Backstage med MAC på Copenhagen Fashion week '15

I torsdags förra veckan begav jag mig till Köpenhamn, där jag mötte upp Honi-Anna för att få titta backstage under Copenhagen fashion week på de shower där MAC var ansvariga för makeupen. Hur kul?! Vi hann med 5 shower under dagen, och det var verkligen hur inspirerande som helst att få se PRO-teamet jobba på modellerna, deras tekniker, vilka produkter man valde och hur tätt de arbetade ihop med varandra och hårstylisterna. Vi fick även små tjuvkikar på vad som komma skall i höst, och jag är helt sjukt pepp på de nya produkterna. Här kommer bildspam!

Hos By Malene Birger valde man en naturlig, flawless och glowig bas kombinerat med maffiga fransar och neutrala läppar. Här valde Key artist Live Apelland att jobba med nya Studio waterweight foundaiton som släpps i höst, toppat med Mineralize loose foundation i t-zonen, läppstiftet Siss som contouring på kindben och ögonlock, läppstiftet Peachstock på läpparna och massor av Haute & naughty lash mascara med löspuder mellan lagren på fransarna för att skapa maffig definition.

 

36

 

29

 

30
Nya Studio waterweight foundation släpps i September, och ger en glowig finish med medium täckning.

 

25
Studio waterweight foundation inbuffad i huden

 

22
Borste #196 släpps tillsammans med Studio Waterweight foundation och är en platt, snedskuren foundaitonborste

 

23
Tre stycken nya, limited edition duofiberborstar (#161SE, #139SE, #288SE) släpps med septemberkollektionen Haute dogs

 

31

 

26

 

28

 

21
Hos MAC PRO i Köpenhamn kan man köpa Züca bags som rymmer ungefär hur mycket som helst, samtidigt som de smarta innerväskorna gör det enkelt att hålla reda på vad som ligger vart, och hjulen och teleskophandtaget gör det enkelt att ta den med sig. Perfekt för makeupartister!Ivan Grundahls visning valde man en iögonfallande vit mask över ögonen, gigantiskt hår och blek hy. Key artist Gry Kjærgaard jobbade med Studio Fix fluid foundation i NW10 som bas, och ögonen ramades in med Chromagraphic pencil i Pure white, innan masken som skapades med hjälp av en mix av Acrylic paint och Pigment, båda i nyanserna Pure white, applicerades på hud och fransar. Chromacake i Pure white användes för att färga håret vitt runt ansiktet. På läpparna användes Lip erase i nyansen “pale”.

 

35

 

20

 

19
Acrylic paint och pigment i nyansen Pure white blandades med varandra för att skapa en matt, “kritig” färg

 

17

 

18
Modellernas ansikten sminkades bleka med ljus foundation och pudrades helt mattaHos Mark Tan arbetade Key artist Søren Hedegaard med nästan ingen bas alls (skavanker täcktes med hjälp av Studio conceal and correct palette), men med grafiska former i knallgrönt runt ögonen, skapade med Chromacake i Landscape green, alternativt maffiga bryn och knallorange läppar som skapades med Lipmix i Orange.

 

15

 

13
Chromacake i Landscape green och Lipmix i Orange

 

16
Några av ögonskuggorna i MACs PRO-sortiment. Regnbåge!

 

14
Studio conceal and correct palette

 

11

 

12Hos Bruuns Bazaar var Key artist Carolina Pettersson, som arbetade ihop en otroligt fin och glowig look med lätt hand och sparsamt med produkter. Som bas användes Lightful C tinted moisture, toppat med mineralize skinfinish, och bronzade kinder med Studio sculpt bronzer. Som highlight användes Mixing medium shine som duttades på med fingertoppen. Fransar och bryn lämnades i stort sett nakna, och ögonlocken fick bronzig glow med en blandning av ögonskuggorna woodwinked och sweet heat, och läpparna lämnades nästan bara med enbart lip conditioner. Naglarna pryddes med genomskinligt nagellack. Här fick vi även vara med och se när teamet från Sebastian Professional skapade en av frisyrerna, en “modern chignon” med löst hängande ände, där man använde texturprodukterna Stylbrid 9 och Eruptek för att ge en matt look med volym.

 

37

 

10

 

33
Woodwinked (överst) och Sweet heat (nederst) blandades med varandra och applicerades skirt på ögonlocket

 

8
Carolina highlightar genom att dutta på krämprodukten Mixing medium shine

 

5
En av frisyrerna som skapades på modellerna – håret sätts upp i en låg hästsvans, tvinnas och fästs med hårnålar, och änden lämnas lös.

