Kategorier

Arkiv

Annons

Annons

Annons

Make up store Watermelon lipstick

Med aprilkollektionen Poetic lanserar Make up store en härligt vårig och somrig ny nyans på läppstift som jag misstänker kommer sitta på mångas läppar denna säsong – en härligt knallig korallig karamell vid namn Watermelon.

 

MUS watermelon lipstickBittersweet kommer i MUS vanliga (större) läppstiftshylsa som är ganska tung med snäpplock, och själva stiftet är fritt från doft och smak. Det är krämigt i konsistensen och har en heltäckande, högpigmenterad finish utan skimmer eller någon riktig glans på läpparna, men jag skulle inte heller kalla det helt matt – det har lite av en satinfinish. Själva färgen skulle jag beskriva som en knallig korall med en hint av rosa undertoner, som är och snuddar lite på neonspektrat.

 

MUS WatermelonBehöver jag säga att jag älskar Watermelon? Vilken färg!! Du som gillar knalliga färger och framförallt korallstift måste bara spana in detta. Jag som kan ha lite svårt med vissa korallnyanser mot min kalla hudton räddas av faktumet att det innehåller en gnutta rosa, vilket gör att det inte skär sig mot min hy. Det här kommer att sitta som en smäck på mina läppar i sommar, tror det kommer göra sig extra fint mot lite solkysst hy och bronzade kinder! Watermelon kostar 170 kr och finns ute i butik från och med april månad.

The Body Shop Magenta be, Fuchsia & Sunset romance Colour crush shine lipstick

Nu i april lanserar The Body Shop en uppföljare till förra årets stora läppstiftslansering Colour crush lipstick – Colour crush shine lipstick. Läppstiften, som beskrivs som “fyllda med skira färgpigment och fuktighetsbevarande egenskaper” ska ge en sorbetliknande finish på läpparna och kommer i 10 nyanser. Jag har tre av dom att visa er: 14 Magenta be, 15 Fuchsia och 18 Sunset romance.

 

TBS Colour crush shine lip colourColour crush shine lipstick kommer i en metallicblank plasthylsa med en genomskinlig del högst upp i korken så man ser läppstiftets färg, och The Body Shops logga i rosa präntat på sidan av korken. Tyvärr så står enbart färgernas nummer på undersidan av hylsan, namnet står på etiketten som försvinner när man tar bort den förseglande plasten, precis som på Colour crush lipstick, vilket jag tycker är lite trist. Stiften har en svag doft av rose och innehåller Community fair trade-producerad marulaolja som ska fuktighetsbevara och mjukgöra läpparna.

 

TBS Colour crush shine lip colour1Magenta be är en kalltonad magentarosa, Fuchsia har en lite varmare, men ändå knalligt rosa ton, och Sunset romance är en mjuk persiko/korallrosa nyans.

 

TBS 14 Magenta be Colour crush shine lip colour
14 Magenta be

 

14 Magenta be

 

TBS 15 Fuchsia Color crush shine lip colour
15 Fuchsia

 

15 Fuchsia

 

TBS 18 Sunset romance Color crush shine lip colour
18 Sunset romance

 

18 Sunset romanceJag är stormförtjust i denna typ av skirare läppstift som känns lite som en gelé på läpparna, och jag tycker verkligen att The Body Shop har lyckats med en bra balans på formula och färg här. Stiften känns mjuka och sköna på läpparna, ger glans och ändå en hel del färg trots att de är ganska skira jämfört med hur färgstarka de är i själva stiftet, men ändå inte så mycket färg att det blir skarpa läpplinjer. Perfekta stift när du vill ha lite färg, glans och fukt på läpparna utan att gå “all in”! Jag är riktigt förtjust i alla tre av dessa, de kommer nog att användas flitigt i vår, men framförallt har jag fallit för persiko/korallrosa Sunset romance. Colour crush shine lipstick finns i butik från och med den 3 april och kostar 165 kr/st.

MAC See sheer lipstick

När jag var i Helsingfors för ett par veckor sedan passade jag på att Back2MAC:a, dvs lämna in 6 tomma förpackningar och få ett gratis läppstift, vid MAC-disken på Stockmann. Programmet finns tyvärr inte här i Sverige, så jag passar på när jag är utomlands, och denna gång hade jag 12 tomma förpackningar vilket räckte till 2 läppstift. Jag satsade denna gång på mjuka vardagsnyanser, och ett av stiften som valet föll på heter See sheer.

