Recension: Davines SU Renewing protective after sun shampoo & Nourishing replenishing mask

Det miljövänliga frisömärket Davines har ett par solskyddande produkter för håret i sortimentet. Serien heter SU, som betyder “the one with shining hair” på Sanskrit, och förutom att produkterna innehåller naturliga ingredienser som är snälla mot miljön så är produkterna förpackade i 25% mindre plast jämfört med tidigare, samt att Davines koldioxidkompenserar genom att plantera träd när de producerar SU-serien. Jag har testat schampot Renewing protective after sun shampoo och Nourishing replenishing mask.


davines sü renewing protective after sun shampooRenewing protective after sun shampoo (199 kr / 250 ml) är ett schampo speciellt anpassat för hår som utsätts för sol, genom att verka återfuktande och avlägsna rester av saltvatten. Det innehåller bland annat avocadoolja och proteiner från mandlar och ska göra håret mjukt, silkigt och en härlig lyster. Det har en typisk fräsch frisörschampodoft och kommer förpackat i en mjuk flaska som är lätt att klämma ur schampot ur. Jag hade så gärna velat att det här schampot fungerade för mitt färgade hår, men tyvärr så fungerar det verkligen inte alls. Jag får en fet hårbotten med knastertorra längder som liksom “klistrar” ihop sig med varandra och är omöjligt att reda ut. Det känns som att det inte rengör ordentligt, samtidigt som det torkar ut mitt hår något ofantligt, och det krävs mycket schampo för att få håret att kännas riktigt rent – jag behöver 2-3 schamponeringar med en stor klutt schampo i varje. Jag är dessutom förvånad att se att ett schampo som marknadsförs som att innehålla naturliga ingredienser och vara snällt mot miljön innehåller sulfater.

Betyg: 1/5


davines sü nourishing replenishing maskNourishing replenishing mask (239 kr / 150 ml) är en återfuktande, vårdande inpackning för hår som är utsatt för sol, klor och/eller saltvatten. Det innehåller bland annat arganolja och mandelsmör, men även silikoner finns med på innehållsförteckningen – dock längre ner på listan än vanligt då det kommer till balsam med silikoner. Inpackningen appliceras i handdukstorkat hår och ska verka i 1-5 minuter. Det är trögflytande, lite som ett body butter ungefär, och jag gillar verkligen att produkten kommer i tub för det finns inget mer opraktiskt än att behöva skruva upp en burk med inpackning när man står i duschen. Jag upplever den däremot inte alls tillräckligt återfuktande tillsammans med Renewing protective after sun shampoo, med andra schampon fungerar den lite bättre, men det här är inget jag skulle rekommendera till någon med skadade, torra längder.

Betyg: 2/5

Det här är första gången jag testar Davines, och överlag är jag inte imponerad. Dessa produkter är odryga, schampot tvättar inte rent i hårbotten samtidigt som det torkar ut längderna, och inpackningen är inte tillräckligt återfuktande för att väga upp den klistriga torrheten som schampot orsakar i längderna. Att schampot dessutom innehåller sulfater tycker jag inte rimmar rätt med miljö-tänket som Davines har. Märket finns att köpa på utvalda salonger samt hos ett antal onlineförsäljare, bland annat BeautyNet och Hudoteket.

In English: SU is the environmentally friendly professional salon brand Davines’ range for sun exposed hair. SU means “the one with shining hair” in Sanskrit, I’ve tried Renewing protective after sun shampoo and Nourishing replenishing mask. This is the first time trying out the brand and from these products, I’m not impressed. The shampoo is supposed to be protective against sun and remover salt water residue, while making the hair soft and shiny. I need to shampoo my hair at least 2-3 times with a quite huge amount of product before it gets clean, and afterwards, my hair feels greasy closest to the scalp and dry and “sticky” in the lengths. It also contains sulphates, which isn’t environmentally friendly and doesn’t go along with the environmentally friendly profile of the brand. The treatment is supposed to be nourishing and moisturizing, leaving the hair soft and moisturized. It does contain silicones, but it’s a bit lower on the ingredients lists than usual on conditioners/treatments containing it. You apply it on towel dry hair and leave it in for 1-5 minutes, and then rinse. It’s not nearly moisturizing enough to use with the shampoo, and although it’s a bit better together with other shampoos, I wouldn’t recommend this for someone with damaged or dry hair.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: Davines SU Renewing protective after sun shampoo & Nourishing replenishing mask

  • De här produkterna lät ju inte så lockande, men jag har testat annat som jag gillar från Davines, bland annat kommer mitt favorit-värmeskydd från dem. 🙂

  • Har du några tips på vilka MAC-skuggor som verkligen är ett måste att ha? Jag har inget från dem tidigare men tänkte klicka hem något så fort jag får lön från nya jobbet, men det finns så många att välja på! Är rätt sugen på en mattsvart, är deras Carbon bra? Vilka andra “måste” man ha? Tacksam för svar! (:

    • purity

      Oj, det där är så himla svårt, har så mycket att göra med färgpreferenser! Men överlag så är skuggor i formulas matte, veluxe pearl, satin och frost grymma. Gillar carbon skarpt då den är lätt att jobba med och blir väldigt jämn, men finns andra skuggor som är djupare svarta.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>