 

32
Produkterna som användes för att ge stadga och textur till frisyren ovan

 

9

 

7Sista showen var Saks Potts, där Key artist Rikke Dengsø arbetade med fyra olika looker – en naturlig, flawless look med face and body foundation som bas, enbart Brow set på brynen och ett nudegloss på läpparna, en look med vita stråk strax under ögonbrynet, med definierad globlinje och glossig textur som skapades med hjälp av Face gloss, en statementlook med knallgröna grafiska former runt ögonen, skapade med hjälp av Acrylic paint i landscape green och primary yellow, samt en klassisk eyelinerlook där man jobbade fram vingen med hjälp av Fluidline i nyansen Blacktrack.

 

34

 

3

 

4
Face and body foundation användes som bas på samtliga modeller hos Saks Potts

 

2
Reflects-glitter duttades på mitten av ögonlocken på modellerna med den lite mer neutrala sminkningen

 

1
Hårstylisten från Toni & Guy och makeupartisten från MAC arbetar tillsammans på en modell

 

Mina absoluta favoritlooker var den vita ögonmasken hos Ivan Grundahl, de knallgröna ögonen vi såg både hos Saks Potts och Mark Tan, och de mjuka, lätta och glowiga lookerna hos By Malene Birger och Bruuns Bazaar. Och Studio Waterweight foundation blev jag helt såld på efter att ha provat den på och fått den inbuffad med borste #139 – vilken glow, och hur fint den sjunker in i huden! Vad tycker ni om lookerna, har ni någon favorit? Inspireras ni av den här typen av trender och looker inför den nya säsongen?

Make up Store höstvisning 2012: Spellbound

Igår kväll höll Make up store sin årliga höstvisning på Annexet i Stockholm. Årets tema var sagolikt, inspirerat av höstens kollektion Spellbound, med kläder specialdesignade för visningen och smink skapat av några av Sveriges främsta makeupartister. Jag tog med min kompis Veronica som min +1, och vi tog sällskap med bästa Frida, Des, Tina och Johanna, och på plats mötte vi även Elin, Lina, Kicki och Karin, och jag hann även krama lite på Linda som stod för en av makeuplookerna på visningen. En enormt inspirerande, magisk och fantastisk visning på alla sätt och vis, här kommer en bildkavalkad!


21


20
Des och Tina hittade en hunk på golvet


19
Johanna och Frida


18
Elin och Lina kunde inte välja mellan vin och bubbel


17


16
Spökshow


15


14


13


12


8


22


7
Kayo var huvudperson i den Asieninspirerade looken


9


10


11


6


5
Kvällens äldsta modell var 80+. Rock on! 


4


3


2


1
Duktiga Linda stod för en av lookernaIn English: Went to Make up store’s annual make up show yesterday, which this year was inspired by the fall collection Spellbound. So inspiring, magical and amazing in all sorts of ways with special designed clothing for the event and makeup done by some of Sweden’s best makeup artists.

Vårens face charts från MAC

Nu har en hel del face charts ( = sminklooker på papper) för vårens kollektioner kommit upp på MACs hemsidor – alla är riktigt inspirerande och gör mig enormt sugen på att testa nya looker! Här ser ni mina favoriter från kollektionerna Love Lace, Warm & Cozy, All ages, all races, all sexes, Spring colour forecast och Viva Glam from our lips. Vilka är era favoriter?

Alla bilder är klickbara!

Utterly Discrete (Love Lace), Mulled Cider (Warm & Cozy), Love Lace (Love Lace)

Cyndi Lauper (Viva Glam from our lips), Lady Gaga (Viva Glam from our lips), Phlox (Spring colour forecast)

Cha Cha (Spring colour forecast), Lavender wind (Spring colour forecast), Almondine (Spring colour forecast)

Rich Life (All ages, all races, all sexes), Taupe (All ages, all races, all sexes), Feline (Love Lace)

In English: Quite a lot of this spring’s face charts ( = makeup looks on paper) are available on MAC’s websites right now – all are really inspiriational and makes my fingers itch for trying out new looks! Here are my favourites from the collections Love Lace, Warm & Cozy, All ages, all races, all sexes, Spring colour forecast and Viva Glam from our lips. Which are your favourites?

All images are clickable!

Image source: maccosmetics.com, maccosmetics.fr

Makeup Art

Jag blev helt förbluffad när jag såg nedanstående två videor, där smink används som konstnärsredskap på papper, direkt ur förpackningarna. No brushes needed! Den här personen har verkligen talang.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=r-dRZ3TJbok&w=425&h=344]

 

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0sahHSNy_Uk&w=425&h=344]

In English: I was stunned when I saw these two videos, where makeup is used as art tools on paper, directly out of the packaging. No brushes needed! This person has really got talent.

Source: Electic Asylum Art

MAC Halloween Face Charts 2009

ÅÅåh, jag älskar när MAC släpper sina årliga facecharts inför halloween! I år är temat “not afraid to be freaky”, och då några av dom går i monokromt svart och vitt så passar produkter från höstkollektionen Style Black, som släpps den 15 oktober här i Sverige, utmärkt för att återskappa dessa. Hela 21 facecharts har släppts i år, och ni kan se samtliga nedan. Alla miniatyrbilder är klickbara.