 

MAC lipstickSee sheer kommer i MACs vanliga svarta hylsa med rundad topp och har en svag doft av vanilj. Nyansen beskrivs som “grapefruit pink” och är i lustre-finishen, en finish med semiskir täckning och lätt med glans.

 

MAC see sheer lipstick

 

See sheerPå mina läppar får See sheer en härlig persiko/korallrosa ton med precis lagom med glans och lyster för att ge illusionen av ett lite fylligare plut. Tack vare den lite skirare finishen blir läppkonturerna lite mjukare, vilket ger ett mjukare intryck överlag, passande till diskreta vardagsläppar lika väl som komplement till en färgstark eller mörk ögonmakeup. Definitivt en av mina favoriter nu i vår! See sheer kostar 200 kr, ingår i MACs ordinarie sortiment och finns att köpa hos MACs diskar, på Kicks.se och maccosmetics.se.

Make up store Bittersweet lipstick

Med mars-kollektionen Deluxe lanserar Make up store ett läppstift i en krämig, neutral rosa nyans för att matcha färgtemat som går i snälla toner med mjuka texturer – Bittersweet.

 

MUS bittersweet lipstickBittersweet kommer i MUS vanliga (större) läppstiftshylsa som är ganska tung med snäpplock, och själva stiftet är fritt från doft och smak. På läpparna känns stiftet mjukt och smidigt, utan att vara kladdigt, och applicerar jämnt och fint. Nyansen må se lite trist ut i hylsan, men är en typisk “my lips but better”-nyans som passar många och är väldigt fint till vardags, och har en creme-finish utan skimmer. Det har en semi-skir täckning, vilket gör det extra lättburet.

 

BittersweetJag som har lite mer pigmenterade läppar älskar denna typ av nyanser, då det blir ett riktigt bra MLBB-stift som drar lite mot nude för mig (trots att det är ganska rosa), perfekt vardagsstift när man vill ha något på läpparna men inte vill ha någon uppseendeväckande färg, eller som komplement för att balansera upp en färgstark ögonsminkning. Jag är stormförtjust, detta har en given plats i min vardags-stiftsamling!  Bittersweet kostar 170 kr och finns ute i butik från och med mars månad.

IsaDora Pink peony Perfect moisture lipstick

I IsaDoras vårkollektion Ray of light hittar vi en ny nyans på Perfect moisture lipstick – pastelligt ljusrosa Pink peony. Någon som är sugen på en närmare titt?

 

IsaDora 169 Pink peony perfect moisture lipstickIsaDoras Perfect moisture lipstick kommer i svarta hylsor och är fria från doft och smak. De känns mjuka och sköna på läpparna och är enkla att applicera. Pink peony är en ljus varmtonad rosa med en täckningsgrad som jag upplever som medium – Perfect moisture lipstick brukar vanligtvis ha högre täckning än så här.

 

Pink peonyDen här typen av nyanser är lite svåra på oss som har välpigmenterade läppar, då de ibland blir lite ojämna och “kritiga” när de appliceras, och gärna framhäver torrflagor och andra ojämnheter i läpparna om de inte har full täckningsgrad. Pink peony hör tyvärr till denna typ av stift, vilket gör att det inte blir speciellt smickrande på mig. Det finns en mängd bra pastellstift där ute som applicerar betydligt bättre än så här – färgen hade varit SÅ fin om det hade blivit jämnt på mina läppar. På dig med mindre pigment i läpparna tror jag dock att det kan fungera bättre. Pink peony finns ute i butik nu och kostar 119 kr.

MAC Punk couture & Hautecore lipstick

Med januarikollektionen Punk couture släppte MAC fyra stycken vampiga läppstift. Jag klickade hem två av dessa för ett par veckor sedan – mörkt lila Punk couture och kolsvarta Hautecore, båda matta i finishen.


MAC lipstickBåda stiften kommer i MACs klassiska svarta pistolkuleformade hylsa, och har en svag doft av vanilj. Matte-formulan blir matt på läpparna, men inte fullt lika kritmatt som Retro matte-formulan, och jämfört med Retro matte så glider Matte-stiften på lättare på läpparna och känns mindre torra.


