Recension: Redken color extend Radiant-10

Redkens color extend-serie är en av mina absoluta favoriter, det finns inget schampo och balsam jag har testat som fungerar bättre för mitt hår, och nyligen släppte de multisprayen Radiant-10 för färgat hår, som utlovar hela 10 fördelar för färgat hår: styrka till håret, skydd för hårfärgen, fukt till håret, utredning för ett slätt resultat, mjukhet och smidighet, näring till skadat hår, bevarande av hårfärgens lyster, silkeslent hår, kontroll av frizz och ska vara glansgivande.


redken color extend radiant-10Sprayen är en 2-fasspray, som kombinerar fylligheten av en vårdande lotion med lättheten av en spray. I flaskan har produkten två “lager” och måste därmed skakas innan den sprayas. Den vårdande lotiondelen som innehåller proteiner ska motverka uttorkning, binda ihop hårfibern och ge fukt med långvarig vård och glans, medan den viktlösa sprayen innehåller UVA- och UVB-filter och kajonska ämnen som ska forma en osynlig barriär runt hårets fjällskikt och på så sätt skydda färgbehandlat hår och låsa in färgen i hårstrået. Ca 5-7 spray räcker till hela håret, vilket innebär att flaskan räcker dryga 180 appliceringar. Den appliceras i handdukstorkat hår och ska inte sköljas ur, och kan även användas på torrt hår för att ge mjukhet och glans. Håret kan sedan stylas som vanligt.

Själva doften på sprayen är fruktig och lite blommig och påminner lite om Diors J’adore, vilket jag inte har ett dugg emot – den doften är helt fantastisk. Efter applicering så känns håret mjukt, återfuktat, glansigt, stärkt och lätt att reda ut utan att det känns nertyngt eller fett. Den fungerar dessutom super för att “frizza av” ett område i min lugg som lever sitt egna liv. En toppenspray om du, som jag, har ett typiskt färgat hår med fet hårbotten och snustorra längder som behöver lite extra TLC utan att bli nertyngt. Jag tycker dock att priset är något i överkant, därav en halv poängs avdrag från full pott.

Pris: 360 kr / 170 ml i svensk butik, billigare hos utländska nätbutiker
Betyg: 4,5/5

In English: Redken’s color extend series is one of my absolute favorites, and recently they launched a multi spray for colored hair: Radiant-10, which promises 10 benefits for colored hair: strength, protection, moisture, tangle-free, softness, nourishment, protection of the color, silky smoothness, frizz control and glossiness. It’s a 2 step spray, which means that the product is divided into two layers in the bottle and need to be shaken before use. The nourishing lotion part contains proteins and is made to prevent dryness, bind the hair fibers together and add moisture, shine and nourishment, while the weightless spray contains UVA- and UVB filters and ionic ingredients to form an invisible barrier around the hair and lock the colour in the hair core. You need about 5-7 sprays for the entire hair, which means that the bottle will last you about 180 applications, and it is applied in towel dried hair without rinsing. It can also be applied in dry hair to give softness and shine. After that, you can style the hair as usual. The scent reminds me of Dior’s J’adore, which I love. After applying the spray, my hair feels soft, moisturized, shiny, stronger and easy to comb without being weighed down or oily. It also works great for “de-frizzing” a part in my fringe that lives it’s own life. A great spray for those, like me, have a typical colored hair with oily roots and dry lengths that needs a bit of extra TLC without being weighed down.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Redken color extend Radiant-10

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>