Recension: Unite Moisturizing shampoo & conditioner

En av hårvårdsserierna i salongsmärket Unites sortiment är Moisturizing, som är anpassat för torrt och färgat hår. Schampot och balsamet är fria från sulfater, parabener, salter och gluten och ska verka återfuktande och närande för håret för att ta fram dess naturliga glans och friskhet.


unite moisturizing shampoo + conditionerMoisturizing shampoo innehåller bland annat rengörande ämnen från kokos, återfuktande ämnen utvunna ur socker och veteprotein som ska skydda håret, stärka det och ge glans. Det har en typisk fräsch salongsdoft och löddrar på bra i håret, vilket inte hör till vanligheterna när det kommer till sulfatfria schampon. Det behövs två-tre schamponeringar med en klick stor som en femkrona för mitt långa hår, beroende på hur smutsigt det är, för att det ska bli rent. Det känns inte så där “gnisselrent” utan får snarare bara en lättare känsla, precis som med många andra sulfatfria schampon. Håret känns rent och väldoftande och håller sig rent i ca 2 dagar innan det är dags att tvätta om.


unite moisturizing shampooMoisturizing conditioner är fullpackat med vitaminer och naturliga ingredienser som ska reparera och återfukta håret och dessutom hjälpa till att behålla färgen bättre. Vad som däremot förbryllar mig är att det även innehåller silikoner, ganska högt upp på innehållsförteckningen, bland annat Dimethicone och Amodimethicone, vilket rimmar konstigt med ett sulfatfritt schampo då det är svårt att lösa upp silikoner i håret utan att använda sig av sulfater. Jag har inget emot silikoner i sig, de fungerar bra i mitt hår, men jag kör gärna silikonfritt om jag ska köra sulfatfritt. Balsamet doftar lika gott som schampot och ska appliceras i 1-3 minuter efter tvätt innan det sköljs ur. Jag upplever att i princip all produkt “sugs upp” av håret och jag måste liksom mätta håret med ganska mycket balsam för att det ska ha någon effekt, vilket gör det himla odrygt.


unite moisturizing conditionerJag vill verkligen gilla dessa produkter, och dom fungerar bra på mitt hår – första dagen efter tvätt. Dag två börjar det se smutsigt ut, och dag tre är jag verkligen i behov av att tvätta håret på nytt. Jag tvättar gärna håret så sällan som möjligt för att behålla färg så länge som möjligt men även för att slita så lite som möjligt på det, och varannan dag är lite för ofta för mig – även om det handlar om ett sulfatfritt schampo som inte sliter fullt så mycket på håret som ett med sulfater i gör. Dessa produkter är bra, men jag får ingen wow-känsla, och med tanke på den höga prislappen och hur pass odryga produkterna är så känns de inte värda sina slantar.

Pris: 310 kr (schampo) respektive 325 kr (balsam) / 300 ml
Betyg: 3/5

In English: The moisturizing shampoo and conditioner from Unite is made for dry and colored hair, and both products are free from sulfates, parables, salts and gluten and is made to be moisturizing and nourishing. The shampoo has got a typical fresh salon scent and lathers well in the hair, which isn’t that common with sulfate free shampoos. It doesn’t make the hair feel squeaky clean, though, just like many other sulfate free shampoos, but gives more of a light feeling. I need two or three washes with a dime-sized amount of product to get my long hair clean. The hair feels clean and smells nice and stays clean for about 2 days before it’s time to wash it again. The conditioner also smells very fresh, just like the shampoo. What confounds me though is that it contains silicones, which can’t be dissolved properly if you don’t use sulfates in your shampoo. I don’t mind silicones, but I prefer to use them in combination with a sulfate shampoo. I need quite a lot of this product to saturate my hair, if I use less than that it doesn’t moisturize it enough. I really want to love these product, but I just can’t since I need to wash my hair every other day with these. They are good, but don’t give me a wow feeling, and since the products really don’t last that long because you need to use so much product and wash your hair so often, the high price tag just can’t be justified.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: Unite Moisturizing shampoo & conditioner

 • vadå tål man inte att ha gluten på huden i olika produkter om man har celiaki?? fattar inte grejen med glutenfritt shampoo.

  • purity

   Jag har inte hört talas om någon med glutenallergi som reagerar på gluten på huden, däremot vet jag att många med veteallergi inte tål hudkontakt med vete.

 • Erica

  Håller med om att det är väldigt märkligt med icke-vattenlösliga silikoner i ett balsam som hör ihop med ett sulfat-fritt schampo..! Det är säkert därför du upplever att håret känns smutsigt så fort. Tråkigt!

  Jag är dock himla nyfiken på vilka rengörande ämnen från kokos schampot innehåller, det är lite lurigt det där eftersom försåpad kokosnöt eller försåpad kokosolja som många lite naturligare märken gärna använder, är precis samma sak som natriumlaurylsulfat/SLS som finns i alla andra schampon… Skulle vara kul att läsa INCI men hittade ingen på deras hemsida!

  • purity

   Ja det är nog därför, eller snarare att jag aldrig upplever att det blir rent – trots att jag har tvättat en “sista tvätt” med SLS-schampo och silikonfritt balsam innan jag började använda dessa.

   De rengörande ämnena från kokos är: Sodium cocoyl isethiioanate, Sodium lauryl suloacetate, Disodium laureth sarcosinate, Sodium laruoyl sarcosinate och Cocamidopropyl betaine, enligt produktfoldern.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>