MAC punk couture lipstick
Punk couture


MAC Hautecore lipstick
HautecorePunk couture beskrivs som “deep blackened grape” och är en mörk, dämpad kalltonad lila. Det är lite svårt att hitta en läppenna i en matchande nyans till denna, det håller sig dock bra på plats utan att blöda utanför läpplinjen på egen hand, men för skarpa och definierade kantlinjer så använder jag en pensel för applicering, och sedan fläskar jag på med hela stiftet direkt mot läppen. Blåbärsläppar med attityd!


Punk coutureHautecore beskrivs som “true matte black”, vilket det också är – grym pigmentering i detta stift som täcker direkt på första lagret, utan att kännas för torrt eller kaka sig på läpparna. Använd en svart kajalpenna längs läpplinjen för knivskarpa linjer, och applicera stiftet direkt ur hylsan för instant goth-läppar.


HautecorePunk couture har blivit en riktig favorit hos mig på sistone, nyansen känns unik och det är skitsnyggt och bära till en i övrigt avskalad sminkning där läpparna får stå i fokus (fast räkna med att små barn kommer titta en extra gång på dig ute på stan!). Hautecore håller riktigt bra kvalitet för att vara ett svart läppstift, som dock är lite mindre användbart kanske men något jag tycker alla som gillar att experimentera med smink bör ha i sin samling. På mig som är ljus i hyn blir dessa två stift en skarp kontrast, är du mörk i hyn är denna typ av mörka, kalla nyanser SKITSNYGGT och blir inte lika extremt – våga prova! Båda stiften finns i skrivande stund i lager kvar hos maccosmetics.se och kostar 200 kr/st.

MAC Style surge Mineralize rich lipstick

Tina på Beleza kör läppgunksvecka på bloggen denna vecka – jag hakar på lite smått och tänkte visa upp ett läppstift jag har testat och swatchat under förra året, men som inte har publicerats ur arkivet ännu av någon anledning!

I början av förra året lanserade MAC läppstiftsformulan Mineralize rich lipstick i 12 nyanser, varav 11 fortfarande finns kvar i det permanenta sortimentet. En av nyanserna heter Style surge, och beskrivs som en “neutral coral cream”.

 

MAC mineralize rich lipstickMineralize rich lipstick beskrivs som ett läppstift med icke-kladdig konsistens som ska ge medelhög glans och uppbyggbar täckning. Formulan innehåller ett fuktgivande komplex bestående av 77 mineraler som ska ge omedelbar näring till dina läppar. Själva stiftet kommer i en (ganska ful, om ni frågar mig) svart timglasformad hylsa med magnetlås. Precis som MACs andra läppstift har det en svag doft av vanilj.

 

MAC style surge mineralize rich lipstick

 

Style surgeFormulan känns krämig, skön och återfuktande på läpparna, och trots den krämiga formulan lyckas stiftet med konststycket att vara helt fulltäckande på läpparna utan att glida omkring eller bli flammigt kring torrflagor. Formulan har viss glans, och det har helt okej hållbarhet på läpparna (ca 4 timmar) och mattas av snyggt utan att bli flammigt eller ojämnt. Själva färgen skulle jag beskriva som en korallig persika med en hint av pastell i sig – en perfekt vårnyans till min hudton! Gillar du krämiga, sköna läppstift som återfuktar och känns bekväma att bära även när läpparna är som torrast och mest stramande tycker jag absolut att du ska ta dig en titt på denna formula, och gillar du även korallnyanser tror jag att Style surge verkligen kommer falla dig i smaken. MAC Mineralize rich lipstick kostar 260 kr/st och finns att köpa hos MACs samtliga återförsäljare.

Make up store 401 slim lipstick

Minns ni det röda Slim lipstick i nyansen 404 från Make up stores höstkollektion Tattoo som jag  blev så förtjust i? Med julkollektionen Moscow lanseras ytterligare ett matt Slim lipstick, denna gång i en djup, vampig bärnyans – 401.

 

MUS 401 slim lipstickSom hörs på namnet så kommer Slim lipstick i en smal, hög hylsa. Den ligger stabilt i handen för att vara en så pass liten och tunn hylsa i (visserligen rejäl och gedigen) plast, och korken fästs med ett snäpp. Det är fritt från doft, och färgen på 401 är som sagt en vampig, bärig skogsbärsnyans med blå undertoner.

