma i Sverige måste man ju inte köpa allt på en gång 😀

 • Oj vilken fin resultat och så fin hy du har. Jag har precis som du blandhy och har brottats med det mer eller mindre hela min ungdom. Jag kommer absolut testa foundation för att se om det skulle passa mig, dock har jag så svårt att hitta en hudkräm som passar min hy. Jag blir alltid så torr av krämer för blandhy och oljig av kräm för normal/torr hy så ingen foundation sitter “osynlig” på mig. Har du nån tips på hudkräm som kanske du själv använder flittigt under foundation?:)

 • Kajsa

  Jag åker till Stockholm imorgon (till Täby passande nog) och får jag som jag vill följer både den här och HD-pudret med mig hem!
  Jag undrar vad du använder för teknik med din duofiberborste för att applicera foundationen? Använder du “stipple then swirl” eller bara stipplar du? Har bara använt mineralfoundations med kabukiborste så det här blir min första flytande foundation med annan appliceringsteknik. Tacksam för svar 🙂

  • purity

   Jag både stöpplar och swirlar med just denna foundation, men det är lite beroende på vad foundationen har för konsistens och vilket resultat jag är ute efter vilken teknik jag använder mig. Har den en lite tjockare mer mousse-aktig konsistens brukar jag bara stöppla, eller om jag vill bygga i lager, eller om jag vill lägga extra mycket tid på att få basen snygg. Enbart stöppla ger generellt sett högre täckning jämfört med att stöppla och swirla.

 • Ska äntligen besöka Stockholm och Sephora i februari i samband med en konsert, hoppas verkligen att de har en nyans som passar mig på lager för jag vill såååå gärna testa den här foundationen! 😀

 • Sofia

  Hej! Jag är väldigt sugen på att testa denna.. Grejen är bara att min hy är väldigt ojämn i hudtonen liksom. Är väldigt rödflammig såhär på våren. Är detta något du kan relatera till och tror du den passar min hy? Ha det bra!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>