Sugarpill Sweetheart 4-color palette

Nyligen klickade jag hem alla tre Sugarpills 4-color palettes, och idag tänkte jag visa er finingen Sweetheart som släpptes med Addicted to pretty-kollektionen. Paletten innehåller skuggorna Dollipop, Afterparty, Midori och Tako.


sugarpill paletteSjälva paletten är stadigt byggd i hård papp och stängs med hjälp av ett osynligt magnetlås. Pappen är semi-blank, vilket gör att den stöter bort smuts, och hela paletten har en skön och rejäl tyngd i handen trots att den är gjord i papp. Den har en inbyggd spegel i locket. Själva skuggorna är ganska mjuka, men appliceras bra utan att vara pudriga eller bli flammiga, och allra bäst blir de ovanpå en primer. Två av skuggorna, Dollipop och Tako, är matta, medan Afterparty och Midori innehåller ett fint satin-skimmer som ger skuggorna snarare en lyster än ett skimmer.


sugarpill sweetheart paletteDet är svårt att göra matta eller nästan matta skuggor med bra pigmentering som dessutom appliceras jämnt och sitter bra, och jag tycker att Sugarpill har lyckats riktigt bra på den fronten med den här paletten. Den enda skuggan jag hade önskat aningen mer pigmentering av är vita Tako – å andra sidan så är det ruskigt få vita matta skuggor som har högre täckning än denna, vill man ha ett mer opakt resultat så applicerar man med fördel Tako ovanpå en klistrig bas.


sugarpill sweetheart palette1
Dollipop, Afterparty
Midori, Tako


sugarpill sweetheart palette swatches
Dollipop, Afterparty, Midori, TakoÖverlag är det här en riktigt riktigt fint sammansatt palett med användbara skuggor av hög kvalitet. Jag gillar att det inte följer med någon halvkass applikator utan att paletten är gjord för att appliceras med separat pensel, och att krutet istället har lagts på skuggornas och förpackningens kvalitet. Sweetheart finns att klicka hem från Sugarpills hemsida och kostar $34.

In English: I recently ordered all three of Sugarpill’s 4-color palettes, and I thought I’d start with showing you the Sweetheart palette, which was part of the Addicted to pretty collection. The palette is made out of sturdy and heavyweight cardbord and closes with a hidden metallic clasp. The eyeshadows are soft, but applies well without being chalky or uneven, and they are at their best on top of a primer. Two of the shadows, Dollipop and Tako, are matte, while Afterparty and Midori are satins with a discrete glow. It’s not easy to make matte or nearly matte eyeshadows with great pigmentation that also stays put well and applies evenly, and I think Sugarpill has succeeded well on that part with this palette. The only eyeshadow that I have wished for a tad more pigmentation with is Tako, but there are very few matte whites on the market that are more opaque than this, and if you want it more intense – use it on top of a sticky base. Overall, it’s a very pretty and well componed palette with high quality eyeshadows.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Sugarpill Sweetheart 4-color palette

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>