 

401Själva formulan är ganska torr, men inte så torr att stiftet drar på läpparna när man applicerar det, och det framhäver heller inga torrflagor eller torkar ut läpparna. Det får inte en helt matt finish på läpparna utan snarare en satin-finish med lätt lyster, men ingen tydlig glans, och det känns väldigt lätt, mjukt, skönt och faktiskt lite återfuktande på läpparna. Är du sugen på att testa på vampiga bärläppar är 401 ett riktigt trevligt alternativ, då det blir väldigt jämnt och o-flammigt i tonen när man applicerar, trots att det är så pass mörkt, vilket gör det väldigt lättjobbat och dessutom enkelt att dutta på för en lättare stainad look om man föredrar det. Precis som 404 sitter det riktigt bra, även genom en måltid, tack vare den lite torrare formulan, och nöts bort från läpparna på ett snyggt sätt. Slim lipstick 401 finns i butik nu och kostar 175 kr.

MAC Bad girl RiRi lipstick

Med RiRi hearts MAC holiday 2013-kollektionen lanseras tre läppstift – ett av dessa är så klart RiRi woo, som har varit en genomgående produkt i samtliga RiRi hearts MAC-kollektioner under det gångna året – men idag tänkte jag att vi skulle ta en närmare titt på ett av de andra två stiften, som heter Bad girl RiRi.

 

MAC Bad girl RiRi lipstickLäppstiftet kommer i special packaging (därav det lite högre priset) – samma form som MACs vanliga läppstift, men dekorerad i roséguld och vitt, med Rihannas signatur på korken. Formulan på stiftet är Matte, vilket innebär att det är heltäckande i formulan utan skimmer eller glans, men har en viss lyster, till skillnad från Retro matte-formulan (som RiRi woo har) som är helt sidenmatt utan någon lyster alls. MAC beskriver nyansen som “matte taupey nude”.

 

MAC Bad girl RiRi lipstick1Formulan på stiftet är helt fantastisk – krämig och skön på läpparna, glider på som smör och sitter sedan som berget. Nyansen är antagligen inget som tilltalar alla dock, den påminner lite om leverpastej – jag som har lite svårt för för ljusa nudestift föredrar helt klart dessa lite mörkare nude-nyanser, och det är någonting i nyansen som gör att det känns modernt istället för 90-talsbrunt. Till rätt look så är det supertjusigt! Är du lite mörkare i hudtonen tror jag att detta kan vara ett helt fantastiskt “my lips but better”-stift!

 

Bad girl RiRiBad girl RiRi kostar 215 kr, och det officiella släppdatumet för kollektionen är någon gång under vecka 52. RiRi hearts MAC holiday 2013 har redan lanserats på maccosmetics.se, där flera av produkterna redan är slutsålda, men den verkar inte ha kommit upp i diskarna eller hos kicks.se än, så det finns fortfarande chans att knipa några av produkterna om du som jag missade släppet i den officiella webshopen.

IsaDora Rock red Lip chock

Med julkollektionen Shine bright lanserar IsaDora en ny nyans av Lip chock (före detta color chock glossy lip stain) – en produkt som kombinerar fördelarna av ett lip stain, läppstift och läppglans i ett. Den nya färgen heter Rock red och är en härlig julig körsbärsröd.

 

IsaDora rock red lip chockColor chock glossy lip stain kommer i vanliga läppglanstuber med en filtspetsapplikator. IsaDora beskriver produkten som ett “longlasting gloss”, som ska verka fuktgivande, ha en behaglig och klibbfri känsla på läpparna och ha hög pigmentering. I tuben påminner produkten mycket karamellfärg i geléform, både i konsistens och utseende, och de har en lätt doft av något som påminner mig om vaniljpunsch.

 

IsaDora rock red lip chock1Precis som Diva pink och Vintage wine är Rock red rikt pigmenterad, intensiv och glider på jämnt och fint på läpparna. Det känns mjukt och skönt och förvånansvärt oklibbigt för att vara så glossigt, och torkar inte ut läpparna trots long-lastingeffekten. Det sitter som berget, glosseffekten mattas av efter ca 3 timmar, men grundfärgen håller en hel arbetsdag och mattas av på ett naturligt sätt utan att bli fläckigt och flammigt. Tas bort gör det enklast med en oljebaserad makeupremover.

 

Rock redÄr du ute efter en glossig julröd nyans för läpparna med lång hållbarhet är Rock red väl värt att spana in, det är inte kyssäkta men det håller riktigt bra på läpparna för att vara en glossig produkt, och pigmenteringen är fantastisk! Rock red lip chock finns ute i butik nu och kostar 129 kr.