Exotic Zea, Modern Contrasts, Madame Mask


Shatterglass, Linear Mode, Cut & Splice


Spook Me Out, Deadly Dame, She-Demon


Meisterfreeze, Gator, All Souls


Flutterfly, Real Flamer, Toxic Lady


She Goes Pop!, Pow! Bang!, Ace of Hearts


Punkstar, Fire Music, Making Music

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dgmgyRX9Zn4&w=560&h=340]

Jag ska försöka hinna återskapa någon av dessa, det är alltid lika kul! Mina favoriter för i år är Linear Mode, Meisterfreeze, Flutterfly och Ace of Hearts. Vilka är era favoriter?

In English: Oooh, I love when MAC releases their annual halloween face charts! This year’s theme is “not afraid to be freaky”, and since some of them are monochrome in black and white, products from the fall collection Style Black that releases on October 15th in Sweden will be perfect for recreating these. 21 face charts were released this year, and you can see all of them above. All miniature pictures are clickable.

I will try to get the time to recreate one of these, it’s always so much fun! My favourites this year is Linear Mode, Meisterfreeze, Flutterfly and Ace of Hearts. Which are yours?

Image credit: MAC cosmetics

MAC – Makeup Art Cosmetics Promo Video

Ta en titt på den här videon som MAC har skapat för kollektionen Makeup Art Cosmetics som släpps den 15 September. De tre olika konstnärerna som kollektionen har inspirerats av och utvecklats i samband med berättar lite om kollektionen, produkterna och vad de har inspirerats av.

In English: Take a look at this video that MAC has created for the upcoming collection Makeup Art Cosmetics (released on September 15th here in Sweden). The three artists that the collection have been inspired by and developed together with tells us a bit about the collection, the products and their inspiration.

Inspiration från MAC: Gold Rebel

MAC-kollektionen Style Warrior släpps i Sverige om 1½ vecka. På MACs hemsida kan man hitta s.k. face charts, dvs sminkningar på papper, över olika sminkningar man kan göra med produkterna från kollektionen. Jag fastnade för den här looken, som heter Gold Rebel.

Vilket härligt kontrastdjup i ögonskuggorna! Det alla bästa med den här looken är att du bara behöver två ögonskuggor; en skimrig knallgul (här har de använt bright future) och en matt, varm mellanlila (här har de använt vibrant grape). Genom att lägga den lila skuggan över den gula i globlinjen får man fram en ännu varmare, nästan vinröd skugga. Urtjusigt säger jag! Den här looken måste jag testa så fort jag har lagt tassarna på bright future den 15 juni =)

In English: MAC collection Style Warrior is released in 1½ week in Sweden. On MAC’s website, you can find so called face charts, i.e. makeup looks done on paper, with looks you can create with products from the collection. I instantly fell for this look which is called Gold Rebel.

What a great depth the contrasting eyeshadows create around the eyes, wow! The best thing with this look is that you only need two eyeshadows; one shimmery bright yellow (bright future has been used here) and a warm, matte medium purple (vibrant grape used here). By layering the purple over the yellow in the crease, you get an even warmer, almost burgundy shade. Simply gorgeous! I have to try this look as soon as I have laid my hands on bright future on june 15th =)

My Manicure – Nail art tutorials and design ideas

Jag har mer och mer börjat fascineras av nail art; dvs smyckning av naglarna. Det finns en hel mängd bloggar där ute som skriver om just detta ämne, min favorit just nu är Asamis blogg My Manicure. Asami är en otroligt kreativ och duktig tjej och hennes blogg är fullspäckad med tutorials, tips och bilder att inspireras av. Guldpärlorna är helt klart den stora mängd med nail art-tutorials, där hon visar hur man enkelt dekorerar naglarna med t.ex. akrylfärg. Jag blir väldigt sugen på att dekorera mina naglar när jag ser hennes bilder, varenda nagel är som ett litet konstverk i sig. Ta en titt in på hennes blogg om du inte har gjort det redan!

Image credit: My Manicure

MAC spring/summer 09

Jag älskar att titta på MACs promobilder, och just dessa fastnade jag lite extra för när jag tittade på bilderna för våren och sommaren 2009. Se, njut och inspireras!

Fler inspirationsbilder, samt vilka produkter som har använts och hur till respektive look, kan ni hitta på maccosmetics.com!

Doe Deere Blogazine

En av de internationella sminkbloggerskorna jag har följt sedan länge är Doe Deere Blogazine (hon fanns tidigare på limecrime.net). Här har vi en tjej med enorma mängder talang, har porslinshy, är söt som socker och gör sig fruktansvärt bra på bild. Hon har även sitt eget sminkmärke, Lime Crime Makeup, som jag är grymt sugen på att testa. Synd att hon bara säljer fullsize och inte prover =( Kolla in hennes tutorials på hennes blogg, här finns drösvis med kreativ inspiration att hämta!

Bilder: Doe Deere Blogazine