MAC Desert camouflage Face kit

En av de två Face kit-paletter som släpps med MACs Carine Roitfeld-kollektion heter Desert camouflage. Den består av fyra ögonskuggor och ett cremeblend blush i en smart kompakt palett.


MAC desert camoflague palette


MAC desert camoflague palette1Själva paletten är mattsvart och fyrkantig, ca 8×8 cm stor, och har Carine Roitfelds signatur i blankt svart ovanpå locket. Inuti är det en spegel i locket, och första “lagret” i paletten innehåller fyra ögonskuggor: Sahara dust (satin), Cactus thorn (frost), Desert (satin) och Carbon (matte). Skjuter man det första lagret åt sidan till höger finns under ett cremeblend blush i nyansen Sand storm.


mac desert camoflague palette2


mac desert camouflage face kit swatches1
Sahara dust, Cactus thorn, Desert, CarbonSjälva ögonskuggorna har en bra sammansättning av färger för att skapa både varma och kalla kompletta ögonmakeuper, då paletten består av en highlighter, en varm brun, en kall brun och en matt svart skugga. Formulan på dessa var bra, bäst var Sahara dust och Cactus thorn som var aningen mjukare i konsistensen än Desert och Carbon, men alla fyra skuggor har bra pigmentering och appliceras jämnt.


mac desert camouflage face kit swatches2
Sand storm (tjock swatch, ej tonad)


mac desert camouflage face kit cheeks
Sand storm på kindernaSand storm cremeblend blush är en ganska ljus, orangetonad brun som ger en varm ton till kinderna utan att direkt tillföra någon egentlig färg. Bäst passar den på ljusa hudtoner, då det finns risk att den går ton i ton med mörkare hudtoner. Själva formlan är mjuk, krämig, appliceras jämnt på huden, är lätt att tona, bygger bra i lager och torkar ner till en nästan matt finish.

Överlag är detta en bra palett om man är ute efter naturliga, hudnära och användbara nyanser som passar till i princip vad som helst och som är lätt att ta med sig. Paletten kostar 485 kr och finns att köpa hos MAC-disken på Åhléns city i Stockholm från och med den 8 oktober.

In English: One of the two Face kit palettes that are released with the MAC Carine Roitfeld collection is called Desert camouflage. It consists of four eyeshadows and a cremeblend blush in a smart compact palette. The first layer in the compact contains the eyeshadows: Sahara dust (satin), Cactus thorn (frost), Desert (satin) and Carbon (matte). If you slide the first layer to the right, you find a cremeblend blush in the shade Sand storm underneath. The eyeshadows are a good combination of cool and warm shades to create different eye shadow combinations, since it contains a highlighter, a warm brown, a cool brown and a matte black. The formula was good, the best ones were Sahara dust and Cactus thorn that were a bit creamier than Desert and Carbon, but all four delivered good pigmentation and even application. Sand storm cremeblend blush is a pretty light, orange tinged brown that adds warmth to the cheeks without adding any real colour. It works best on lighter skin tones since darker skin tones might find that it matches their own skin, though. The formula is soft, creamy, applies evenly, is easy to blend and dries down to an almost matte finish. This is a good palette if you’re looking for natural and useable shades that works with almost everything, and that is easy and compact to take with you.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

14 comments to MAC Desert camouflage Face kit

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>