Purity recenserar: Everyday minerals

Fick hem mitt prov-paket från Everyday Minerals för lite mer än en vecka sen och har nu hunnit prova produkterna tillräckligt för att kunna recensera dom =)

Jag beställde alltså ett sample-kit, ett prov på löspuder samt en kabukiborste. I sample-kitet ingick 3 prover på foundations, 1 prov på concealer och 1 prov på rouge eller bronzer. Foundationen går att få i 4 olika varianter, allt från lätt täckande och skimriga till mycket täckande och matta. Jag valde den mest täckande och matta varianten, Intensive. Vill jag ha skimmer i ansiktet lägger jag hellre på en highlighter på väl utvalda punkter i ansiktet istället!
Prov-kitet är gratis, det enda du betalar är frakten. Man får generösa prover, antingen en fullproppad 5-gramsburk eller en halvfylld 10-gramsburk!

Everyday minerals intensive foundation

Innan jag testade Everyday minerals var jag en mineralfoundation-noob. Det enda mineralsminket jag hade testat innan var ögonskuggor. Jag trodde inte att en puderprodukt skulle kunna ge ett naturligt (dvs opudrigt) och täckande resultat. Oj, vad fel jag hade! Den här foundationen glider på som en dröm, täcker bra utan att kännas kakig och är lätt att tona ut (jag applicerar den med EM’s egna kabukiborste). Dessutom sitter den bra under hela dagen utan att glida av huden, plus att den är riktigt dryg, det syns knappt att jag har använt något ur provburken! Nyansen Beige – fairly light passar mig helt perfekt, men jag använder även nyansen Buff – fairly light neutral på områden där min hud är lite rödlätt eftersom den nyansen är lite gulare, och därmed neutraliserar det röda. Det finns väldigt många olika nyanser att välja på, vilket kan kännas lite förvirrande när man ska välja nyans första gången, därför är det bra att man får med tre olika nyanser i prov-setet! De tre jag valde var av samma ljushetsgrad, men med olika undertoner; en neutral (buff), en svagt rosatonad (beige) och en lite mer rosatonad (cool). Det kan vara en bra idé att ta reda på vad du har för underton i huden innan du beställer; jag har nyans NW20 i MAC-foundation och visste därmed att min hud är åt det rosa hållet snarare än åt det gula hållet.

Pris: 18 kr (prov) / 36 kr (mini) / 86 kr (big)
Betyg: 5/5

Everyday minerals multitasking concealer

Precis som med mineralfoundation hade jag inte testat concealer i puderform förut. Nu när jag har det kan jag ju säga att jag tycker att den slår vilken krämconcealer som helst med hästlängder, den är så himla lätt att tona på huden och täcker både bra under ögonen, runt näsvingarna och på finnar utan att se kakig ut, sitter på plats under hela dagen gör den med. Jag applicerar den med min MAC #227, som är en tät paddelformad borste (tänk en vanlig platt ögonskuggsborste fast ca 1,5 cm bred) under ögonen och runt näsvingarna, det är samma borste som jag använder för att lägga på min highlighter-skugga på brynbenet och för att sudda skarpa ögonskuggskanter. Till mindre områden som ska täckas, t.ex. finnar, applicerar jag den med min concealerborste från MAC, #194. Det här är en nyans som passar mig utmärkt, både för att ljusa upp under ögonen och för att täcka röda områden och ojämnheter i resten av ansiktet!

Pris: 18 kr (prov) / 29 kr (mini) / 58 kr (big)
Betyg: 5/5

Everyday minerals matte blush

Rouge i lös form är något jag inte har testat förut, och tyvärr måste jag säga att jag föredrar den traditionella kakformen. Det är svårt att ta upp löst rouge jämnt på borsten; antingen blir det alldeles för mycket eller så lägger det sig bara på ena sidan borsten. Kan ha att göra med att rouget kom i en 5-gramsburk att det är svårt att få upp på borsten, men överlag tycker jag att det var svårt att få på en lagom mängd och att få ett jämnt resultat. Färgen är fin (jag beställde “best friends”) men jag föredarar nog mina andra rouge (som är i kakform) framför det här!

Pris: 18 kr (prov) / 29 kr (mini) / 58 kr (big)
Betyg: 3/5

Everyday minerals Finishing dust

Löspuder är en produkt jag använder dagligen, jag skulle nog inte klara mig utan det i min sminkväska! Här gjorde jag nog tyvärr fel val; vanligtvis brukar jag använda Blot powder från MAC, och jag borde ha valt Start to finish rice powder istället för finishing dust. Jag har kombinationshy med feta partier i t-zonen och behöver därmed ett puder som mattar ner ordentligt och håller oljorna i schack under dagen, vilket det här pudret inte gör. Det är säkert ett jättebra puder för de som har torr/normal hy och bara vill ha något som fixerar makeupen, men det här pudret är tyvärr ingenting för mig!

Pris: 18 kr (prov) / 43 kr (mini) / 86 kr (big)
Betyg: 2/5

Everyday minerals Long Handled kabuki

Jag hade ingen kabukiborste hemma, så jag passade på att beställa EM’s egna kabuki i syntet för att kunna applicera produkterna på rätt sätt. Vanligtvis tycker jag inte om borstar i syntet till puderprodukter, men den här är faktiskt riktigt bra för sitt låga pris och för att vara i syntet! Den är tät och är lätt att applicera och tona mineralfoundation med och känns skön mot huden. Minus dock för att det är svårt att få bort sminkrester från den vid tvätt, och att det tar hiskeligt lång tid för den att torka… Nej, jag vill nog fortfarande testa MAC #182, trots att ni som har testat båda säger att EM’s är bättre, för jag tror att båda är suveräna borstar med olika egenskaper så den ena tar nog inte ut den andra =)

Pris: 72 kr
Betyg: 4/5

Obs! Priserna är baserade på dagens dollarkurs, dvs $1 = 7,17 kr.

Sammanfattning och mitt intryck av produkterna överlag
Jag är positivt överraskad över mineralfoundation och mineralconcealer, dock är jag inte speciellt förtjust i lösrouget eller löspudret. Jag använder MAC-primern prep + prime under foundationen och den funkar precis lika bra med mineralfoundation över som med flytande foundation över. För tillfället använder jag mitt blot powder från MAC istället för EM-löspudret, men jag har en beställning på ingång från fyrinnae innehållandes ett oil-controlpuder + en mineralprimer i puderform som jag hoppas ska fungera bra ihop med mina EM-produkter! När mina prover tar slut kommer jag nog defenitivt att beställa större burkar av de produkter jag är nöjd med, men jag är även sugen på att testa mineralfoundation från andra märken som MAD minerals och I.D. Bare Escentuals.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Purity recenserar: Everyday minerals

  • kajsa

    jag beställde provburkar från dom för några dagar sedan, valde lite olika nyanser men minns inte vilka. Är förresten en NC15 på mac, men har neutral/rosa underton, men en NW är alldeles för rosa för mig, när jag väljer andra foundations väljer jag oftast en kall ton och jag ser konstig ut med för gul foundation, men som sagt kan icke ha nw.. :p

    • purity

      Inte alla som är kalla eller varma, tycker fler märken borde ha även neutrala nyanser i sortimentet. Har du NC i MAC är du nog däremot inte speciellt kall, för jag upplever NC-nyanserna som väldigt gula.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>