När besökte du senast en tandläkare? Till skillnad från andra kroppsdelar så är våra tänder något som bär en kostnad att reparera och dels även något som inte växer ihop. Slår du av en tand så kommer detta att innebära en lagning – bryter du ett ben så kan en läkare fixera benet och få det att läka ihop.
Tänderna är speciella och många förespråkar att ett besök hos en tandläkare eller en tandhygienist ska vara bekostade av statliga medel på samma sätt som vid ett besök hos en läkare. Där är vi inte ännu och det skapar vissa problem. För, skillnaden mellan att besöka en tandhygienist i Stockholm och att inte göra det kan faktiskt vara en framtid utan tänder.
Tandlossning är ett långt vanligare problem än vad många tror och många går i och med detta omkring med problem som kan utvecklas till både höga kostnader och en sämre livssituation i framtiden. Därför är det viktigt att årligen besöka en tandläkare, få en undersökning utförd och sedan – om det exempelvis finns problem med en begynnande tandlossning – också regelbundet få tänderna och tandköttet rengjort. Det ger friska, fina och starka tänder.
Problem med tandlossning kan fixas av en tandhygienist
Att vi i Sverige har fri tandvård till dess att vi fyller 23 år ger oss en bra grund att stå på. Men, det finns också problem som startar i och med att detta datum passerat. Plötsligt så ska man själv ta kostnaden för det man tagit för givet och utöver det så ska man även exempelvis förlora inkomst i och med att man måste ta ledigt från jobbet.
Många avstår sina årliga undersökningar och tjänar i och med detta in någon tusenlapp. Det vi kan säga gällande detta är att det handlar om en ekonomisk pyrrhusseger: du vinner några kronor direkt, men i det långa loppet så är det mest troligt att du förlorar pengar. I synnerhet vad gäller arbetet som en tandhygienist i Stockholm lägger ner så finns det ett värde i att årligen boka in i ett besök.
Hur ofta ska jag besöka en tandhygienist i Stockholm?
Tandlossning sker gradvis och som en följd av att man fått en infektion i tandköttet. Bakterier söker sig ner i tandköttets fickor och blir omöjliga för dig att ta bort med din tandborste eller med tandtråd. Du kanske inte känner någonting, men det hela utvecklas successivt till ett problem där dina tänder blir allt lösare och slutligen lossnar.
Genom att besöka en tandhygienist så mäter man dina tandköttsfickor – och för in djupen i din journal – varpå man sedan rengör dessa från bakterier. Det gör i sin tur att man får tänder som både är starka, rena och friska.
Om man har problem med en begynnande och pågående tandlossning så kommer man också att få göra återbesök hos den tandhygienist i Stockholm som man valt. Till en början ungefär var tredje månad, men efter ett tag så blir intervallen halvårsvis och sedan så kommer också en tid då man förhoppningsvis kan återgå till årliga undersökningar och behandlingar igen. Viktigt att poängtera är att en tandhygienist även tar bort exempelvis tandsten och ordnar missfärgningar som ett led i sin behandling. Således så handlar det även om något som gör skillnad för ögat och som kan ge dig ett vitare leende.