Recension: IDUN minerals Tora puder

I sitt växande sortiment har svenska mineralsminkmärket IDUN minerals två transparenta lösa fixerande puder. Ett av dom heter Tora och är oljeabsorberande för normal och fet hud, och pudret består enbart av naturliga högrenade mineraler: Kaolin, Mica, Zinc Oxide och Silica.


idun tora powderPudret kommer i den stora fyrkantiga IDUN-burken med en vacker illustration av Patrizia Gucci på locket. Inuti är ett stängbart sifterlock, vilket är enormt praktiskt när det kommer till lösa puderprodukter, så att man enkelt kan ta dom med sig utan att halva burken sedan ligger i locket. Pudret är vitt till färgen med blir transparent på huden, och ska ge en matt och hållbar finish.


idun tora powder1Jag tycker att det här pudret fungerar riktigt bra över flytande foundation – över en mineralfoundation i puderform känns ett fixerande puder lite överflödigt – och fixerar basen samt mattar ner utan att huden ser pudrig ut. Huden blir inte kritmatt, utan mer sidenmatt, vilket ser mer naturligt ut och ger huden ett litet “glow”, trots att den är nedmattad. Resultatet blir inte blänkfritt riktigt hela dagen, men jag gillar verkligen hur naturligt transparent och osynligt det här pudret blir på huden, och det är dessutom riktigt drygt. Jag brukar knacka ut en liten mängd ur burken i locket och sedan jobba in det ordentligt i en stor, fluffig puderborste som jag sedan sveper över ansiktet.


idun tora powder2Jag hade önskat att den nedmattande effekten hade hållt lite längre under dagen, men i övrigt är det här ett grymt fixerande puder om du är ute efter en osynlig, sidenmatt finish som ser väldigt naturlig ut. Många ogillar Iduns fyrkantiga förpackningar, men jag tycker dom är lätta och förvara och ligger bra i handen, även fast dom är lite onödigt stora.

Pris: 349 kr / 8 gram
Betyg: 4/5

In English: Mattifying transparent loose powder Tora from IDUN minerals consists of only pure minerals (Kaolin, Mica, Zinc Oxide and Silica) and is made to give a long-lasting, matte finish. I think this powder works great over liquid foundation and fixes it without looking powdery. The skin doesn’t get entirely matte, but gets more like a satin finish, which looks more natural and gives the skin a bit of a “glow” despite being matted down. The result isn’t shine-free all day for me, but I really love how natural and basically invisible this powder looks on my skin, and a  little product goes a very long way!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension: IDUN minerals Tora puder

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>