Sleek makeup Oh so special i-Divine palette

Det brittiska märket Sleek makeup har många produkter i sitt sortiment, men mest omtalade är nog ändå deras i-Divine-paletter med 12 ögonskuggor i varje. Skuggorna är mineralbaserade och det finns både permanenta färger och limited edition-paletter, en av de som finns i det ordinarie sortimentet är Oh so special, med varma och kalla nyanser i rosa, brunt och gråskala.


Sleek i-divine oh so special


Sleek i-divine


Sleek i-divine oh so special1Själva paletten mäter ca 8×13 cm och är i robust svart matt plast – lite som en miniversion av MACs 15-paletter på utsidan. I locket hittar vi en fullstor spegel, och de 12 skuggorna på 1.1 gram styck är ca 15 mm i diameter. Nyanserna är en blandning av matta och skimmer, och skuggorna heter Bow, Organza, Ribbon, Gift Basket, Glitz, Celebrate, Pamper, Gateau, The Mail, Boxed, Wrapped Up och Noir.


Sleek i-divine oh so special2
Bow, Organza, Ribbon, Gift Basket, Glitz, Celebrate
Pamper, Gateau, The Mail, Boxed, Wrapped Up, Noir


Sleek i-divine oh so special swatch1
Bow, Organza, Ribbon
Pamper, Gateau, The mail


Sleek i-divine oh so special swatch2
Gift basket, Glitz, Celebrate
Boxed, Wrapped up, Noir Jag är riktigt riktigt imponerad av den höga kvaliteten den här paletten håller i förhållande till det låga priset. Skuggorna är överlag mjuka, högpigmenterade och lätta att applicera – de enda jag egentligen hade några problem med var nyanserna Bow och The mail, som är ljusa, lite pudriga och svåra att få både att fästa och att synas på huden eftersom de båda är så pass neutrala och dessutom matta. I övrigt levererar den här paletten helt klart över förväntan, med denna kan du skapa både mjuka, softade ögonmakeuper, djupa bruna inramningar och intensiva gråsvarta sotningar – en väldigt användbar och mångsidig palett, helt enkelt. Hade den innehållit en frostig ljus highlighterskugga hade den nog banne mig haft allt!

Sleek makeups i-Divine-paletter finns att klicka hem från den brittiska hemsidan för €10, vill man istället shoppa svenskt så har Doftoteket nyligen tagit in märket i sortimentet där en i-Divine-palett kostar överkomliga 115 kr.

In English: British brand Sleek makeup has got many products in their range, but the most popular one must be the i-Divine eyeshadow palette that contains 12 mineral based eyeshadows. It comes in both permanent and limited edition shades, one of the permanent palettes is called Oh so special, with warm and cool shades of pink, brown and grey/black. The palette is made out of matte black sturdy plastic and measures about 8×13 cm, quite similar to the MAC 15 pan palettes but smaller. The 12 eyeshadows contains 1.1 grams each and measures about 15 mm in diameter. The shades are a mix of mattes and shimmers and are called Bow, Organza, Ribbon, Gift Basket, Glitz, Celebrate, Pamper, Gateau, The Mail, Boxed, Wrapped Up and Noir. I’m really impressed with the quality of this palette, especially at it’s low price point. The shadows are soft, highly pigmented and easy to apply, with the exception of Bow and The mail that are light, a bit powdery and hard to get to adhere and show up on the skin since they’re both naturals and very light. Other than that, this palette delivers far above my expectations, you can create both soft, deepened and smoky eye makeup with these shades and it’s very versatile. If it had contained a light frosty highlighter, it would have it all!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

27 comments to Sleek makeup Oh so special i-Divine palette

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>